Gablec Beg: Tomislav, Križevci – solidna klopa i epohalna domaća piva!

by Ribafish
1 komentar
Tomislav Križevci

Kada si vozač boljoj polovici, red je da je pričekaš dok obavi birokratske debilane na najboljem mjestu u Križevcima.

Tomislav Križevci

Renato Hadrović s ekipom već godinama radi jedan od najboljih lagera u Hrvatskoj, a neumoran je i što se tiče obiteljskog restorana u strogom centru grada u čije je dvorište smjestio svoju Križevačku pivovaru, i gdje se uz provjereno sjajna rebrica, uglavnom kvalitetnu pizzu i možda najbolji dio – pulled pork, svakodnevno mogu pojesti i gableci.

Gablec Beg – marendama moga grada 13: Bistro Špajza, Prilaz Baruna Filipovića 2

Da u Zagrebu napišete da negdje možete popiti dvije briljantne pivice i pojesti gablec sve skupa za 50 kuna, vjerojatno bi bilo krcato. Ali ipak smo u rodnom gradu mog tate, cca 50 minuta od centra metropole, pa je zato samo sasvim pristojno popunjeno. Unutra više dijelova, malo zagušljiv podrum, u cigli i drvu izvrstan srednji dio, povučena, mirna terasa, vjetroviti hodnik s neizbježnim kraljem Rudom Karreom i terasica na samom trgu, mrvicu još prehladna za dulji boravak.

Tomislav Križevci

Nisam bio nešto pretjerano gladan, ali nisam htio pivicu na prazan želudac, obratio mi se vrlo drag konobar na čudnom jeziku i ponudio mi keldž. Uskoro sam skužio da je lik pojačanje iz Makedonije, naučio ga da se kelj kaže kelj i naručio novo pivce Felš. Kasandra je došla s papirima i naručila bečki, a kako sam si s drugom pivom otvorio fergazer, odlučili smo pojesti i malu pizzu i probati tamno pivo…

Adresa: Trg J.J.Strossmayera 6
Lokacija: Križevački trg
Parking: Ima, 3 kune sat
Broj mjesta: 150, hrpetina
Gužva: Puno, ali se ne osjeti
Osoblje: Izuzetno ugodan mladić
Nusprostorije: Postojane
Beštek: Papirnata salveta
Izbor gableca: Pet komada
Kruh: Korektan
Grammar Nazi: Bogami, svega…
Porcije/Cijene: Nevjerojatno jeftino i dosta obilno
Gemišt: Sorry, njihovo domaće pivo

Hrana:
Kelj s pljeskavicom za 25 kuna je mogao doći u malo obilnijoj dozi, ovako sam se taman navikao na fino varivasto zelenje s puno krumpira, ali pola tanjura je zauzimala pljeska na dnu!? Ukusno, korektno, ali falio je još jedan puni tanjur kelja.
Bečki odrezak i nije bio neka sreća, pretvrd i žilav uz fine kupovne krumpiriće i zanimljiv tartar.
Pizza debelog, bakinog tijesta, bila bi sasvim korektna da na njoj nije bilo polje dosadne rukole. Tko je smislio da se na bilo koju pizzu osim one s pršutom stavlja ova naporna zelenjava zaslužuje otići na doživotnu. Recimo ne rukoli na pizzi!

Gablec Beg – marendama moga grada: 12. O’Brok, Langić

Ukupan zaključak:
Dakle, kako nisam uzeo provjereno kvalitetan roštilj, malo sam se razočarao, ali zato pivo… Pivo… Bokte, kako im je dobro pivo. Svijetli lager je sad možda čak i bolji od meni najdražeg Bošnjaka, tamno je apsolutno izvrsno, nježno a opet s kvalitetnim afterom, Felš je jedino malo dosadnjikav, ali takav je i sam stil, dakle i to višenego korektno.

Tomislav Križevci

Uglavnom, briljantan doživljaj ukusnih piva po 12 kuna za pola litre, i solidna klopa u prekrasnom prostoru. Vrijedi se provozati do Križevaca, definitivno!

Ocjena: 8/10

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Gablec Beg – marendama moga grada 14: Kod Mike, Tkalča - Ribafish 28 ožujka, 2020 - 09:22

[…] Gablec Beg: Tomislav, Križevci – solidna klopa i epohalna domaća piva! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.