CRO trash enciklopedija svezak 4: G-H

by Ribafish
1 komentar

Javilo mi se par ljudi na privatni mail. Rekoše, mi bi srali, ali anonimno. Bilo je tu i uvreda i svega, ali ja ovo i dalje gledam ko čistu zezanciju, pa ne objavljujem ružne riječi. Naročito gospodinu Amebi (ime poznato hotmailu), koji zna pretjerat, ali i ubost. Ajmo nadopunit sve ove i dodat još! Čekam!!!

Glavaš Admir – vlasnik umjetničkog imena “Ado” ima bespladan ulaz na listu imenom, kako svojim, tako i albuma – “Ja bih da mijenjam”
c’est mois, Nemetz

Grupa 777 – nešto između grupe ABBA i sedam sekretara skoja s pevaljkama koje su se furale na Ladarice. Izgledom. Neizostavni «Mirisni borić» svih Zagreb festova sedamdesetih i osamdesetih. Ljigi pop koji bi se da je potrajao do danas izvanredno sljubio s pjesmama Vritmi Spirs s tekstovima: Tko te voli više od mene, neka ovaj list okrene, ali listova nema više, ja te volim ponajviše…»
maastab8/ribafish

Garcia

Gazde – Jimmy Page ih je pozvao da mu budu predgrupa u Domu sportova. Trebali su reći ne i ne bi bili sranja i dalje bi se kurčili po selima i krčmama sa svojim blijedim kopijama Janike Balaša. A da su mene tako gađali na nekom koncertu i zviždali mi ko psu, ne bi kajdanku više u životu uzeo u ruke, a kamoli tamburice. Ali, zna se kako to kod nas ide… Tamburaši u kožnim hlačama. Ko ribe na biciklima…
Ameba

Gracia – Matia Vuica i njen muž, ljubavnik, šta ja znam, plešu i pjevaju narodne plesove u narodnoj obradi unjkavim krištavim glasićima. Ona izgleda vrlo staro (nikako mi nije bilo jasno kako Alka nema bora a ova ima, valjda dr. Glumičić zna svoj poso), on izgleda vrlo smiješno, a kako ona odijeva cijeli bend, to izgleda strašno.
keks_i_smrad
Gracia – Kao da jedna Vuica nije dosta (Alka) i njena sestrična nas zabavlja priglupim Linđom. Dokle više?
DayWalker
Gracia – tj. Matija Vuica, kraljica elegantne anoreksije srednjih godina:. Bila jednom jedna novovalna “Rolana” ali su je u 90-im brzo smijenile “Linđo”, “Mehana”, “Ero”, “Dig-digi” i slične neprovarljive olfo-etno poskočice, a tek scenski rastur poletne dizajnerke krpica s glasom i stasom koji dostojno reprezentira novi asortiman tvornice duhana? “Stani Linđo dobro je bilo” rekli bi DubroUvčani….
c’est mois, Nemetz

Gospodari snova – u Varaždinu su me maltretirali sa nekim pjesmuljkom Silvija o Silvija tvoja je ljubav kao snježna planina.
M__B

Grašo Petar – spodoba najiritantnijeg glasa Mediterana koja se našla s drugim najiritantnijim glasom Mediterana. Dabogda otok kupili i otišli na njega…
Ameba
Grašo Petar – Oliver Dragojević wannabe (ne ide mu), Thompson wannabe (donekle uspjelo, okrenuo Danijelu Martinović)
DayWalker

Gibonni – u medijima predstavljeno jedno besprijekorno biće još bezgriješnijeg glasa i stasa, ljubimac žena (nije ni čudo, koliko im se puta ispričava u svakoj pjesmi), majki i djece, humanitarac, poeta… to se ne rade tek albumi ili pjesme, to su odmah “projekti” i kolaboracije (sa sve odreda sredovječnim ethno i inim zvijezdama za ugodno starenje) , a meni barem – podosta toga je tek bezlični AOR pop-rock, na sluzavom tragu heavy-balada. Kultni autorski stih iz prijašnje faze sa Osmim putnikom (ni blizu na tragu današnjeg njegovanja “ženske strane” svoje duše): “Budi dobra – ženit ću te, ne varaj me – prebit ću te, lutko moja, takav sam ti ja…” Cool.
c’est mois, Nemetz

