Pivska radionica: Zanima me živo, što je to pivo!

by Ribafish
0 komentar

Srijeda, 16.10. 19-21h, WunderBar – Šenoina 1a – Zagreb

Veleštovani drug te kolega Milan Peh kreće s ciklusom pivskih radionica u sjajnom novom WunderBaru kod Glavnog kolodvora! Obavezno navratite i naučite još ponešto o pivima!

Ovako glasi objava:
Većina nas zna da je pivo piće s tradicijom dugom više tisuća godina, a poznavali su ga još Sumerani. Novijeg je datuma craft pivarstvo, nastalo prije 50 godina u Americi kao odgovor pivskim koncernima koji su tim golemim tržištem zavladali nakon prohibicije, nudeći lagana piva u čijoj proizvodnji koriste manje vrijedne sirovine, poput riže i kukuruza.

Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele voće i začine i razvile posebne kvasce, sve kako bi pokazale da pivo može biti deset minuta užitka. Vrsta piva doslovce ima na tisuće, jer su kombinacije različitih žitarica, hmelja, vode, kvasaca i proizvodnje neograničene. Neke od najzanimljivijih i čudesnih kombinacija nudi nedavno otvoreni i pivski bar „WunderBar“!

Upravo je to razlog da se vlasnik Ivica Gelo odlučio ugostiti u WunderBaru prave pivske radionice, kako bismo svi zajedno o pivu – otkrili i saznali više. Ciklus od tri dvosatne radionice, od početničke do sljubljivanja s hranom, osmislio je Milan Peh, pivski sommelier s certifikatom “London Beer and Cider Academy”. Održat će se po jedna mjesečno, u listopadu, studenom i prosincu.

Na prvoj radionici, u srijedu 16.10, doznajte osnovne informacije o pivu – što je pivo, koji su mu osnovni sastojci, koje su glavne podjele, kako se razvijalo kroz povijest… i kušajte osnovne pivske stilove (5 različitih piva).

 

Kotizacija 100 kn.

INFO: https://www.facebook.com/events/2672095432841210/

Obavezne rezervacije jer je broj mjesta ograničen.

Prijave na pivska.radionica@gmail.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.