Blagdan sv. Vinka i ove godine proslavljen na tradicionalnoj manifestaciji Feričanačko Vince

Novoj vinogradarskoj godini nazdravljalo se Graševinom DIKA i crnim vinom Ruby Fusion vinarije Enosophia, a cjelokupna enogastro ponuda potvrdila je kako se radi o najvećoj fešti u Slavoniji

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Vinogradi Božilovac u Feričancima prošli su petak bili rezervirani za još jednu proslavu u čast svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, na kojoj je tradicionalno obilježen početak nove vinogradarske godine. Manifestacija pod nazivom Feričanačko Vince 2023. odvila se u organizaciji vinarije Enosophia. I ovaj put se radilo o neupitno najvećoj vinskoj fešti u slavonskom kraju na koju su se uputili brojni zaljubljenici u vina te uživali u vrhunskoj enogastro ponudi feričanačkog kraja.

Stotine ljubitelja vina koji su posjetili manifestaciju opet su osobno ugostili i vlasnik vinarije Ivan Ergović te enolog i direktor vinarije Martin Kovačević koji je ovom prilikom istaknuo: „Ovogodišnje okupljanje pokazuje kako uspješno spajamo jednu modernu vinsku priču s tradicijom koja nam je u ovom kraju temelj za sve čemu težimo i što stvaramo. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim gostima koji su danas ovdje i koji nas podržavaju u namjeri da strast koja nas u ovom poslu vodi rezultira pozicioniranjem našeg kraja na vinsku i turističku kartu Europe, što je svakako, nastavno na kontinuirana priznanja kojima se ponosimo, jedan od naših ciljeva u skorijoj budućnosti“.

Fešta je započela oko podneva nazdravljanjem novoj vinogradarskoj godini, a program manifestacije se nastavio uz blagoslov vinograda. Veselo druženje potrajalo je do kasnih večernjih sati i gosti su uživali uz Ruby Fusion, crno vino vinarije Enosophia koje mami na kušanje zahvaljujući novoj, moderno dizajniranoj etiketi, mladu Graševinu DIKA iz berbe 2022. te gastro specijalitete ovog kraja i neizostavne tamburaše.

Feričanačko Vince tradicionalna je manifestacija koju dugi niz godina organizira Osilovac d.o.o., tvrtka čiji stručnjaci proizvode i stavljaju na tržište vina u sklopu profinjene i moderne vinske priče vinarije Enosophia, koji predano rade s ciljem pozicioniranja ovog kraja i vinarije u sam vrh kontinentalnog vinarstva. U sklopu događanja posebno se nazdravilo i prethodnoj godini, rekordnoj po pitanju prodaje i prihoda vinarije. Naime, u 2022. godini vinarija Enosophia uprihodila je 11 posto više u usporedbi s do tada najboljom 2019. godinom, što se smatra iznimnim uspjehom s obzirom na novi smjer u proizvodnji i promociji vina s kojim se započelo sredinom 2021. godine.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.