Društvo Prijatelja Piva – Jubilarna međunarodna osma skupština

by Ribafish
4 komentara

Pred osam godina me Stokuća kao pivofila trznuo da odemo na osnivačku skupštinu Društva Prijatelja Piva.

Tada sam seruckao o pivama u Kliku, više nagađajuć nego poznavajuć materiju, a kako sam čuo da taj neki simpatični bradonja imenom Puf uvozi vrhunske pivice, obreo sam se na tom eventu.

Upoznao sam tamo i svog idola Tribusona, gorespomenutog bradonju i pošteno se oblio te potpisao da postajem član.

Osam godina kasnije, s još tridesetak istomišljenika, bradonjom, Stokućom i još par veselih likova, sjedim u Češkoj Besedi i slušam izvještaj o tome što je DPP napravio u 2011. godini.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Misli lete na stare posjete većini domaćih pivovara, izlete u Sloveniju i Bosnu, tulume po busevima, pokojim pišanjem viška, i općenito – jako finu zabavu.

Puf izvještava

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

da na računu imamo love ali da smo neozbiljni i da se moramo malo aktivirati te predaje riječ voditeljima sekcija.

Stokuća ispred kuhara piva priznaje da je malo, ali s alibijem zbog pridošlice u obitelji, stao s kuhanjem, ali se zato za riječ javljaju novi mladići čije svježe uratke degustiramo na mjesečnoj bazi, tako da nam je kušačko-kuharska budućnost osigurana.

A i dobri smo si s pivskim forumašima pa nema zime!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Drug Kolar ispred sekcije za posjete i putovanja potom nabraja gdje smo sve pili i bili.

Najdojmljivije je ostalo druženje u Daruvarskoj pivovari, koje se nastavilo i kasnije s nezaboravnim tulumom u pivnici Hopdevil.

Pilo se Staročeško lager, Staročeško crveno i Staročeško Zimsko pivo.

Najbolje pivo po mom skromnom mišljenju se trenutno u domaji proizvodi u Gradiški, pa je probrana ekipa posjetila OPG Bošnjak i vratila se vidno nasmiješena.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Odabrana ekipica se našla i u mjestu od dva slova onkraj Ljubljane, Igu, te tamo na putu na curling tekmu gucnula pokoju kriglicu sladnog nektara.
Usto su članovi Curling kluba Čudnovati Čunjaš (svi redom s iskaznicama DPP-a) igrali i pijuckali u gradovima koji su u tom trenu bili domaćini pivskih festivala, rumunjskom Brašovu i češkom Pragu.

U metropoli smo bili redoviti gosti Zagrebačke pivovare (Stella natjecanje u tocenju, Ožujsko pšenično, Božićno, Ožujsko rođendansko 120), dok su sastanci nedavno prebačeni s Remize na novu lokaciju na uglu Zvonimirove i Šubićeve.

Sekcija za gastronomiju i hedonizam koja se u zadnje vrijeme naziva i ”Kulinarska sekcija” (na slici – Sinov bolonjez),

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

bila je možda i najaktivnija sekcija unutar DPP-a.
Tako je predsjednik iste, Sin, odnosno za prijatelje – Vojnik Vermachta, svako malo priređivao «mini svinjokolja parti», te u više navrata donosio svoje suhomesnate i ine proizvode (kobasice, kulen, slanina, suhi vrat, čvarci, švargl…).

Bilo je tu i degustacije ajvara, pinđura, u dva-tri navrata smo skupili novce za čobanac i grah te burno proslavili rođendane uvaženih kolega Kolara, Ribafisha (špek fileki), Dompe te doživotnog predsjednika sekcije, Sina – glavom i nožom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sin je pritom naglasio:

«Posebno mi je drago da su se organizaciju kulinarskih sadržaja povremeno uključivali i drugi članovi, uvaženi kolega Točo (krvavica), kolega Šantek (pivski Curry), Peh s inim kobasičicama i papričicama, a tu su i zasluge uvaženog kolege Jože i njegove pite, tatarski umak i ostale delicije kojima nas je znao počastiti, kao i neizostavna kolegica Carter sa čilijem i Čunjaškom tortom. Sekcija će nastaviti sa svojim aktivnostima, a velika mi je želja da organiziramo mini svinjokolju po uzoru na Zagorsku mornaricu, dakle, kupimo svinju – pojedemo svinju!»

Gromki aplauz je popratio Sinov govor i svi smo otišli po još jedan tanjur njegovog graha.
Voditelj sekcije za degustiranje piva, Ogi,

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

rekao je da smo u tekućoj godini probali nešto više od stotinjak novih piva (preko 800 od početaka DPP-a), i da taj trend svakako moramo pojačati.

Puf je proglasio Peha

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

i moju malenu kost za PRGlasnogovornike, i da počnemo nešto delat, našto smo si mi natočili još po Bernarda, grintali i mljeli do dugo u noć.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Uglavnom, dugi četvrtci od osam nadalje su i dalje naši, uskoro krećemo s novim posjetama domaćim i susjednim pivovarama, pa ako volite pivo i skupljate neki penis koji ima veze s istim (čaše, flaše, čepove, etikete, otvarače, limenke), ili jednostavno volite dobro društvo i pedesetak različitih kvalitetnih svjetskih piva za popit – vidimo se uskoro u Društvu Prijatelja Piva.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ajd pivili mi, sretnih nam prvih osam!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

4 komentara

vonsmile 26 ožujka, 2012 - 13:18

Ovaj ozbiljni gospodin desno u krupnom kadru pored doajena etera mi djeluje kao priličan znalac…

Odgovori
Ribafish 26 ožujka, 2012 - 13:22

šantek?

Odgovori
vonsmile 26 ožujka, 2012 - 13:36

Nego, koliko se sjećam nekih detalja, za tebe je veče s Daruvvaskim u Hope Devilu, bilo upravo suprotno od-nezaboravnog 😉

Odgovori
komadicsunca 28 ožujka, 2012 - 06:43

ma kako ste svi zgođušni 🙂 pivili vi i živili još sto ljeta u radosti ovog svijeta, da nikada ne stali, radosti se dali dok pivu vidili 🙂

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.