Enciklopedija hrvatskih ginova 5.: Destilerija Aura, Buzet (Gin Karbun)

Destilerija Aura proizvodimo 22 vrste likera i rakija od samoniklog bilja i divljeg voća ubranog u čistoj prirodi, na obroncima Ćićarije, a među njima je i jedini hrvatski gin s aktivnim ugljenom!

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Destilerija Aura
Lokacija i mjesto kuhanja: Buzet, Istra
Vlasnik: Mišel Sirotić
Godina osnutka: 2006.
Broj zaposlenih: 65
Mjesečna/godišnja proizvodnja: 3.000 boca /36.000 boca
Destiler: Mišel Sirotić, Viktor Dobrović
Nit vodilja/slogan: Rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno.
Gdje se može kupiti/popiti: Aura shopovi: Buzet, Rijeka, Rovinj, Pula, Motovun, Poreč, Split, Hum, Grožnjan, Novigrad, Vrbnik, u boljim vinotekama i trgovinama delicija diljem Hrvatske, zračnim lukama, renomiranim hotelskim kućama, vrhunskim restoranima i barovima
Web: www.aura.hr
Facebook: Destilerija Aura

Vrste ginova:
Gin Karbun 39,2% alk. – London dry gin
Gin Karbun Navy Strength 58,5% alk. – Navy strength gin

Mala povijest destilerije:
Destilerija Aura bavi se proizvodnjom rakija, likera, džinova i džemova te ostalih autohtonih proizvoda od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta. Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili smo se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda.

Proizvodimo 22 vrste likera i rakija od samoniklog bilja i divljeg voća ubranog u čistoj prirodi, na obroncima Ćićarije, voćnjacima u Istri, te 3 vrste gina i 7 vrsta džemova. Odlikujemo se po prirodnoj proizvodnji, bez ičeg umjetnog, bilje i voće koje beremo u prirodi, stavljamo na odležavanje u baznu rakiju i tako se 6 mjeseci macerira, i nakon toga pretače i puni u boce. Sva naša proizvodnja rakija i likera se zasniva na tom principu, što se može vidjeti kod nas u Destileriji u Buzetu gdje se vidi cijeli proizvodni proces proizvodnje, od destilacije, do maceracije, odležavanja, punjena i etiketiranja.

Postavili smo vrlo visoke kriterije u kvaliteti naših proizvoda, i to nam je na vrhu liste prioriteta u tvrtki. Naš najpoznatiji proizvod je Teranino, nakon njega slijedi Gin Karbun. Imamo svojih 13 shopova. Naši proizvodi su na tržištu prepoznati kao vrhunski brend u koji je uloženo puno rada i neizmjerno velika količina ljubavi za svaki proizvod, stoga i naš slogan potkrepljuje sve prethodno rečeno: „RUKOM UBRANO, S LJUBAVLJU PRIPREMLJENO“

Zanimljivosti:
Aktivni ugljen uklanja toksine iz tijela. Stoga Gin Karbun prilikom destilacije prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen te ga nudi kao važnu komponentu kod konzumacije. Inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojem rastu isključivo prirodni sastojci ključni za nastanak Gina Karbun.

Sastojci: žitni destilat, borovica, začini: korijander, timijan, anis, matičnjak, kora naranče, stolisnik, koromač gorki, lavanda, bosiljak biljka, borovnica plod, kamilica cvijet, limunska trava, majčina dušica, hibiscus, bazga cvijet, borovnica list, anđelika korijen, slatki korijen, kora limuna, đumbir

Osvojene medalje – 2021:
Vinistra – zlatna medalja
World Spirits Award – zlatna medalja

Kako je Karbun dobio naziv?
Karbun je stara riječ za ugljen. Prilikom destilacije gin Karbun prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen. Aktivni ugljen veže na sebe toksine, kako iz tijela tako iz tekućine, dobar je za filtriranje i skidanje nepoželjnih toksina, pesticida, teških metala iz destilata. Osim toga, poslužuje se s komadićem ugljena. U čaši ugljen nema nikakvu funkciju osim vizualne i što se uklapa u cijelu priču s nazivom proizvoda, no to je medicinski ugljen (ne običan, već aktivni medicinski ugljen) pa ga se može i konzumirati (koristi za probavne smetnje, i mamurluk jer na sebe veže štetne elemente).

Aura gin Karbun je lagan i aromatičan, preporučujemo konzumaciju s tri kocke leda, komadićem naranče, komadićem aktivnog ugljena te suhim tonikom.

Karbun smo stavili u terakotnu bocu jer je i to jedna poveznica s načinom proizvodnje karbuna – stara proizvodnja ugljena se odvijala u karbonicama tako što se drvo prekrilo zemljom, da ostane bez zraka i pretvori ga u ugljen, a ne u pepeo. Takav način proizvodnje se odvijao u starim karbunicama na Ćićariji, također je cijela priča je povezana s Ćićarijom jer tamo beremo borovicu koji su glavni sastojak za proizvodnju gina.

Etiketa je također crtana s ugljenom i replicirana na bocu.

Kontakt mail/telefon: marketing@auraproizvodi.com / 091 2694250

Enciklopedija hrvatskih ginova 4.: Blazar Tech doo, Čakovec (Murska Dekla)

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.