EUROPEAN HOTEL AWARDS 2023.: Proslava izvrsnosti i trijumf zagrebačkog hotela Esplanade u srcu Barcelone

Esplanadin Zinfandel's proglašen je europskim hotelskim restoranom godine na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2023. dok je chefici Ani Grgić Tomić Svjetska gastronomska organizacija uručila posebno priznanje Etoile Blanche

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Prestižna dodjela nagrada European Hotel Awards 2023. održana proteklog tjedna u Barceloni, katalonskoj prijestolnici turizma i gastronomije, okupila je na gala svečanosti brojne uzvanike, uvažene goste i entuzijaste iz područja turizma, hotelijerstva i gastronomije koji su u luksuznom hotelu Sofitel Skipper imali priliku odati priznanje najboljim europskim hotelima, inovativnim pristupima, gastronomiji, izvrsnosti i predanoj održivosti.

Svake godine European Hotel Awards nagrađuje najbolje europske boutique hotele, velebne hotelske institucije, njihove koncepte, raznolikosti i predanosti. Nagrade su dodijeljene u 21 kategoriji, a među mnogim luksuznim hotelima posebno se istaknuo zagrebački hotel Esplanade kojemu su uručene čak dvije nagrade: hotelski restoran godine za restoran Zinfandel’s i posebna nagrada Svjetske gastronomske organizacije (Organisation Mondiale de la Gastronomie) Etoile Blanche koja je pripala chefici Ani Grgić Tomić.

Gala svečanosti u Barceloni prisustvovao je generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić koji je pri preuzimanju nagrada istaknuo: „Osobita mi je čast biti ovdje. Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge i kreiranju posebnog gastronomskog doživljaja za goste. Zaista su iznimno postignuće te sam iskreno ponosan na kolege u restoranu i kuhinji koji svakodnevno daju sve od sebe, i srce i dušu, da bi gostima pružili posebnu vrijednost i trajnu uspomenu uz prijateljsku nenametljivu uslugu, poseban šarm i individualan pristup te tako nadmašili njihova očekivanja. Raduje me što je struka prepoznala tu vrijednost i gastronomsku kvalitetu Zinfandel’sa, kao i chefice Ane Grgić Tomić, koja je za svoj uspjeh i predani rad tijekom 25 godina u Esplanadi zaslužila ovo posebno priznanje Svjetskog gastronomskog udruženja.” Također je dodao: „Ove nagrade dokaz su da je Esplanadin imidž institucije ugostiteljstva i ikone hotelijerstva prepoznat izvan granica Hrvatske, što me osobito raduje. Zahvaljujem struci koja je prepoznala uloženi trud i uspješne rezultate te čestitam još jednom svima od srca. Hotel Esplanade ovime je još jednom pokazao da je u samom vrhu najboljih europskih hotela, kao što je to učinio nebrojeno puta tijekom svoje gotovo stogodišnje povijesti.”

O događanju i nagradama:
Pokrenute 2018., nagrade European Hotel Awards postale su visoko prestižna nagrada koja se dodjeljuje hotelima diljem kontinenta. Davanjem priznanja i počasti jedinstvenim hotelskim uslugama, ove nagrade imaju za cilj promicanje i jačanje imidža europske hotelske industrije.

Svečanost dodjele i gala večera povodom nagrada European Hotel Awards 2023. održani su u hotelu Sofitel Barcelona Skipper. Na događanju je dodijeljena 21 nagrada u različitim kategorijama, od „Luksuznog hotela godine” do „Zelene nagrade za najodrživije prakse”. Cilj ovog raznovrsnog niza nagrada jest odati priznanje izvrsnosti u različitim dimenzijama hotelijerstva. Nakon dodjele nagrada, iznimnu gurmansku večeru predvodio je Jose Sanchez, glavni chef hotela Sofitel Barcelona Skipper. Večerom je proslavljena bit europske i španjolske kuhinje, nudeći jedinstveno kulinarsko iskustvo. „Oduševljeni smo što smo domaćini ovogodišnjih nagrada European Hotel Awards u Barceloni, gradu koji utjelovljuje duh europskog gostoprimstva. Ove nagrade služe ne samo kao priznanje nego i kao motivacija hotelima da nastave poboljšavati usluge koju nude gostima, svoju inovativnost te predanost izvrsnosti i održivom razvoju”, komentirao je Michel Stalport, predsjednik odbora za nagrade European Hotel Awards.

Prijave za različite kategorije nagrada European Hotel Awards bile su otvorene od travnja do rujna 2023. Žiri, sastavljen od stručnjaka iz ovoga sektora, uključujući najviše hotelske rukovoditelje, odabrao je finaliste: 21 dobitnika nagrada European Hotel Awards 2023.: https://www.referenceschr.com/evenements/european-hotel-awards-2023-tous-les-laureats/

Valja istaknuti da je hotelu Esplanade 2018. godine na svečanosti održanoj u Ženevi uručena nagrada European Hotel Awards za europski povijesni hotel godine.

FOTO: European Hotel Awards 2023, Goran Jakuš: European Hotel Awards 2023


DOBITNICI NAGRADA EUROPEAN HOTEL AWARDS 2023.
Službeni popis dobitnika, BARCELONA, studeni 2023. – European Hotel Awards 2023.

1 – Nagrada Art of Hospitality (Umjetnost hotelijerstva) za Italiju
Uliveto Principessa
2 – Art of Hospitality za Francusku
Les Regalia Hotel And Spa
3 – Art of Hospitality za Portugal
Sheraton Lisboa Hotel & Spa
4 – Nagrada za izvrsnost Art of Hospitality za Španjolsku
Ohla Hoteles Barcelona
5 – Art of Hospitality za Nizozemsku
Landhuishotel De Bloemenbeek
6 – Hotelski restoran godine
Restaurant Zinfandel’s
Hotel Esplanade Zagreb, Hrvatska
7 – Menadžer godine za hranu i piće
Miguel Maugi Santos – Vila Galé Hosteis Portugal
8 – Inovativni koncept godine za hotelski restoran
Maya Collection – Groupe JV Pastor, Monako
9 – Luksuzni hotel godine na plaži
Minos Luxury Hotel Art Hotel, Grčka
10 – Zelena nagrada godine
Maslina Resort, Hrvatska
11 – Luksuzni heritage hotel godine
Botanic Sanctuary Antwerpen, Belgija
12 – Luksuzni povijesni dizajnerski hotel godine
Radisson Collection Royal Hotel, Kopenhagen, Danska
13 – Kultni luksuzni hotel godine
Splendid Venice – Starhotels Collection, Venecija, Italija
14 – Luksuzni hotelski resort godine
St. Regis Mardavall Mallorca Resort, Španjolska
15 – Luksuzni hotelski golf resort godine
Grand Hyatt La Mangua, Španjolska
16 – Luksuzni Art Deco hotel godine
The Beaumont, London, Ujedinjena Kraljevina
17 – Godišnja nagrada Grand Prestige
Le Grand Hotel Zermatterhof, Švicarska
18 – Generalni direktor godine
Michel Morauw – Hyatt Paris Étoile, Pariz, Francuska
19 – Hotel godine
Sofitel Barcelona Skipper, Barcelona, Španjolska
20 – Posebna nagrada gostujućeg ambasadora
Riccardo De Caria – Vianord Engineering
21 – Posebna nagrada Etoile Blanche
Svjetske gastronomske organizacije
Ana Grgić – hotelski restoran Zinfandel’s
Hotel Esplanade Zagreb, Hrvatska

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.