Vinar Davor Zdjelarević predstavlja Zdjela Cabaret – drugačiji vid zabave u Zagrebu

Dugogodišnje prijateljstvo Davora Zdjelarevića i producenta Siniše Cmrka iznjedrilo je Zdjela Cabaret na kojem će se uživati u Cabaretskoj formi, uživati u više sljedova hrane koje prati selekcija Zdjelarević vina, pjevati, plesati i smijati do suza

by Ribafish
0 komentar
Službena objava:

“Danas se vinom bave svi – čak i političari, pjevači, sponzoruše, ljudi iz poslovnog i inog polusvijeta, pa zašto se onda jedan vinar ne bi bavio Cabaretom?” kaže proslavljeni vinar Davor Zdjelarević koji je nedavno sa svojim timom predstavio inovativni Zdjela Cabaret za kojeg je bio neposredni povod njegova knjiga ”Sve što ste oduvijek željeli znati o Penisu, a niste se usudili pitati” koja je rasprodana u prvoj nakladi.

I tako su Zdjelarević i Cmrk ‘skovali plan’ i odlučili nasmijati publiku novom formom zabave u koju je uključen redatelj Mario Kovač koji je okupio odličnu glumačku ekipu – glumice Iskru Jirsak, Petru Težak, glumce Asima Ugljena, Zorana Pribičevića, pjevačice Maju Kesić i Ivanu Starčević, a na čelu Cabaret Banda s iznimnim glazbenicima međunarodne reputacije je Branko Ovčarić – Ovca. Ceremonijal Meštar je Siniša Cmrk.

Po čemu je ovaj cabaret poseban? 

“Po tomu što će slijediti slavnu tradiciju Agram/Zagreb Cabaret forme u koju su se ugradili u njegovo najkvalitetnije i njegovo cvjetno razdolje veliki Gavella, T. Strozzi, Miletić, Paljetak. Sa Zdjela Cabaretom želimo nastaviti tu nit, a naravno, prilagoditi je i 21. stoljeću njegujući dramsko-komediografski temelj dobroga teatra. Isto tako, spojiti i tradiciju najboljih Cabaret predstava od Pariza, Berlina, Amsterdama, Londona…”, kaže Zdjelarević i dodaje:

”Aktualiziranjem tema poput ocvale hrvatske demografije, a koja je kao mlohava ćuna, užasne zbrke oko razbacivanja otpada, poltronske politike koja umanjuje i negira Hrvatski suverenitet, sve je to u fokusu našeg Cabaret repertoara. Cilj je Zagreb ponovno staviti na relevantnu kulturno-turističku kartu europskih i svjetskih metropola. Ovu predstavu napisala je Madame Fleur Feaubleau, podrijetlom Zagrepčanka, po baki Margareti, a i sama je sudjelovala u radu Pariških Cabareta preko 30 godina.”

Kako je Zdjelarević najavio na nedavnoj press konferenciji održanoj u Napretku, premijera će biti 14.veljače u zagrebačkom restoranu Heart by Lido, kad će uz cabaret biti poslužena večera uz koja će biti sljubljena odabrana vrhunskoga vina. Penisometrija aktualizira vječnu temu seksualnost od Hektora i Andromahe, Romea i Julije, pa sve do prof. dr. sc. Blaža Kurečića, ravnatelja Instituta Penisometrije i Penisologije i njegove uvažene kolegice, prof.dr.sc. Miljenke Nerc, rukovoditeljice odsjeka Erektilne demografije, Zagrebačkog Sveučilišta.

“Naša Cabaret usluga traje od 20.00 – 02.00 u noći, a obuhvaća ponudu vrhunske gastronomije, vrhunske vinske karte Zdjelarević Selekcije, kao i ostalih pića poput pjenušaca i cocktaila, te teatarski program koji obuhvaća predstavu Penisometrija, te glazbene blokove pomno odabranih glazbenih poslastica. To uključuje i predstavljanje posebnih glazbenih gostiju, sve najeminentnijih muzičara hrvatske i inozemne scene” – otkriva Zdjelarević dodajući kako pod pojmom Zdjelarević selekcije ulaze najbolje kreirana vina  za Valentinovo poput ”La Vin en Rose”, ”L’amour est tout!”, kasnije ”DomoVino”, ”DjedoVino”, ”Vino Optimizma” i niz drugih.Cabaret kao forma je u Zagrebu oživljen, probe za prvi program su u tijeku u HKD Napredak koji je partner projekta, a Zdjela Cabaret najavljuje kako će 2023. biti u znaku još dvije predstave – ”Kaybare” i ”HRvatska ZajeBnica”, soundtrack ”Penisometrije”, ali i suradnje s vanjskim partnerima s kojima će biti realizirane neke inovativne forme poput – Izbora Miss gležnja, Izbora Mistera brade i brkova, 1. svjetsku aukciju naivne umjetnosti, Balet reviju evergreena, 1. svjetsku aukciju vina…

Foto: Nikola Zoko

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.