Trash enciklopedija O-P (najava)

by Ribafish
0 komentar

Zadnji put smo lagahno razočarali. Ali svako zlo za neko gore! Pejaković. Pudrierra. Pepel in kri. Dobro, oni nisu naši. Pro Arte, Psihomodo zadnjih 10 godina. Prljavci zadnjih 20 godina. Parni valjak zadnjih 30 godina!!! Slušam te bilježim pažljivo!

Nego, jel vas nervira kad ste ušli u lift, da neko uleti u isti (taman kad se vrata već zatvaraju), i onda on stisne za izać kat prije vas?

Damn, jebem se u šupak sitničavi…

Danas išli u HPB i potpisali ugovor o sponzorstvu i još dobili majice! Curling Klub Čudnovati Čunjaš opremljeno kreće u lov na prvo prvenstvo Hrvatske za mjesec dana!!! Navijačice, jel moram po vas doma dolazit???

I smislio sam naslov za ribički magazin. Zvao bi se Uber Alas. Eh, di su pare kad ja sijem takve genijale…


Kaco Mortale – 04.04.2006. u 00:19 kaže: Imam je…


milena – 04.04.2006. u 00:56 kaže: Aj, nemoj tako, da nije bilo Valjka sva raja kojoj paše mainstream slušala bi nešto gore od toga :)) Nervira me kad ovi iz ulaza sa psima koji su ko telad čekaju lift veličine 0.3m kubnih i onda se još naljute kad ih pustim da idu sami liftom zato da me njihovo tele ne bi oblizivalo oko koljena. Kao, kako me nije sramota jer neću da se vozim sa njihovim ljubimcem? Grrrr, pa zar nije dovoljno što sa smiješkom idem pješke na šesti kat, mater vam sebičnu? Dobili ste sponzorstvo? Carevi :))!! Navijam i dalje punog srca iz, da izvineš, inozemstva :))


Logaah – 04.04.2006. u 00:58 kaže: ja uvijek prije nego uđem u lift osvrnem se lijevo desno i ako nekog vidim da dolazi uletim i držim vrata dok lift ne krene.


kuckologija – 04.04.2006. u 01:07 kaže: sponzor! to!!! sto je upalilo?


