Kikinda Škembe fest: Festival fileka kod istočnih susjeda sljedeći vikend 15.10.2022.!

Fileke ili ne volite, ili ih volite toliko da vam se neće biti problem zaletjeti i do Kikinde u Vojvodinu na treći Škembe fest!

by Ribafish
0 komentar

Škembe fest se po treći put održava u vojvođanskoj Kikindi, i to na Starom jezeru. Ako ste već tamo, ne propustite lokalnu kajsijevaču. Ubija! Dok čekamo da Zdravko Andri najavi datum drugog garešničkog festivala fileka u restoranu Kod Bake, možda se nekome da zaletjeti na otkrivanje novih mirisa i okusa? Javite, pa šaljite fotke!


„Moja pobjednička tajna je u tome da su škembići od goveda, a ne od juneta. Stavi se dosta crnog luka i začina i to je to. Zavisno o tome koliko su škembići stari, kuhaju se u prosjeku oko tri sata.“ rekao je prošlogodišnji pobjednik Rudi iz ekipe “Penzionera”.


„Na ideju da organiziram „Škembe fest“ došao sam jednostavno, jer ih volim jesti, a ne znam kuhati. Činjenica je da svi znaju skuhati riblju čorbu, paprikaš ili gulaš, a škembići su malo specifično jelo. Natjecanje je naišlo je na dobar odziv, rado je prihvaćeno. Pretprošle godine počeli smo stidljivo, zbog epidemijske situacije, bilo je šest ekipa, druge godine ih je već bilo jedanaest. Natjecatelji su došli iz Kikinde, Banatske Topole, Nakova, Novih Kozaraca, Zrenjanina pa čak i iz Firenze! Očekujemo da ovo preraste u tradicionalno natjecanje i jednu lijepu gastro manifestaciju i druženje.“ riječi su organizatora natjecanja, Milorada Šibula.


Početak priredbe je u 10 sati, a predaja uzoraka u 14.00. Svatko tko se natječe donosi svoj materijal. Za više informacija nazovite +381 638 112 373. Kotizacija je 1000,00 dinara.

Kikinda Škembe fest
+381 63 8112373
shibul@hotmail.com
https://www.facebook.com/skembefest

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.