Počela je velika kampanja prikupljanja sredstava za prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom

U četvrtak je u Zagrebu održano finale Amorove žlice, prvog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom starije od 17 godina koje organizira Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO).

by Ribafish
0 komentar
Službena objava:
Riječ je o projektu koji, uz inovativnu metodologiju poučavanja kroz ugostiteljstvo, za cilj ima prenijeti znanja najpotrebnijima kako bi postati samostalniji, prihvaćeni u društvu te radno sposobni i spremni za tržište rada.
Osam polufinalista s raznim vrstama invaliditeta doputovalo je iz svih krajeva Hrvatske kako bi stručnom žiriju predstavili svoje kulinarske vještine i pripremili koktele uz bok najjačim stručnjacima regije. Osobama s invaliditetom tako su pomagali slavni chefovi David SkokoIgor JagodićMatija Bogdan i Gracia Horvatin, pobjednik prošlogodišnjeg MasterChefa Ivan Temšić, slastičarka Ana Marić, profesor ugostiteljstva Slavko Ratkajec te barmeni Filip Lipnik i Dominik Bečvardi.

Predivna priča o Amorovoj žlici započela je 2020. godine kada je predsjednik Udruge UNUO Vedran Habel došao na ideju o ovom projektu s kojim je na lica mnogih koji žive s invaliditetom vraćen osmijeh. Natjecanje je u prvoj godini održavanja okupilo više od 200 sudionika na razini cijele Hrvatske koji do tada nikada nisu dobili šansu da se iskažu. Do sada je tako održano u Sisku, Vinkovcima, Novom Marofu, Puli, Šibeniku Splitu, Livnu i Zagrebu. U sklopu rada Udruge održano je i više od 1000 radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon 6 do 9 mjeseci individualnih treninga više od 90% njih danas je zaposleno.

Kampanja prikupljanja sredstava za prvo Europsko natjecanje osoba s invaliditetom
Udruga UNUO ovaj plemeniti cilj želi dići na internacionalnu razinu, te tako iduće godine održati prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja. Planirani početak velike europske turneje je u veljači 2023., pa je organizatorima prijeko potreban iznos od 130 000 eura. Kako bi svi ljudi dobre volje mogli doprinijeti ostvarenju ove humanitarne priče pokrenuta je kampanja prikupljanja sredstava koja traje sve do 6. studenoga. Cilj je u tom vremenu prikupiti sredstva potrebna za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i naposljetku, finale u Hrvatskoj.

Iz Udruge UNUO pozivaju sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da naprave lijepu gestu, doprinesu kampanji prikupljanja sredstava, te budu vjetar u jedra osobama s invaliditetom kako bi i oni napokon živjeli u društvo jednakosti i životom kakav zaslužuju.

Udruga UNUO

Nadinska 7, 10 000 Zagreb
IBAN: HR1824840081105235485
Reiffiesenbank Austria d.d. Zagreb
www.unuo.hr

e-mail: udrugaunuo@gmail.com
tel. 091 600 3076

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.