Pero Panonski – 04.04.2006. u 02:04 kaže: Prvo moram zamijetiti da ima dosta ima dosta uspjesnih ljudi i grupa na O i P. Pa ajmo zapoceti. *** Zlatko Pejakovic : jos jedno cudo iz cuvene osjecke skole rocka koja je dala toliko sjajnih rockera, koji su u medjuvremenu postali trasheri vise klase. Iako je u sezdesetima svirao s gotovo svim rock-facama domace scene /primjerice s ininim serifom Davorom Sternom u Zlatnim Akordima/, ali 1969./70. izlazi cuvena singlica Zlatnih akorda na kojoj se nalaze Pejakoviceve”Cerge” koja najavljuje sumrak hrvatskoga mladoga rocka sezdesetih i cinjenicu da ce uz Mihaljevica Juniora kao desnu ruku, Zlatkec biti rock trasha sredine devedesetih uz cuvene stihova “misli svatko da je meni lako”. *** Psihomodopop : zlocesti decki osamdesetih, zgrazali bakice i komunisticke cudoredce s cuvenim zabranjenim spotom “Sexy magazin”. Valja kazati da su jedini rvacki produkt uz Ivu Robica i Karla Metikosa (a.k.a. Matt Collins) koji su uspjeli van granica blazene nam Jugoslovije. Kao klinjo imao sam ih cast slusati u zivo ispod njihove garaze u Sigetu, ali nikada dugo jer su toliko izludjivali moju staru da me je vukla za ruku sto na sat. Mislim da su ipak usli u povijest trasha s cestim Gopcevim sklonostima pokazivanja pimpaca na pozornici. Kako su stariji, Gopca hvata artritis pa se vise ne skida. U OS Trnsko se svi kunu da je bil fini decko. *** Ivo Pattiera … cuveni pjevac lake mjuzike na koju se pale povampirane zagrebacke gospodje za koje Knjaz snima emisije /barem on tako tvrdi/, pjesmu mu tipicne melodramatski dalmoski pop /pjesmom te ljubim/. Kad je bio lijep i mlad, pjevao je mjuzikle s Josipom Lisac. Suskalo se da voli isti spol. Kcer mu je za umrijeti lijepa. *** Daniel Popovic : Djuuuuuuuuuuli … Eurovizijski trash vise klase. Stop je nesto pretresherski, dve ruzne zenske u jugo-opremi za vjezbanje koja bi valjda trebala asocirati na Flashdance. Ajmo Djuuuuuuuuli. *** Ivana Plechinger : mala ptica nebeska koje je odleprsala na emisiju Hugo. Kad sam bijo u osnovki postojale je tisuce i jedna zajebantska verzija te proklete pjesme. Uvijek pjevala neke stravice pjesmuljke tipa “pitala momci cija sam, cija sam ja djevojka” … smrdi na prodaju ljudi, nemrem si pomoci *** Padjen-band : band koji je reklamirao natren s pjesmom “sto si u kavu stavila”. Kasnije Jurica pretvorio band u novu postavu Aerodroma. Bez harmonike *** Marko Perkovic Thompson : Sto se dogodi kada se u nekom ludom svemiru zmiksaju Laibach, Bijelo dugme, Jakov Gotovac i puno, puno, puno kica, naravno uz zlicu Vegete ? Mislim da je odgovor ocit. Nesto mi govori da ce mnogi tu svasta napisati, ali jos uvijek moram naglasati da kako je uspio progurati “Daleko, daleko” kada pjesma vristi da je Abbina … *** Vesna Pezo : ako me sjecanje dobro sluzi, ta se zena nekad zvala Emina … narodnjaca, ne razlikuje kurac od revolvera *** Vesna Pisarovic : Isuse Kriste, navodno iz Pozege, makar znam hrpu Pozezana i nemrem je ubaciti u sliku Pozege … spjevala je BDSM himnu “Dolje na koljena”, cesto mijenja stil, bila je na euroviziji, ali s kojim pjesmuljkom, to se fakat nemrem setit … *** Vlatka Pokos : kraljice hrvatskih sponzorusa … poprilicno bistra cura koja se sama sebi nametnula cilj da ne bude nikad siromasna i s obzirom na background ja to postujem ; pjevala u Srebrnim krilima, ali ostala je zapamcena po solo karijeri, dubokim dekolteima i stihovima “kada ce taj petak” uz prigodno zavijanje vou vouoo … *** Osmi putnik : band iz kojeg ispao Gibo, ja pojma nemam kaj su svirali, kaj su izdali, ali nekom cudnom urbanom legendom svi znaju za taj band *** Paganini band : krajem devedesetih u rvackoj glazbenoj sceni sve je prolazilo, apsolutno sve … tako i ovaj band se furo na cigansku muziku … prestrasno … *** Putokazi : prva rvacka eurovision song … jos malo kuhinje tate novkovica … inace putokazi bijase velika rijecka grupa koja se furala na grupno pjevanje razlicitih zapadnih uspjesnica … za eurovision su smanjili na sest i rekli sad ste “put” … u medjuvremenu ispljunuli hrpu bendova iz sebe tipa ENNI (isto bili na eurosongu) i onu debelu babu sto reklamira HT/DT *** Pips-chips-videoclips : band koji je nastao na jednoj pjesmi /Dinamo ja volim/ i na tipicnim novozagrebackim frustracijama znanim samo nama u Novom Zagrebu, u medjuvremenu grande genije Ripper se posvadjal sa svima, steral sve i sadu su nest poput art-banda di ozenjeni Ivanis realizira svoje vizije, jebiga, ipak ga volim covjek je iz Novog Zagreba, imo je jaku web-stranicu i njegov i moj djed su bili domobranski satnici, a to je nenadjebivo :))) *** Plavi Orkestar : Suaaaaaaddaaaaa, cijeli niz hitova koji je ih ucinio prvim teen-bandom juge … pripadali su dijelu sarajevske scene zvanim “new partisans”, raspad Juge ih gadno zajebo, ali Losa je profitirao pisuci filmsku glazbu i to sjajnu … *** Pro Arte : sarajevski band tate Novkovica *** Pepel in kri + Otto Pestner : nekada davno Splitski festival bijase svjetski (svirali jebote Shadowsi), pa onda jugoslavenski, po republ


