More and Beer Craft beer festival: Velika pobjeda zanatskih pivara!

Park u lučici s pripadajućom mu rivom dva je dana u Dugom Ratu bio domaćin dalmatinskim craft pivarima, kao i sjajnim pizza majstorima i jednom food trucku

by Ribafish
0 komentar

Prošloga je petka uz živu glazbu, petnaestak piva domaće proizvodnje, burgere, BBQ, palačinke i pizze iz krušne peći, gotovo tisuću i petsto posjetitelja uživalo u drugom po redu More and Beer Craft beer festivalu. Prema riječima organizatora Tomislava Raosa iz pivovare Barilo, točilo se pivo pet dalmatinskih pivovara: Tap B Split, Pivovara Familia Kaštela, Pivovara Barilo Dugi Rat, Mandrill nano brewing i Pivnica Prostor, obje iz Splita, i to u čaše od 4 decilitra kako bi se izbjegla vječna dvojba: veliko od pola litre ili mala od tri “deca”.

Pizza majstori sakupljeni od Splita do Omiša – Local Bar and Kitchen Duće, Mirakul Split i Antula Omiš, oduševili su vrhunskim tijestom i futurističkim pećima za pizzu, a za fenomenalno meso se pobrinuo ‘Barbarossa BBQ’ Marija Cvitanovića Cvite s burgerima, spring rolicama, tacosima, tortiljama… Najtoplija preporuka!

Drugog dana festivala priroda se pobrinula da nema nastupa bendova, kao i da posjeta bude puno manja jer je par minuta nakon otvorenja počeo prolom oblaka. Svejedno, uz pjesmu i pivo ispod suncobrana, nevera je otišla dalje, a najhrabriji ostali slaviti zanatsko pivarstvo do dugo u noć. Svih pet pivara dio su udruge Dalmatinskih pivara (šesti član, Sinjska pivovara, tih je dana bila zazzeta Alkom…).

Pilo se svega, od klasičnih lagera, preko blondeova, aleova, irish red alea sve do sjajne IPA-e Squaw pivovare Barilo koje je po mom skromnom sudu bila najzanimljivije pivo večeri, iako nisam stigao probati sva piva. A i TapB mi je kao da sam doma… Izvrsna piva, još bolja priča, fenomenalni ljudi i poziv da pružite priliku craftu i naučite nešto novo u životu! Vidimo se i dogodine, pijte zanatska piva!

Foto: Slobodna Dalmacija, Tomo Raos

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.