Grdović Mladen – Nicholas Cage Dalmacije, čovjek razdrljene košulje, viška cipela i s dva akorda, 80 ponavljanjanja ključne riječi u pjesmi, i rima do tri slova: sve-te, zna-ja i sl. Junak Splitskih festivala gdje ni ne mora u kvalifikacije.
Ameba
Grdović Mladen – Jedno od najružnijih lica hrvatske estrade, najpoznatiji po pjesmi Dalmatinac sam, po tome kaj je skucal Ferrari u zid (ili u stup? Koga briga) i po izjave da nosi samo skupe cipele koje nakon godinu dvije nošenja rado poklanja prijateljima.
DayWalker

Geronimo – (istoimeni album iz 1998) Ne znam je li ime banda ili pseudonim autora Mirka Šenkovskog (podsjeća na Zlikovskog iz Ptice Trkačice 🙂 ), no nazivi nekih pjesama sa albuma zapinju za oko, poput “Ravničarski rock’n’roll” 🙂 , pa rafalno kratke “Kata” i “Jela”, praćene kratkom i slatkom pjesmom “Sexy”. Ravnica se i dalje rolla od impacta tog uratka….
c’est mois, Nemetz

Hard time – Najlošiji vokal i najgore što se ikad prozvalo rockom. Uvreda električnoj gitari, sramota za dugu kosu. Ribafish, i ti si sinu ime Rok dao, a ovi se predstavljaju kao rokeri? Tuga…
Ameba
Hard Time – Poruka Pišti: Kiss my ass and go to jail. Kad bude na L nesmijem zaboravit Lilihip.
Kaco Mortale

Hotline

Hržica Alen – Može li postojati išta gore? Dno dna… Na «Rijeka Music Fest-u» u jakoj konkurenciji osvaja «Grand prix» s autorskom pjesmom «Zbog tebe mene ne vole». Vjerojatno u konkurenciji pjesama s riječima do 4 slova…
Sheriff
Hržica Alan – Još jedan sa svojom stranicom. www.alan-hrzica.com.hr . Prije nego navratite na njegov web, pitanje. Navedite jednu njegovu pjesmu.
DayWalker

Hrnić Milo – Da nije imao pjevačku karijeru, Milo moje Hrnić bi se slobodno mogao slikat kao tipični primjerak galeba koji živi od okretanja bavarskih utovljenih umirovljenica i do kraja života živjeti od tantijema. Na žalost, ipak je pjevao. Vrištao, pače, s obaveznom desnom šakom u zraku za uvjerljivost koreografije. Spot: šum mora, stijena, stoji on, brčić leprša na maestralu, širi ruke… Šesta kopija Miše Kovača i najdeblji zlatni lanac estrade do pojave repera.
Ponoćna strina/ribafish
Hrnić Milo – Još jedan brkati pjevač koji je obilježio Splitski festival 1982, sa pjesmom „Vrati se“. Također jedna od njegovih poznatijih uspješnica je „Golubice bijela“. Prototip dalmatinskog zavodnika, uvijek razdrljene košulje i „on na stijeni, raširenih ruku, a ispod more“ spotova. Njegov najpoznatiji hit koji se i danas pjeva po svadbama je svakako „Moja Ane broji dane“.
DayWalker

Huljić Tonči – ljepši brat Slavena Bilića, zadužio je Hrvate s nekih par tisuća takozvanih napjeva, koji spadaju u smeće smeća. Jednu do dvije pokradene pjesme s početka karijere reciklira, vrti, preokreće samo mrvu neuspješnije od istočnog mu Brege, koji je za njega Dylan. Da nije njega ne bi bilo ni narodnog radija, a samim tim bi i opao broj samoubojstava u Hrvatskoj po riječima starog rokera D. B.
Ameba
Huljić Tonči i Vjekoslava – lopanderi cro trash scene koji zgrću masnu lovu na glupe pjesme tipa “Da me oće stipe moje oći lipe cili mi je smišan nakratko ošišan” ili “moji prsti pete, lete lete lete sve dok ne polete pa se tebe sjete da te podsjete. Doduše oni nisu izvođači ali zahvaljujući Minei ova prva pjesma je zaživjela.
tamara =)