Pero Panonski – 04.04.2006. u 02:05 kaže: Nastavak *** Pepel in kri + Otto Pestner : nekada davno Splitski festival bijase svjetski (svirali jebote Shadowsi), pa onda jugoslavenski, po republickome kljucu, ono sto je za Srbe bio Miki Jevremovic, to je za Slovence bio Pepel in kri ; pjevase tako oni s Oliverom Vjeruj u ljubav krajem sedamdesetih i ukrase oni tako original prakticki Oliju, kasnije je Otto sebi organiziral New Swing Kvartet pa prasi po slovenskim i hrvatskim dvoranama i crkvama gospel sto na sat … *** Parni Valjak : u jebote, grupa koja je nastala raspadom Grupe 220 i koja je svirala izrazito po meni muziku za zenskadiju, makar ima genijalnih stvari … zdurali 30 godina, ali po meni zadnjih godina izdali svoj rockerski stih, obradom Ugasi me s Ninom Badric ta pjesma iz rock-zestice je napravljena u latino-skladbu za drmanje sponzurusama dok piju u Hemigveju i inim barovima koktelcice … ali zasto Nina Badric ??? *** Prljavo Kazaliste : Jasenko Houra je mag, mag, mag, mag. Covjek koji je dete dva intelektualca uvijek je isfuravao radnicku spiku Dubrave. Band je prosao razlicite faze, postave se raspadale, ali Jajo uvijek uspijeva prodati caroliju. Od originalnog punka i meni dragoga ska do nekoga rockabilija pa do domoljublja, a onda do konteplativnih tema. Jajo je poslao sve u kurac i sad pise lake rock note i unatoc niskoj kvaliteti produkta, to se prodaje. Da stavis na kutiju gnojiva isprescjani jezik i logo Prljavaca to bi se prodalo. Ja iz protesta zadnja tri mjeseca samo vrtim singlove iz ’78.-80. *** Oliver : tata-mata hrvatske scene, nesto ga nagriza stara ljubavnica … o njemu je sve vec napisano … trash-biser : album iz 1988. “Pionirsko kolo”, moja trauma iz vrtica. Najavio propast klasicnog popa-rocka osamdesetih s skladbom “Zuto lisce ljubavi” iz 1987. kada se gadno posvadjao s Runjicem oko pjesme jer ju je Oli nazvao narodnjakom. Sada se “lisce” cini kao Mozart spram ovoga dreka. dr. nemed, nedipl. muzikolog Pero Panonski


Here To Stay – 04.04.2006. u 03:01 kaže: baš se poveselih dužem popisu kad frula


ŠTOMFA! – 04.04.2006. u 03:26 kaže: ja mrzim napetost u liftu..uh..ta osoba neka dok te gleda tak u tom skučenu prostoru nemoš ni razgovarat:D mrzim takve situacije:D i onda prdneš pa je još gore 😀 ič ču ja pješice.. 😀


