Kolaboracija: Novi craft na hrvatskoj sceni predstavlja se ove subote na festivalu Mini Zmajevo!

by Ribafish
0 komentar
Kolaboracija

Bila jednom tri Hrvata i počeli oni svoj posao. Pet godina se nisu posvađali, dijelili su i dobro i zlo, i sad kad kao u nekom dobrom vicu očekujete da netko nekom zabije kajlu – oni zajednički napraviše pivo!

Divna priča o domaćim crafterima još jednu će potvrdu o velikim i kvalitetnim ljudima dobiti ove subote na craft festivalu Zmajevo. Više o pivu Kolaboracija i festivalu pročitajte u službenoj objavi. Vidimo se u Zmajskoj!

Kolaboracija

Kolaboracija!

Obećali smo vam jednu zanimljivu kolaboraciju za kraj mjeseca. Zapravo, svi collabi koje smo dosad stvorili bili su zanimljivi na više razina – i pivskih i nepivskih. Učili smo i razmjenjivali iskustva, male pivske tajne, upoznali smo i imali prilike raditi s velikim majstorima pivarstva i totalnim luđacima za pivom. Jankomirske šarže putovale su svijetom, a mi smo stekli nove prijatelje s kojima dijelimo istu ljubav…

Ali ova je kolaboracija nekako još posebnija. Ili da kažemo, ova Kolaboracija. Da, i samo pivo smo nazvali jednostavno tako. Jer ga potpisuju tri vjerojatno najznačajnije naše mikropivovare, sveto trojstvo hrvatskoga crafta, pioniri craft revolucije koji su utabali stazu svima koji su došli kasnije. Jasno vam je, Kolaboraciju potpisuju Zmajska pivovara, Varionica i Nova runda. Dečki koji se znaju još iz davnih homebrew dana, dok se o craftu u nas moglo samo maštati. Istovremeno smo nekako svi izašli s prvim hrvatskim APAma i postavili temelj craft sceni. Istovremeno smo zagazili u nešto ludo i hrabro, a da nismo ni slutili koliko će veliko i važno postati.

Ukratko, Kolaboracija je priča o početku hrvatskoga crafta. Ako vas sve ovo još nije uvjerilo da je riječ o vrhunskoj Kolaboraciji, spomenut ćemo pristojne količine alkohola (6,9 ABV) i gorčine (30 IBU) obilato zahmeljene (Sabro, Citra, Azacca, Cryo Citra) i arome vanilije, kokosa, limete, grejpa i breskve, a po stilu je NE IPA.

Kolaboracija

Mini Zmajevo (FB https://www.facebook.com/events/739802213432981/)

Ove godine u počast Zmajevu u suradnji s Dostava Zvuka organiziramo Mini Zmajevo🤩

U dvorištu pivovare dolaze nas zabavljati dečki iz punk rock benda One Step Away! 🎸🕺🎶

Naravno otvaramo i vrata naše pivovare – od 17:00 do 20:00 biti će organizirane vođene ture našim proizvodnim pogonom!

Za glad će se pobrinuti dečki iz BBQ Hot Yarda, a i predstavit ćemo zanimljivu domaću pivsku kolaboraciju!💪

Ulaz je slobodan, a za više informacija stay tuned…

Subota, 27.6. od 17-02

Zmajska pivovara

Kreše Golika 3a, 10090 Zagreb, Croatia

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.