Hrvatski BAND AID – S najboljom pjesmom svih vremena: taj je spot ujedno i epitaf hrvatskoj sceni 90ih godina. Možemo vidjeti tek propupalo Severinu, Sanju Doležal, Tajči, Škendera, Jasmina Stavrosa, Dedića, Olivera… Baš sve… Eh to su bili dani
keks_i_smrad

Houdek Jacques – Prototip bezalkoholnog Superhika Cro Trash scene, Cartman bez ijedne poznate pjesme s navodno dobrim glasom. Njegova ljepota srećom dolazi do izražaja kad pjeva duete s Ivanom Kindl.
Ameba
Houdek Jacques – da zena mu budes,zar nije te stid sigurno imas ocajan vid biti sa njim,zar nije ti zlo kako si mogla ozeniti to:)))
sumohrvat
Houdek Jacques – spomenko!


– 31.01.2006. u 21:29 kaže: kak može band aid bti epitaf hrvatskoj sceni devdesetih kad je snimljen 91. ili 92.? kak se ssena devdesetih može pokopati na samom početku istih godina? malo netko ne zna šta znači epitaf ili nije razmišljao!


ribafish – čovjek krnje jetre – 31.01.2006. u 21:42 kaže: osoba je potpisana, javit će ti se kad pročita!


Cartmann – 31.01.2006. u 21:44 kaže: odma makani “n” viska ili te tuzim za dusevne boli i kupujem sebi bmw M5! ;))


edopeje – 31.01.2006. u 22:00 kaže: Houdek Jacques:
da zena mu budes,zar nije te stid
sigurno imas ocajan vid
biti sa njim,zar nije ti zlo
kako si mogla ozeniti to:)))


AL SAROUKH – 31.01.2006. u 22:03 kaže: Galijašević, Senad alijas Senna em-bože, uzeo si krivog Sennu…


DayWalker – 31.01.2006. u 22:04 kaže: jel ti fakat nisi dobio moj mail?


c’est mois, Nemetz – 31.01.2006. u 22:13 kaže: haha… “ljepši brat Slavena Bilića” 🙂 No dobro….da vidimo i budemo odmah politički nekorektni …. smije li se dirnuti u njegovo božanstvo Gibonnija? Pa ja bih… jer to je barem u medijima predstavljeno jedno besprijekorno biće još bezgriješnijeg glasa i stasa, ljubimac žena (nije ni čudo, koliko im se puta ispričava u svakoj pjesmi), majki i djece, humanitarac, poeta… to se ne rade tek albumi ili pjesme, to su odmah “projekti” i kolaboracije (sa sve odreda sredovječnim ethno i inim zvijezdama za ugodno starenje) , a meni barem – podosta toga je tek bezlični AOR pop-rock, na sluzavom tragu heavy-balada. Kultni autorski stih iz prijašnje faze sa Osmim putnikom (ni blizu na tragu današnjeg njegovanja “ženske strane” svoje duše): “Budi dobra – ženit ću te, ne varaj me – prebit ću te, lutko moja, takav sam ti ja…” Cool.


cranberrie – 31.01.2006. u 22:14 kaže: hihihihihihi… još se smijem na kekse – sorry… :))))))


AL SAROUKH – 31.01.2006. u 22:16 kaže: Gustafi-“nebo je žuto, a sunce je blu”-plavo sunce, žuto nebo, šta je ovo, bog te jebo


c’est mois, Nemetz – 31.01.2006. u 22:25 kaže: Evo malo izdanja Croatia Records od onih za kojih nikad nisam/nismo čuli (naravno, CC ih ima na stotine primjera) – na F: Davor Ferenčić i album “Funkee Blues” 😉 iz 2000. Moj izbor naslova pjesama: Jamaica ; Afrodizijak ; Spali gumu ; Haremska kraljica ; Marica… tko je IKAD bio na koncertu Ferenčića i čuo npr. “Spali gumu” uživo nek mi javi kak to izgleda….


