Dubravkin put pozvao na uživanje u zagrebačkim receptima s modernim twistom chefa Vedrana Petranovića

by Ribafish
0 komentar

Ono što je našim starcima bio Baltazar ili Okrugljak, odnosno mjesto gdje se ide proslaviti nešto fakat bitno, mlađim je naraštajima definitivno postao restoran Dubravkin put. smješten u zelenoj oazi na tek par minuta od žile kucavice metropole. Uglavnom, ovih dana je najbolje otpješačiti do tamo, jer Hrvati i Advent… ono… najdublje isprike kolegama i ljudima iz Dubravkinog puta na malom kašnjenju.

Sve je trenutno zaboravljeno jer je počela dolaziti klopa, upravo kako i naslov spominje – starozagrebački oblizeki i ozbiljna jela s malim dodacima mladog chefa koji nam je svako jelo detaljno opisao. Dubravkin put i dalje slovi kao mjesto za elitu, a ugođaj i odnos osoblja prema svakom gostu uvijek ide u prilog ovoj tvrdnji. Vidimo se uvijek!

Službena objava:

Jučer je u restoranu Dubravkin put održano jedinstveno gastronomsko druženje na kojem je samo za tu prigodu, chef Vedran Petranović osmislio poseban menu inspiriran tradicionalnom zagrebačkom kuhinjom

Kulinarski tim na čelu s glavnim chefom, za ručak pod nazivom Zagreb, tak imam te rad osmislio je 6 sljedova inspiriranih Zagrebom i pokazao nam da unatoč modernom eksperimentiranju možemo zadržati prepoznatljiv okus koji je golicao maštu uzvanika.

Ovim konceptom, chef Vedran htio je postići savršen balans između tradicionalnog i modernog jer je tradicija vrlo važan aspekt svake kuhinje. Vedran je tako jela na kojima smo odrasli prezentirao u jednom sasvim novom konceptu i tako poznatim okusima dao novo ruho. Svako jelo je bilo posebno, pripremljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa, a jela su oduševljavala i nadmašila visoka očekivanja. Za slatki kraj pobrinuo se pastry chef, Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost.

Osim gastronomskog, ručak je bio i vizualno umjetnički osmišljen do najsitnijih detalja. Prostor je dekorirala Dubravka Dujmović koja je vodeći se temom za dekoraciju koristila zagrebačke motive poput licitarskih srca i šestinskih kišobrana, koje je samo za ovu prigodu ustupio Tomislav Cerovečki.

Zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Ovim jedinstvenim menijem pod vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na Zagrebačkoj gastro sceni.

Jela koja su predstavljena:

1. Rillettes od pastrve, panna cotta sa svježim hrenom, salatine, ikra pastrve

2. Consomme od patke, leberknedlice i povrće

3. Domaće štrukle

4. Zagrebački odrezak, krema sir, kupus i špinat, prah od buče

5. Patka i mlinci

6. Licitarsko srce ( Zagrebačka torta)

Fotografije (John Pavlish)

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.