Nova domaća piva s okusom Bountyja i After Eighta!!!

by Ribafish
0 komentar

Iako Hrvati prosječno piju preko 90 posto svijetlih piva, ona tamnija pogotovo u zimsko doba mene totalno razvesele, jer se uvijek skuha nešto novo. I tako je Medvedgrad skuhao brutalno dobro pivo Sv. Martina i Božićno, The Garden vratio suludo divan Chocolate & Vanilla porter, a dvije pivovare napravile piva s okusom omiljenih čokoladica!

“Mrka v2 chocolate mint stout je stout nastao po uzoru na recept iz 2016., kojim je jedan od suvlasnika pivovare TAP B iz Splita osvojio srebro na homebrew prvenstvu. Na nagovor moje žene pokušali smo dobiti pivo koje podsjeća na popularnu čokoladicu after eight. U pivu je korištena čokolada s 99% udjelom kakaa proizvođača Nadalina iz Splita te suha menta iz Bio Bio dućana.” rekao je Hrvoje Paštar iz splitskog TAP-a B smještenog na Žnjanu malo iznad Radissona. Nova Mrka ima 7% alkohola i balansiranih je aroma i okusa, a ne znaš bi li je žvakao, cuclao ili pio. Divota!
Osim u Splitu, saznajte gdje je možete popiti, kao i njihovu najpopularniju Trapulu (odnedavno i u boci) potražite na njihovom Facebooku! https://www.facebook.com/TapBCraftBrewery/

Naravno, ni Zmajska pivovara ne miruje!

“Bounty Stout, kolaboracijsko pivo, kuhano je u lipnju sa španjolskom pivovarom Montseny. Riječ je o oatmeal stoutu, tamnom i jakom pivu svilenkaste teksture koju mu daje zob, diskretne gorčine i dominantnih aroma kokosa i čokolade.
Ovo je druga ovogodišnja suradnja Zmajske pivovare i pivovare Montseny iz Barcelone. Iz prve je nastao Juicy Pale Ale, pravo ljetno osvježavajuće pivo prepuno voćnih sokova, dok će Bounty Stout, s toplim aromama kokosa, kakaa, tamne čokolade i tamne karamele, dobivenim kombinacijom četiriju britanskih specijalnih sladova i prženog ječma, savršeno pristajati jeseni.

Bounty Stout ima nemalih 6,1% Abv, ugodnih 40 IBU-a, a dominantne arome kokosa, kakaa, tamne čokolade i tamne karamele svrstavaju ga u Pastry Stout tip piva, slojevit, bogat i pomalo dekadentan pivski stil zbog dodatka slastičarskih sastojaka.”

Mene podsjeća na ljeto i miris Coppertonea u plićaku, trebali su uzet Rafu da ih reklamira s onim svojim, kooookos, totalno oduševljenje!

Uskoro idem do ljudi iz Varionice u novi pogon, pa ispitat Miru i Bojana o konzervama Nove Runde i Becker’sa, a vi samo nemojte zaboravit pit puno dobrih piva i ove zime. Pivili!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.