AL SAROUKH – 31.01.2006. u 22:31 kaže: Gegenšulten bend-hitler-jugend, gegen-šulten, hah. Neonacisti čiji se repertoar sastoji od pjesme johhny b. good


c’est mois, Nemetz – 31.01.2006. u 22:34 kaže: Evo još Cro Rec anonimaca – koje postam iz samo jednog razloga što meni neki (pre)dragi demo bandovi iz bliže i dalje mladosti nikad nisu dobili ni razgovor u Cro Records: ali ne i :”Geronimo” (istoimeni album iz 1998) Ne znam je li ime banda ili pseudonim autora Mirka Šenkovskog (podsjeća na Zlikovskog iz Ptice Trkačice 🙂 ), no nazivi nekih pjesama sa albuma zapinju za oko, poput “Ravničarski rock’n’roll” 🙂 , pa rafalno kratke “Kata” i “Jela”, praćene kratkom i slatkom pjesmom “Sexy”. Ravnica se i dalje rolla od impacta tog uratka….


AL SAROUKH – 31.01.2006. u 22:38 kaže: jebga, grdovića si već komentiro..


c’est mois, Nemetz – 31.01.2006. u 22:40 kaže: Aah, kraljica elegantne anoreksije srednjih godina: Gracia, tj. Matija Vuica. Bila jednom jedna novovalna “Rolana” ali su je u 90-im brzo smijenile “Linđo”, “Mehana”, “Ero”, “Dig-digi” i slične neprovarljive olfo-etno poskočice, a tek scenski rastur poletne dizajnerke krpica s glasom i stasom koji dostojno reprezentira novi asortiman tvornice duhana? “Stani Linđo dobro je bilo” rekli bi DubroUvčani….


d_a_v_n_i_k – 31.01.2006. u 22:53 kaže: RIBAFISHU, ti si takva kraljčina da se mogu od srca nasmijat na tvoje postove čak i kad mi je dan u najvećem K!!!! Lud si do boli i samo ostani takav…pozdrav tebi i malom Roku :)))


Aleks – 31.01.2006. u 23:13 kaže: Žak i zena idu van. Žak se okrece pred ogledalom i vrti i i pita zenu: “Draga izgledam li debelo u ovome?”


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 00:41 kaže: grdovica bi se moglo pod svakim slovom!


karambol – 01.02.2006. u 01:30 kaže: gego? hit- majka jamajka, tako nesto….


AL SAROUKH – 01.02.2006. u 02:12 kaže: gego nije trash, boem je i originalan


viper – 01.02.2006. u 02:51 kaže: stvarno sam se nasmija. s nekim se stvarima slazem ako ne i vise od toga, ali u nekima, brate, i ne bas.
gego je kralj, houdek je spodoba koja bi trebala izbjegavati svinjokolje da ga ne bi zadesila kakva kob. sumnjan da puno ljudi zna tko je superhik, ipak je alan ford bija davno. ali osvrt je pet zvijezda, ako ne i vise


IKARUSOVE TESKE PIZD – 01.02.2006. u 03:38 kaže: ok…da krenemo..Mladen Burnac,sve iz Huljiceve ergele,Drazen (Za dom!!Spremni!!!)Zecic,Kasandra,Karma,Colonia,dio zagrebacke hip hop scene koji se jos nisu uspjeli rijesiti crnackog kompleksa,Minea (ceskaj,ceskaj me…Himalaja visoko..???),Vesna Pisarovic (..da je meni oko moje..)..i doticni Jure..imao coek jedan hit…(ej more,more,more sinje,spustite se kod nas u Bibinje)..i naravno Bozicne pjesme u napjevu Ljube Cesic Rojsa….I da…pa skoro zaboravih….ja sam Raaafooo!!!!Al,ko god se nije nasro na festi od Gustafa ne moze ih ni skuzit..zakon su…


cranberrie – 01.02.2006. u 08:02 kaže: odgovor na pitanje na mom blogu je – točno je tako !!!!


M__B – 01.02.2006. u 10:24 kaže: Jel se ko sječa Gospodara snova, vjerovatno ne a u Varaždinu su me maltretirali sa nekim pjesmuljkom Silvija o Silvija tvoja je ljubav kao snježna planina. Pa Gašparac Ćiro ili Čiro, svejedno zar ne.


