Mlinarica poziva na predstavljanje Sourise soura uz brutalne popuste na ostala piva!

by Ribafish
0 komentar
Pivnica i pivovara Mlinarica

Kada se spuštate sa Sljemena i osjetite glad i žeđ, samo jednu tramvajsku stanicu od okretišta na adresi Matije Jandrića 36 nalazi se Mlinarica. Stari zagrebački pajzl u kojem bi se sve vrtilo oko dobre domaće jake klope i gemišta da Edi nije u garaži počeo raditi pivo.

E pa danas smo fakat sretni zbog toga dana i u petak slavimo petnaesto po redu pivo Edija i ekipe, kojem će se najviše  radovati ljubitelji kiseliša.

Pivnica i pivovara Mlinarica

Naravno, za sve nas ostale, tu je i njihovih šest klasičnih piva, kao i vrhunska ponuda roštilja i narezaka, a možda im ostane i fileka od ručka!

O Souriseu detaljno govori Marko Ožegović na portalu Pivarium:

“Sourise je klasični voćni kettle sour, gdje se prije fermentacije pH spustio na 3.21, da bude, kažu, što “ljetniji”, lagano zakoračili u gose vode dodatkom soli za balans, te, nestandardno, dvostruko ga suho hmeljili s galenom i citrom (galena, premda u principu korištena za gorčinu radi visokih alfa kiselina može biti jako zanimljiva i tako, zbog svojih agrumnih nota). Naravno, kao što je jasno iz slike, tu još ima i voća – i to brusnice i trnine, koje ne nalazimo prečesto u ovakvim pivima kod nas. Ima negdje oko 5% alkohola, a gorčine nema baš, tek 8 jedinica, logično.”

Evo i službene objave, vidimo se u petak!


Pivnica i pivovara Mlinarica

Kako bi se pripremili za tople dane ove godine je na red došao i naš prvi kiseliš iliti ga sour zvan Sourise!

Sourise smo radili metodom kettle souringa i spustili ph na 3.21 kako bismo postignuli kiselinu koja ovo pivo čini pitkim za naredne tople dane. Kako bi Sourise učinili još zanimljivijim ubacili smo i malo soli i duplo ga suho hmeljili s Galenom i Citrom, ali to nije sve.

Za dodatnu voćnost i ovu prekrasnu boju dodali smo brusnicu i voće za koje nismo ni sigurni da li uopće postoji prijevod, na engleskom je naziv Sloe ili Blackthorn dok Google kaže da je to kod nas trnina, trnjina, divlja šljiva, mačja šljiva i svašta nešto. Svašta nešto ima i u ovoj pivi, ali je sve fino lijepo izbalansirano, pitko i ugodne kiseline.Pivnica i pivovara Mlinarica

Ako ne volite Sour(kisele) pive molimo da ih ne naručujete i ne vraćate konobaru, isto tako ih ne morate ni ocjenjivati. Promocija SOURISE-a se održava kod nas u pivnici, a povodom toga smo spustili cijene svih ostalih piva od 0,5

Osim SOURISE-a, točimo sljedeće:
Czech style lager 0,5 – 13 kn
Vienna lager 0,5 – 13 kn
Black Widow 0,5 – 13 kn
Frau Muller 0,5 – 13 kn
Bitter Kiss 0,5 – 17 kn
Bokerica – 15 kn

Poreč je organizirao jedan od najboljih craft festivala u regiji

Isto tako na AKCIJI će biti i plata s hladnim narescima (domaća kobasica, buđola i ovčji sir): plata za 2 osobe iznosi 30 kn

Promocija počinje u 19h i traje do 22.30h. Akcijske cijene se odnose samo na navedene pive i nareske. Vidimo se!

Facebook prijave: Pivnica i pivovara Mlinarica

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.