Milk Bar Farma: Dođite u Pačetinu po fantastičan kozji i kravlji jogurt i kefir!

by Ribafish
0 komentar
Milk Bar Farma

Naslov je fakat orvelovski, još kad na fotku ulete riba, pas i pokoja mačka, mislim… No, uozbiljimo se.

Mario Krog je samo jednog dana otišao iz TV produkcije, pokupio stvari i odlučio nastaviti život na selu. Nije zaboravio sve što je naučio na studiju dizajna, dapače, to se i vidi u detaljima koji ukrašavaju njegovu novu akviziciju, farmu koza i krava, na kojoj se može nabaviti tek par proizvoda.

Naime, od sira je Mario odustao jer je cijeli postupak puno kompliciraniji od proizvodnje mlijeka (mi muzli!), čokoladnog mlijeka, tekućeg i čvrstog jogurta i kefira. Da, upravo je to – to, trinaest koza, dvije krave i desetak mačaka („Nemrem si pomoć kad ih vidim napuštene..“) koje vrludaju na farmi uz potočić uz prugu u Gornjoj Pačetini pored Krapine, nekih 45 minuta vožnje od Zagreba.

Milk Bar Farma

Najveći Mariov problem je to što sve radi sam, ne može naći kvalitetnog dostavljača, a kako se farma ne može obnavljati, paziti ni čistiti sama, došao je na ideju da napravi Milk Bar.

Još malo pa učinjeno, s prednje strane farme je uređen mali izložbeni prostor, i ljudi će na povratku s planinarenja, šetnje, iz toplica ili tko zna već kojeg razloga posjeti Zagorju i okolici, moći ovdje kupiti vrhunske, svježe i prirodne proizvode.

Prethodna Mariova ideja s farmom pataka, nije uspjela, ova priča za sada napreduje puno bolje. Prvo nas je nahranio bakinom juhom sa štruklima, a zatim i svojim složencem na bazi svojih proizvoda. Prije deserta smo probali kefir (što dulje odleži, to je bolji), kao i čokoladno mlijeko.

Test višnjevača: Najveće hrvatsko kušanje likera od višnje!

Čokoladna smjesa dolazi iz Slovenije, i u dodiru s kravljim mlijekom daje nekakav svjež, ukusan napitak, miljama daleko od kemije na koju smo navikli. A onda nas je odvukao u štalu…

Milk Bar Farma

U štali je Mario pustio glazbu, i dok smo mi hranili koze i krave te jarca Zorana, čistio i uskoro počeo musti, odnosno dojiti koze, kako on to od milja kaže. Svaka koza ima ime, mislim da sam podojio Pokahontas, ili Dijanu, a po prvi put sam u 50 godina shvatio da krave imaju oštar jezik!

Nakon mužnje, koze idu vani na ispašu i druženje (krave budu tek kad zatopli), Kasandra je oprostila jarcu što ju je skoro obljubio, naš pas Dživo je imao dosta čudnu viziju toga što treba učiniti s kozjim izmetom, a ja sam radio selfije s tim divnim bićima. I onda kušao ono što sam izmuzao…

Toplo kozje mlijeko je nešto divno, ne pregusto, ne intenzivno kako sam očekivao, jednostavno prekrasno. Odmah sam se sjetio skorupa kojeg sam redovito žderao kad bi tata sedamdesetih uvijek kuhao mlijeko iz plastičnih tetrapaka (i onda prao i sušio tetrapak u koji bi mi mama kasnije umotala sendvič jer nismo imali para za prozirne vrećice za zamrzavanje, a kamoli za alufoliju), nekog mirisa djetinjstva, bezbrižnosti, vršnjačkog nasilja jer sam bio najdeblji u razredu i tak…

fbt

Dakle, okus je divan, baš kao i tekućeg jogurta. Čvrsti jogurt baš i nije bio nešto čvrst, ali mi je okusom više sjeo od tekućeg, a onda je Mario otvorio kefir star šest mjeseci, čisto iz zezancije. Jako kiseo, i jako dobar. Ako sad nisam zdrav za sljedećih mjesec dana, ne znam što reći…

Došle su i bakine kremšnite i puding za desert, pijuckali smo sve pomalo i zaključili da je farma i Milk Bar jedna sjajna ideja, i da ćemo se uskoro vratiti u robno-robnu razmjenu te da je svakako pametno doći u neku od trgovina koje drže ove proizvode (Veronika delikatese, Špeceraj, Mrkvica, Grga Čvarak i dr.), ili stvarno još bolje – nazvati par dana prije i doći se opskrbiti prirodnim proizvodima sela. Zaljubit ćete se u mir, tišinu (ako susjed ne tjera drona), kozice, detalje poput licitarskih srdašaca, crteža i kipića kojima je Mario uredio svoju kućicu/bar. Sjednite u auto i popijte vrhunski jogurt ili kefir iz pivske boce (sjajna ideja za pakiranje!) i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.

Adresa:
Gornja Pačetina 22
Krapina
Mobitel: 099/342-5301
Facebook: OPG Mario Krog-Milk bar
Instagram: @milk_bar_farma

Cjenik i proizvodi

SLATKI jogurt 0,2l 7,00 kn
Tekući jogurt 0,7l 10,00 kn
ČVRSTI jogurt 0,7l 12,00 kn
KEFIR krava 0,5l 10,00 kn
KEFIR krava-koza 0,5l 12,00 kn
Kefir od kozjeg mlijeka LIMITED EDITION 15,00 kn
NAMAZ 0,2l 15,00 kn
ČOKOLADNO mlijeko kravlje 12,00 kn

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.