Chiavalon: Puno ljubavi i truda za fantastična maslinova ulja

by Ribafish
0 komentar

Jednom davno kad sam upisivao Agronomiju i umjesto na faks krenuo u Vranje na odsluživanje vojnog roka, nekako mi je u glavi fino zvonila ta pomisao da jednoga dana dovršavam poslove u polju, voćnjaku ili vinogradu, otuširam se, odjenem nešto ugodno i onda navečer na nekom finom i lijepom mjestu dragim ljudima objašnjavam što sam stvorio.

U stilu, ovo što sad pijete i jedete je nastalo vrijednim radom, s puno odricanja i u skladu s prirodom, koja te uvijek može iznenaditi, ali i zapapriti.

Jednom je Movia predstavljao svoja vina u Bornsteinu, opalio onom šaketinom po stolu i taj neki ponos se osjetio u zraku, isto kao kad je Luka Krajančić na istome mjestu recitirao svoje pjesme o vinu i Korčuli…

Šinjorina smokva, odnosno Sandra, vodila me kroz svoja polja i ponosno predstavljala svako stablo, Dane me u Aljmašu čamčićem vodio da vadim vršlju u kojoj je bila štuka… Puno je primjera velikih ljudi koji rade ono što vole i iza čega stoje svim svojim bićem, a jedan od njih je i Tedi Chiavalon. Vižljast lik kojem može biti i 25 i 45 godina, vječito nasmiješen i uvijek spreman da ti dolije malo svog obiteljskog eliksira. Tako je bilo u Rovinju gdje smo se upoznali, u zadarskoj Foši, Vivat Fina Vina Wine Baru u Martićevoj i uvijek gdje se sretnemo. Nekako, zrači dobrom voljom i isto takvim proizvodima, i da je više takvih šljakera, ne bismo bili tu gdje jesmo.

Tedi je dojurio s jutarnje berbe u Zagreb da bi okupljenima rekao par riječi i pustio nas da guštamo u njegovom Mladom ulju, ali i pasati od svojih rajčica iz ovogodišnje berbe, kao i mozzarelli Mljekare Latus. Domaćin Boris Ivančić je pozvao Vinariju Barun s Plešivice da suportira event svojim odličnim pjenušcima, a večer je zaokružio odličan vinjak Dvor.

Tedi mi je odavno obećao intervju, ali i peti put je nabacio onaj svoj poznati osmijeh i rekao – “Stari, kad ti ja ionako sve govorim rukama. Probaj malo Mladoga i uživaj.” I bilo je tako, i mislim da će uvijek i biti. Hvala Tedi na sjajnim stvarima koje radiš, vidimo se uskoro!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.