M__B – 01.02.2006. u 10:38 kaže: Naziv: Hari Mata Hari; Porijeklo: Bosna; Hitovi: Prsten i zlatni lanac dat će ti bosanac… fuj fuj fuj


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 11:20 kaže: hari je iz bosne, pa ne ide u enciklopediju. kao ni maja odzaklijevska, aske, dejan petkovic, miki jevremovic, otto pestner i tak…


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 11:23 kaže: hari je iz bosne, pa ne ide u enciklopediju. kao ni maja odzaklijevska, aske, dejan petkovic, miki jevremovic, otto pestner i tak… kad vec spomenes nekog, daj napisi i par redova o njemu!!!


(b)Analna Carica – 01.02.2006. u 11:50 kaže: Paz` ovo – dobijem ja jucer ovu tvoju cro trash listu forward mejlom od frenda… Vec je pocela kruziti okolo. Skoro kao pticja gripa… Trazi autorska, pa me vodi na kavu! :*


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 12:01 kaže: riba ovom prilikom zasticuje ovo! kak da zastitim? kurtonom? pa opce je poznato da se ne znam stitit… daj ideju! pa moze i sok od jabuke uz kavu!


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 12:03 kaže: posjetitelju s cipra, nisam mislio ozbiljno ono za Baghdatititisa. simpatican mladic!!!!


oceana – 01.02.2006. u 13:04 kaže: RIBA – Lo Cor de la Plana stiže u zg


josipchili – 01.02.2006. u 13:07 kaže: Ali nitko mi nemoze poreći da mladen grdović nije legenda!!!
LJudi “nije u šoldima sve”, pa vidjeli smo svi prošlo lito kako frajer razbija ferrarija bez imalo uzrujavanja…:P


c’est mois, Nemetz – 01.02.2006. u 13:59 kaže: Evo da se diplomirani pravnik uključi u priču o autorskim pravima, iako ne radim striktno u struci :). Auitorska prava su zaštićena već od samog čina nastanka autorskog djela, a ovdje je specijalno transparentno KADA je nastalo djelo obzirom da blog ima satnicu, vrijeme postanja i podatke iz kojih bi se mogli utvrditi i ostali suautori. akle, svatko tko se neovlašteno od autora koristi uratkom može biti na neki način tužen ako autor(i) žele bit zuločesti ili im je nanesena stvarna materijalna šteta. Autorsko djelo dakle ne treba posebno zaštitćivati, ali se može prijaviti u Državni zavod za intelektualno vlasništvo na pohranu ili registraciju primjerka rada, kako bi se utvrdilo da je zaista nastao tog i tog (ili tih i tih) datuma i da od tada teku autorska prava na isto. Hvala.


AL SAROUKH – 01.02.2006. u 13:59 kaže: gobac, davor-kad već izigrava klauna, onda bi trebao biti duhovitiji. Teatralno namjesti facu ko da će izvaliti neku turbo-foru, no sve završi nekom neduhovitom bljuvotinom


Ana – 01.02.2006. u 14:16 kaže: Jebote nemoj mi ništa govorit! Odmah me uhvate emocije. U Koprivnici sam bila 2 puta u zadnjih godinu dana i sve sam potaracala……kafiće, birtije, pivnice…..skoro sam se stigla i potuć, al dobro, to nije bitno. Bitno je da je život u Ko fakat vrhunski!


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 14:26 kaže: pravnice, a kolko to kosta?


ribafish – čovjek krnje jetre – 01.02.2006. u 14:30 kaže: lo cor stizu!!!!! kupujem cijeli prvi red!!!!


