Gola – nova zagrebačka adresa za talijansku hranu i probrana vina

U Zagrebu je predstavljena Trattoria & enoteca Gola, koja se nalazi na Trešnjevci, u Ulici Huga Badalića 19. Prostor čini intimniji unutarnji dio s 25 sjedećih mjesta u kojem dominiraju šank i vinska vitrina te još toliko mjesta na otvorenoj terasi. Tim Gole čine Lucia Jergović, Hrvoje Ćerlek i Dominik Duždević u kuhinji te Ivan Beganović i Ivan Salopek u servisu

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Ponuda hrane bazira se na tradicionalnim jelima talijanske kuhinje, uz upotrebu što kvalitetnijih namirnica proizvedenih u probranim domaćim OPG-ima. Meni s 15-ak jela prati ekstenzivna ponuda pića čije je zajednički nazivnik odabir zbog njihove gastronomske vrijednosti, odnosno mogućnosti da otvara, prati ili se nastavlja na jela koja se poslužuju.

Tako vinska karta čini više od 150 etiketa vina nastalih bez upotrebe pesticida i herbicida u vinogradu te kemijskih pripravaka u vinariji. Uz vinsku ponudu, široka je ponuda piva, prvenstveno nastalih spontanom fermentacijom, prirodnih cidera i sokova te razna alkoholna pića malih destilerija.

Objašnjavajući ideju iza ponude hrane Lucia Jergović, glavna chefica Gole, rekla je: “Trudimo se sve pripremati sami. Tako zasad radimo svoj kruh, svu tjesteninu, maslac, ukiseljavamo razno povrće i slično, a u budućnosti ćemo samo širiti ponudu namirnica i jela koja pripremamo od samog početka. To nam omogućava da radimo s prvoklasnim namirnicama a da i dalje budemo povoljni za gosta. Druga važna odrednica je težnja sezonskome i potpunoj iskoristivosti svake namirnice, u čemu uspijevamo.”

“Cilj nam je da se ljudi osjećaju slobodni doći u Golu na večeru, druženje, spoj, proslavu i/ili uvijek kada žele nešto dobro pojesti i popiti u ugodnom ambijentu. Naš ambijent, ponuda, glazbena podloga i cjenovna politika kreirani su tako da se gosti osjećaju što ugodnije. Tek kada prostor napunimo gostima, postižemo atmosferu koju smo zamislili”, rekao je Ivan Salopek, vlasnik i sommelier Gole.

Gola je otvorena od utorka do nedjelje.

 

Autor fotografija: Sanjin Kaštelan

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.