BBQ HOT YARD – Prva hrvatska ekipa na BBQ natjecanju po KCBS pravilima

BBQ Hot Yard ekipu vjerojatno ste susreli na nekom od brojnih festivala poput Zagreb Burger Festivala, Zagreb Beer Festa, Weekend Food Festivala i Food Truck Festivala, a neki od vas možda su i “prljali” ruke na njihovim BBQ radionicama. BBQ Hot Yard je projekt koji je nastao iz ljubavi prema hrani, a primarno prema BBQ načinu pripreme.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava: 

Davor Šušković, Goran Vrabec i cijeli njihov tim nam već 5 godina dokazuju kako BBQ nije isto što i roštilj u našim krajevima, i da su mogućnosti pripreme hrane na roštilju beskonačne. Ovaj vikend od 11. do 13.8. pakiraju kofere (ili bi bolje bilo reći roštilje) i odlaze na Wild West Fest – On Fire koji se smjestio na jezeru Zbilje u Sloveniji. No, u nešto drugačijem ruhu. Dolaze kao natjecateljska ekipa od 5 članova – Davor Šušković, Goran Vrabec, Maja Šipek, Darjan Grilec i Filip Žugaj. I ne samo to, prvi su hrvatski predstavnici na BBQ natjecanju po KCBS pravilima!

Vjerojatno se većina vas trenutno pita: “Što je to KCBS i zašto je to takav “big deal”?” Kansas City Barbecue Society (KCBS) je prestižna i utjecajna organizacija posvećena promicanju umjetnosti i kulture BBQ-a. Osnovan 1985., KCBS je izrastao u najveće svjetsko društvo za BBQ, organizirajući stotine BBQ natjecanja godišnje.

BBQ Hot Yard: Sjajno novo mjesto za ljubitelje mesa i roštilja

Uz strastvenu zajednicu članova i certificiranih sudaca, KCBS postavlja standarde za autentične tehnike roštiljanja, kriterije ocjenjivanja i nagrade, što ga čini bitnim autoritetom u svijetu natjecateljskog roštiljanja. Kroz svoje događaje, obrazovne programe i podršku ljubiteljima BBQ-a, KCBS igra značajnu ulogu u očuvanju i slavljenju bogate BBQ tradicije u Kansas Cityju i šire. Samo sudjelovanje u ovakvoj vrsti natjecanja stavlja BBQ Hot Yard na mapu svjetskog BBQ-a.

Ekipa iz BBQ Hot Yarda imat će za zadatak briljirati u sve 4 mesne kategorije: Brisket, Pulled Pork, Pork Ribs i Chicken. To znači da moraju pokazati dosadašnje stečeno znanje i vještine u izvedbi i konačnoj prezentaciji jela. Natjecat će se protiv najboljih ekipa iz Slovenije, Italije, Austrije i Mađarske, a ocjenjivat će ih tim certificiranih BBQ stručnjaka koji nikome ne namjeravaju progledati kroz prste.

BBQ radionica – The Art of Smoking – 20.08.2023.

Nakon što se vrate s Wild West Festivala, ovi neumornjaci rade i The Art Of Smoke BBQ radionicu!

Na njoj će, osim zajedničke pripreme i degustacije 6 sjajnih BBQ jela, otkriti sve što su naučili na samom natjecanju te prezentirati vještine potrebne za sudjelovanje na KCBS natjecanju.Prema tome…

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.