Zašto volim trošiti

by Ribafish
2 komentara

Zašto volim trošiti

Uvijek me bilo strah da mi netko mazne lovu. Makar je nisam nikad imao. Kad je počeo rat, banka mi je maznula 80% vrijednosti maraka koje smo mudro dignuli da ne bi propale s dječje štednje, pa sam sve držao doma u čarapi. Dobro, u prenesenoj čarapi – u jednom broju Alana Forda. Svih sto bakinih dolara!

No, otkad sam na jednom tulumu posudio Fordove raznim frendovima, više ne držim novac u čarapi, nego sam skužio da je puno pametnije trošiti ga odmah. Pa sam se navukao na trošenje, pogotovo kad sam otkrio internet.

Kako nisam imao puno pismenih frendova, bio totalno sretan kad bi mi itko pisao, makar to bio Mboli Mkita iz Burundija Fasse, koji mi je nudio deset milijuna dolara ako mu uplatim deset tisuća na njegov račun, e ne bi li on skupio za benzin da ode otključat sef. Kako jadno i glupo, mislim, ko to može popušit, helou? Sva sreća da sam skupio samo šest…

Godine su prolazile i ja sam bio prestravljen krađama s kartica, lažnim podacima, zlim pljačkašima… Sve dok nisam na e-bayu našao kilt u bojama živim, ukucao triput podatke i dva tjedna grizao nokte do lakta. Onda je kilt stigao, za njim odmah i redneck traperice, pa bakugani za juniora i… I ja sam se navuko. Ali sve je puklo na daždevnjak crveno-crnim tenisicama koje su uletjele u sustav hrvatske carine i zbog kojih sam se napušio nečega što se rimuje s carinom, a nije Toyota. Enivej, država i carina su mi na tenisice vrijedne 200 kuna uzele sebi 400, pa sam se dulje vrijeme durio i ne kupovao ništa na karticu.

A tada sam dobio bon za neki eKupi i našao se u dilemi. Dati podatke svoje kartice nekom u svemiru, ili ostati u kamenom dobu? Kako bon nije bio prenosiv, sjeo sam za komp i dva sata tražio što da odaberem. Konačno sam kliknuo, tri dana grizao živce i iznenadio se čiki na ulazu. Tri dana!? Pa to je skroz ok.

Dobro, izbor nije kao na e-bayu, ali ima svega, a i dostava je besplatna i to kad je naručiš. Džepni nožić uredno fercera, a masažer za rame još i bolje, iako su me čudno gledali na aerodromu.

Uploaded with ImageShack.us

Što je najbolje, zvalo me da im testiram sajt i usluge, pa se eto bacam na posao. Uskoro slijede recenzijice, samo da se opet ne navučem, ufff…

Linkovi:
http://ekupi.hr
http://www.ebay.com

Pametniji od mene su istražili tematiku online kupovine, pa umjesto da izmišljam slanu vodu…

http://znano.st/

(Autor: Promo – ali vjerujte mi na riječ da neću ne reć ako mi nešto neće valjat)

I ovo bi vam se moglo svidjeti

2 komentara

osmijeh 30 ožujka, 2012 - 10:25

ima se, more se, da se nema ne bi se kupovalo 🙂

Odgovori
- 10 travnja, 2012 - 02:15

e-kupi.eu je web shop čuvene M San grupe (u čijem je sastavu još čuveniji King ICT), tako da je to ipak neko jamstvo. Distribucijski centar im je u Rugvici kod Dugog Sela.

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.