Punk’s Not Dead: Izložba i aukcija w. Don Letts (UK) u The Garden Breweryju!

by Ribafish
0 komentar

Dođite na izložbu grafita, humanitarnu aukciju i klupsku večeru u subotu, 2. studenog, u The Garden Brewery. Em imaju divnih pivica, em ćemo se prisjetiti pankerskih dana…

 

Evo službene objave:

Gotovo prije pet desetljeća počela je nova era i graffiti scena se pojavila na zapadu, a kao početak uzimamo 1971. godinu kada je The New York Times objavio članak o izvođaču Taki 183, nakon čega su se pojavili bendovi poput New York Dolls, Suicide, Death i NEU. Punk i graffiti imaju očitu poveznicu, uspostavljena i u Zagrebu, s punk rock ulicom koja odaje počast punk legendama. Nadograđujući na tome lokalni graffiti umjetnik Leon GSK nastavlja sa svojim punk rock intervencijama u prostoru, pokazujući 12 portreta punk umjetnika koji su obilježili glazbu, pop kulturu i umjetnost.

Ova putujuća izložba staje u The Garden Breweryju u subotu, 2. studenog, od 18:00, a uklopit će radionicu, izložbu, humanitarnu aukciju i glazbeni program.

Dođi na graffiti radionicu, saznaj sve o povijesti graffita, nauči osnove crtanja, uživaj u Garden pivu i zašaraj zid! Šarat vas uči Leon GSK, grafiter par excellence.

Rezervirajte svoje mjesto: graffiti.workshop@golden.hr, broj mjesta je ograničen na 15.

The Garden Brewery će donirati 5 radova s izložbe ‘Punks Not Dead’ za humanitarnu aukciju, a sav profit ide u Fond Desa i Jerko Baković Solidarne zaklade, koja podupire siromašnu djecu i mlade.

Kao poseban glazbeni gost iz UK-a dolazi Don Letts, DJ, glazbenik, i filmski redatelj, kao i BBC Radio 6 domaćin. Poznat po tome što je bio The Clashov snimatelj, režirao je filmove poput The Punk Rock Movie, te ima veliko iskustvo iz punk ere. Ovoga puta zavirit će u reggae tonove koje će uklopiti u svoj set.

Pridružuje mu se MMMeniga sa svojim Punk-Reggae Fiesta vinyl setom. Jedan od najaktivnijih promotera na domaćoj sceni, čovjek iza PDV etikete, Seasplash festivala, glazbenih događaja, svoj put je počeo svirajući u bendovima Nula i Radikal Dub Kolektiv. Slične melodije kakve je Don Letts vrtio punkerima u londonskom klubu 100 krajem 70-ih, MMMeniga je vrtio u Močvari kroz koncertni-clubbing ‘Punk-Reggae Fiesta’ početkom ovog stoljeća.

Ulaznice se prodaju po 50 kn, a sva zarada do početka after-partyja izložbe u 20:00 ide u humanitarne svrhe. Nakon toga su ulaznice dostupne po 70 kn. Ulaznice su također dostupne u pretprodaji na Entrio.hr.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.