aimee u potrazi za istinom – 04.04.2006. u 11:13 kaže: Papageno!!! Jel njegova uspješnica “Tko je dirao pipi?”. Ili sam pomiješala. Samo se sjećam lika, djela eto i ne :/.
Al znam da je preko neke teške veze dobio ulogu u mjuziklu Sarajevski krug. Jel se sjeća netko? Taman je bjesnilo u Sarajevu, umjetnici su stigli jedva, pola ih valjda izginulo putem, silno mršavi i napaćeni, a među njih se ugurao debeli Papageno. Da ne bi krivo pomislili, nije Žak debeli, prema Žaku je Papageno bucmast, ali prema Sarajlijama se isticao. Pritom i nije baš uvježbao koreografiju pa bi svi išli lijevo, a on desno, svi gore, Papageno na koljena. Onda da bude stvar još gora, Papagenu u scenariju piše da mora poginut pa ga onak debelog siroti mršavci pokušavaju odnijet sa scene dok im koljena klecaju. Neponovljivo! Inače, slučajno sam mu se našla na promociji na Ekonomiji, al to je druga priča…


Edoc’sil – 04.04.2006. u 13:02 kaže: čovječe, al ovi pametuju s ovim komentarima… 😉 uglavnom, čovječe, imaš prek 30 let, a još si cool ko da si pubertetlija…


AL SAROUKH – 04.04.2006. u 14:24 kaže: Perković, Marko-Proslavio se pjesmom “Bojna Čavoglave” kada je goloruk i golozub jurišao na četnike. Nadimak dobio po američkoj jurišnoj pušci “Thompson”, a odabrao je nju jer su mu Kalašnjikovi koje su svi imali smrdili na komunizam. S novim zubalom u mirnodopskoj eri izbacio “grrrrkinjo znaj”, koju je na koncertima prepravljao u srpkinjo znaj.Na vrhuncu karijere bio za vrijeme Račana kojim je bio opsjednut, jer je u njemu prepoznao avet prošlosti,tako da je bio glas onih Hrvata koji su stenjali pod Mesićevsko-Račanovim jarmom. Silaskom Račana sa scene, sišao je i Thompson s iste jer je ostao bez prirodnog neprijatelja. Preduhitrio Madonnu, pjesma “Daleko” je plagijat “Super trooper”.


AL SAROUKH – 04.04.2006. u 14:40 kaže: Parni valjak-sustavno me mrcvare cijeli moj životni vijek. Potrošili već sve kredite, ček da pogodim koju će foru sad izvesti…najprije jubilarni koncert uspješnica u povodu 30 god karijere (ako već nisu, a meni promaklo, ribafish?), pa onda dupli live album sa tog koncerta, intervjui nostalgije…zatišje koju godinu dok ima love, pa onda sljedi spektakularni come-back….neeeeeeee


AL SAROUKH – 04.04.2006. u 14:59 kaže: P. kazalište, isto vrijedi za njih, kod njih još iritira to isfuravanje povezanosti sa kvartovskim dečkima, navijačima, socijalom…Koliko se ja kužim u zakone fizike, nemoguće je biti u isto vrijeme na dva mjesta, tj. svirati gaže vikendom i biti glazbenik, i u isto vrijeme živjeti stilom pivo, tučnjava, nogomet, kladionice itd. Ova zadnja pjesma “Moj dom je Hrvatska” iritira me više od one “Hrvatska je prvak svijeta” od Baruna, koju slušam svaki put kad osvojimo neko odličje u drugoj verziji.


ode to… – 04.04.2006. u 16:22 kaže: a odlična reklama bi bila sa onom pjesmom rokera s moravu, “daj ribu, ribu, ribu daj”


svijet u malom – 04.04.2006. u 17:23 kaže: cinjenica je da smo mi manjin hrvata (obrazovanih) koji nisu nikad ucili njemacki zakinuti!!! jel iko ikad cuo kul i super naziv za nesto (npr ribicki magazin) na francuskom ili talijanskom???! recimo ja smislim tak nes… to bi zvucalo predebilno!! jos k tome smo mi nenjemackonauceni gradjani posve zapostavljeni u razumjevanju tih istih naziva!! dole njemacki!!! ak ste frajeri budite face na pederskim jezicima (osim chez letva, birtija za najupornije)


Koprivničanka – 04.04.2006. u 18:17 kaže: Offtopic – Koogla se ipak nije otvorila – ALI! hoće,hoće… Kolko čujem, imaju nekih problema s dozvolom…Ah,ko će ga znat!


