Piva na placu: Mini craft beer fest na zagrebačkom Dolcu!

Kad utihne dnevna šihta i prodavači voća i povrća završe svoj posao, narednih pet dana najpoznatija će zagrebačka tržnica na platou kod Bureka ugostiti šest poznatih domaćih craft pivovara

by Ribafish
0 komentar

U Zagrebu će se od 5. do 9. listopada po prvi puta održati Piva na placu, novi festival usmjeren na promociju craft pivarstva. Uz glazbu nekoliko DJ-a i hranu Plac kitchen & grilla iz njihova wurst asortimana, svoja će piva točiti Zmajska pivovara, Pulfer, Crafter’s, Pivionica, Primarius i Houblon. U subotu će vas usto zabavljati i komičari iz Lajnapa.

„Došla nam je na pamet ideja kako bi Dolac mogao biti super mjesto za organizirati pivski festival. I tako, riječ po riječ, našli smo se na sastanku, dogovorili suradnju, i tako je nastala “Piva na placu”. Ako uvidimo da ima potencijala, plan je realizacija festivala na bar sedam lokacija po Zagrebu iduće godine. Piva će se inače točiti u kriglu s logom festivala od 0.3, 0.5 i 1 litre, a naplata je centralizirana – kupite odrađeni broj bonova koje možete zamijeniti za pivo na jednom od šest štandova naših pivara“, govori organizator Marko Nežić.


Što se tiče samih pivovara, Zmajska je jedna od tri najstarije u Hrvatskoj, Pivionica i Pulfer već dugi niz godina furaju zagrebačku priču, a Primarius je svima dobro poznat po svojim bradatim etiketama i vrhunskim okusima. Crafter’sova piva ste jamačno već pili na InMusicu ili ivanićkoj Bučijadi, a Houblon je ponosan predstavnik istočnog dijela grada, konkretno – Trnovčice.

Uz nadu da će ljubitelji craft piva doći na svoje i u strogom centru metropole, uz poznate specijalitete legendarnog Brke iz Placa, vidimo se na Dolcu već večeras!

 

Piva na placu, Dolac
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086401747860
Mob. 091 447 7737
beer.dir.craft@gmail.com
Radno vrijeme: 15-23.00

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.