Izvori života: Iločki pjenušci koji su oduševili The Rolling Stonese!

by Ribafish
1 komentar
Izvori života

Dobro, tko zna što je u tim venama neuništivih Britanaca, ali da su hvalili hrvatski pjenušac, stvarno jesu, i to baš onaj kojeg potpisuju tajanstveni Izvori života. Na zagrebačkom salonu pjenušaca održanom u hotelu Dubrovnik upoznali smo ovu veselu ekipu i propitali ih u čemu je njihova tajna…

Vaši pjenušci imaju ozbiljnu priču iza sebe. Možete li nam reći što je Izvor života i tko stoji iza njega?
Izvori života su obiteljsko ekološko vinogradarsko, turističko imanje iz Iloka u vlasništvu obitelji Zelenika. Izvori života su oduvijek bili zemlja (dunavske lesne zaravni) i voda. Postoje brojni izvori pitke vode u Iloku, a jedan od najznačajnijih je onaj pronađen 1870 g., na našem imanju pored Dunava, gdje se nalazi kušaona pjenušaca, vina i čokoladnih pralina. Na imanju se još nalazi i ruralna kuća za odmor od zemlje (****) Ribarska kuća – stara 120 godina (obnovljena prije 4 godine), sobe Izvor, te robinzonski kamp Dunav.

Izvori života

Kako ste se odlučili upravo na pjenušce?
Prije 20 godina, na poslovnom putu u Las Vegasu Mirjana je donijela odluku baviti se proizvodnjom pjenušaca s pričom, brendiranih pomoću kulturne baštine, i to prvenstveno kao poslovni dar i marketinški alat, jer tada se još u HR nitko nije bavio pjenušcima.

Kojom metodom ih radite? Koje sorte koristite?
Isključivo klasičnom Champagne metodom (najmanje dozrijevanje dvije godine u bocama). Koristimo chardonnay, kerner, rizling i još jedna stara sorta koja daje posebnost. Nećemo vam odati koja…

Gdje se nalaze vinogradi, koliko imate trsova i koliko proizvedete vina godišnje?
U Iloku na najvišim lesnim zaravnima na najstarijoj zemlji na svijetu (2 milijuna godina). Proizvedemo godišnje 14.000 boca, a pjenušaca 10.000-12.000 boca, uključujući i Traminac Kadi – koji je zaštitni znak Iloka.

Izvori života

Po čemu ste različiti od drugih 2500 vinarija u Hrvatskoj?
Proizvodimo pjenušce i vina s pričom, brendirani smo pomoću kulturne baštine HR, markirani smo Brailleovim pismom, i sve je iz eko uzgoja u, limitirane premium serije, nema nas u dućanima. To nam je strast i stil života već 20 godina.

Čujemo da ste osvojili neke lijepe nagrade?
Favoriti jedinog sajma pića u Dubaiju, Decanter London 2010, 2015. i niz drugih nagrada u Europi.

Otkud vaš Double Gold u backstageu Stonesa!?
Dobra promocija, lobiranje, vrhunska kvaliteta, dizajn, jedinstvenost, ekskluzivnost i izlaganja širom svijeta u zadnjih 20 godina. Nakon što je 2007. u Dubaiu bio favorit sajma, Mick Jagger je često tamo boravio. Vidio je naš pjenušac u ponudi, i u suradnji s njihovim menadžerima, željeli su probati nešto što nikada nisu – i to je bilo iznenađenje. Ispregovarano je, i osigurane su dovoljne količine. Kaže da količine ne može iznositi jer ima ugovor sa Hotel Spledidom i njegovim vlasnikom. Pili su ga u Budvi za vrijeme turneje u ljeto 2007. u hotelu i iza pozornice.

Izvori života

Koji su vam planovi za ovu, a koji za sljedećih pet godina?
Plan za ovu godinu je lansiranje dvije nove etikete pjenušca, nastavak pozicioniranja u najbolje izabrane restorane u HR, promocija kušaone i turizma u Iloku, nastavak uspješne suradnje s mladim profesionalnim promotorima naših brendova (Tomislav i Andrej). A ubrzo i otvaranje jedinstvenog ekskluzivnog prostora za upoznavanje s našim premium pjenušcima i vrhunskim vinima u užem centru grada.

Može li vas se doći posjetiti i gdje naručiti vaša vina?
Naravno da može u našem predivnom Iloku na već spomenutom imanju Izvori života – Zelenika (kušaona pjenušaca, vina i čokoladni pralina), a narudžbe primamo putem maila i fejsa – isporuka u cijeloj EU je u roku 3 dana, a u Zagrebu na adresi A.T. Mimare 24.

www.opg-zelenika.jimdo.com
098/270813

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

DESIDERIO N°1: Ružičasti pjenušac idealan za poklon i uživanje - Ribafish 24 veljače, 2020 - 15:32

[…] Izvori života: Iločki pjenušci koji su oduševili The Rolling Stonese! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.