Kaco Mortale – 01.02.2006. u 14:34 kaže: Poruka Pišti iz Hard Time-a: Kiss my ass and go to jail. Kad bude na L nesmijem zaboravit Lilihip.


oceana – 01.02.2006. u 14:59 kaže: dobit ces pocasna mjesta 😉


Baron Samedi – 01.02.2006. u 16:29 kaže: Blogac ti je super, ali ja nemam svoj, pa nemoj doci – k’o te jebe. 🙂


Fly me to the moon – 01.02.2006. u 18:38 kaže: uh, sjecas li se stanovite grupe Hari Mata Hari? ili Haustor i Hladno pivo? cinjenica je da o potonja dva stvarno nemam losih rijeci za reci….


tamara =) – 01.02.2006. u 18:44 kaže: Huljić Tonči i Vjekoslava – lopanderi cro trash scene koji zgrću masnu lovu na glupe pjesme tipa “Da me oće stipe moje oći lipe cili mi je smišan nakratko ošišan” ili “moji prsti pete, lete lete lete sve dok ne polete pa se tebve sjete da te podsjete.
Doduše oni nisu izvođači ali zahvaljujući Minei ova prva pjesma je zaživjela.


(b)Analna Carica – 02.02.2006. u 09:17 kaže: Ako kod mene obavljas, moze i u naturi!


PEKING – 02.02.2006. u 15:00 kaže: Zanima me jeli tko zna kako se zove lik koji ima jednu jedinu pismu(trogir,trogir se pisma valjda zove)a spot se vrti na dalmatiskim lokalnim televizijama,on lola seta po trogiru i lupa po gitari ko po bubnju,refren :trogir,trogir moja je dusa uvik sa njin!KATASTROFA!Cini mi se ka lik koji je doselia iz vanka i sad se pocea malo bavit muzikon.


VELKOM TU KREJZISVIJET – 03.02.2006. u 20:40 kaže: a nivec celzijus…..daj mi malo da te gazim da te pregazim????????….olinjala profuknjaca….jaoj da sam musko jebala bi je i poslje nogom u pak….pa nek skvici caci svom…..ccccc…uzassss…..


space ceo – 05.02.2006. u 23:19 kaže: Ribafiš, kaže Žak Hudek danas u Red Carpetu da mu moraš dić’ spomenik… :rofl:


– 06.02.2006. u 00:30 kaže: e da, taman ti i ja htjela napisat to za Žaka


ribafish – čovjek krnje jetre – 06.02.2006. u 10:21 kaže: jebat ga, nisam gledao. doso kasno iz londona. jel bio vulgaran?


satara ludara – 06.02.2006. u 13:05 kaže: nije jžak je bio kulturan, jako kulturan z arazliku od nekih seljačina koji su ga ovdje svojim komentarim ana tvoj post vrijeđali.čovjek nije debeo nego predebeo,ali ima zaista dobra glas.njegov posao je da pjeva a ne da zadovoljava vaše prikrivene homosexualne fantazije svojim pločicam ana trbuhu i drugim “božjim darovima”.
sami se crtate u jadnike kada počnete spuštati takve komentare.a njegova žena zna zašto se udala za čovjeka a ne za vas australopitecuse!
nisam njego vafan , zazirem od njegove glazbe ali on barem i ma dobra glas što bi trebao biti temelj z apjevača ali danas su očito sisa i guzica oko pjevača ili na pjevaču samo bitni.


ribafish – čovjek krnje jetre – 06.02.2006. u 13:31 kaže: ali ako je dobar pjevac, zasto pjeva uzasne pjesme? daj to objasni!


Lana – 06.02.2006. u 15:49 kaže: Kak je bilo u Londonu?


Mirnaaa – 06.02.2006. u 22:35 kaže: jesi vidil Temzu?


babel – 09.02.2006. u 22:28 kaže: da oke bili ste u londonu pifffff ko nije ….oke


hello dude – 09.02.2006. u 22:40 kaže: našmrkana ella..najjači je bio njezin komentar nešt kao tipa..:”pa ja jesam šmrkala al jednom samo..”
đizus krajst!


mi_svi – 08.03.2007. u 17:34 kaže: Dragi moj riba, nekad si stvarno bia zabavan i komican i jos sto, al pari mi se u zadnje vrime da te vrime stiglo…penzija…ostarilo se stas? dogodi se svima kad tad… i svi kad tad zavrse na peskariju…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

pussy 26 srpnja, 2012 - 09:43

Gracia – Thompsonica sa ultradesnicarskim tekstovima i refrenima koji opako podsjecaju na borbene napjeve iz ranih 60-tih.
Poraceni vizualom “nje i njega” http://www.gracia.hr/ apsolutno zasluzuju zakonsku regulativu.

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.