c’est mois, Nemetz – 04.04.2006. u 19:39 kaže: Moja današnja ženica je u mladosti stopirala frajere po Krku, pa je tako nju i frendicu povezao Papageno u nekakvom svom crvenom limenom kamionetiću kaj je inače parkiravao po centru ZG-a. Kad su jedva izdržale put od smrada, ispričao se da je vozio svinje, pa da još bazdi 🙂 On je trebao inače biti nekakav spoj opere i cro-dancea. Šteta kaj nije uspjelo – turbo folk je mala beba prema tom nesuđenom žanru….


c’est mois, Nemetz – 04.04.2006. u 19:49 kaže: Poša, Damir! To je ona sušičava čaplja s velikim šeširom i maramom i mrgodnog pogleda uprtog u pod, kaj ga se može vidjeti po centru grada. E sad, mrgud štanca svoje otužne CD-e i već je dogurao do best of-a na CR. Ja sam ga samo jednom vidio na TV s pjesmom “Koma” i zapamtio u smislu “kae ovo”- Leonard Cohen koji nije doručkovao. Ivica Percl je hardcore punk prema Damiru.


c’est mois, Nemetz – 04.04.2006. u 19:57 kaže: Pattiera, Ivo. Ne znam zakaj, al me podjeća na bohemsku varijantu Ive Sanadera 🙂


c’est mois, Nemetz – 04.04.2006. u 20:04 kaže: Promili. “Ka’ dalmatinski hip hop”, a laje ga dvojac od kojih je jedan sin od Stavrosa. Navodno prije slušanja treba par Edinih Leksaurina popit 🙂


c’est mois, Nemetz – 04.04.2006. u 20:17 kaže: Percan, Lidija. Tko se ne bi sjetio TV reklama za rafalno izdavane albume digićkih prepjeva “Canzoni d’ una volta” 1,2,3,4,5,6,7…. i energičnog babca koja je skakutala po istarskim skalinima u ritmu neke (random izabrana) “Ciribiribin paghe’ una birra andema”….


c’est mois, Nemetz – 04.04.2006. u 20:24 kaže: Evo samo slučajan odabir CD-a s nekog web katalogića… nikad čuo za bandove, pa se unaprijed ispričavam ako neki od njih skrivaju autorsku snagu nekog novog Arsena, pa se tek čeka rijeka fanova: Pegaz – Podravska magistrala (country), P’eggy – Wuk (WTF??) (pop), Perle – Misečina , Perlice – “Cici – mici” (zabavna)…


.:Pijani Anđeo:. – 04.04.2006. u 21:06 kaže: Pokos Vlatka-hmmm…kaj je uopće ta žemska? pjevačica? voditeljica? brižna majka tuđeg djeteta? neee, ona je samo sponzoruša! još jedna u nizu njegovanih lutkica koje žive za to da budu viđene, upijaju svjetlost kamera ko spužva vodu, a zapravo se ne mogu pohvalit ničim pametnim što su postigle u životu. a stalno je na telki i po novinama. izdala kao nekoliko albuma (neznam kolko), a nikad nisam čula ni jednu njezinu pjesmu, osim one petak-metak. jadno da jadnije ne može…


Carpe diem – 04.04.2006. u 21:14 kaže: Uf, to me jako živcira.


Bobika – 04.04.2006. u 23:35 kaže: pero i nemetz su zadatak ozbiljno shvatili,svaka čast!
kako do majice čudnovatog čunjaša?


ribafish – čovjek krnje jetre – 05.04.2006. u 00:08 kaže: nemetz, care, pero, markiĺe!!!
ja se zapio pa sutra to dotjerujem! majstori!!!


ribafish – čovjek krnje jetre – 05.04.2006. u 00:10 kaže: Bobika, imam jos tri small po 80 kuna, a kako si slavonac, ne stane ti manji testis u nju…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.