Miele & JRE Hrvatska masterclass: FOŠA & MARFISH & SENJKOVIĆ

U srijedu, 23.3. u Miele centru u Splitu održao se prvi ovogodišnji masterclass JRE-Hrvatska & Miele

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Ovogodišnje masterclassove otvorio je chef Saša Began iz Zadarskog restorana Foša. Uz Sašu, gosti su bili mali proizvođači / uzgajivači brancina s otoka Ugljana Marfish te vinarija Senjković s otoka Brača.

Od ove godine koncept Miele & JRE masterclassova je da sudjeluju 1 chef iz JRE obitelji 1 mali proizvođač i 1 vinar koji su partneri udruge.

Chef Saša radio je s brancinima Marfish 3 jela, juhu od celera s tartarom od dimljenog brancina, dvije vrste sirovog brancina – jedan je bio svjež, a drugi odležan 30 dana.
Glavno jelo sastojalo se od filea brancina zapečenog s pireom od čičoke, čipsom čičoke i ribljim demiglaceom.

Za cjelokupnu pripremu i završavanje jela chef Saša koristio se kuhinjom i uređajima Miele.
Povrće za pripremu jela, chef je koristio iz Metroa, pod brandom Metro chef i Metro premium, a soja sos i tabasco od Nikasa.

Posebnu notu dali su i tanjuri poznatog dvojca Duke group iz Slovenije. Svatko od gostiju je dobio različit tanjur i beštek iz nove kolekcije Duke group kako bi se vidjele razlike konzumiranja hrane iz različitih tanjura i s različitim beštekom.

Malo iznenađenje za sve goste bio je domaći kruh kojeg ga je chef Saša sam radio, a poslužio ga je s maslinovim uljem Chiavalon & JRE.

Za hranu, vinarija Senjković prezentirala je svoja 3 vina. Aperitivni rose Spoža napravljen od Plavca malog te dvije vrste Pošipa, svježi i odležani. Vina su se kušala iz Lehmann čaša, distributera Atrox.

Sljedeći po redu Miele masterclass je u Zagrebu, 7.4. a gosti su chef Bernard Korak, PG Orehovec i vinarija Sontacchi.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.