Zalazak sunca & koncert u vinogradu u Brodskom Stupniku u petak 10.6.2022. (16-21h)

TZ Meridiana Slavonica poziva na poseban hedonistički događaj u vinogradu, uz vina, glazbu i umjetnost: 2. zalazak u vinogradu!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održat će se 10. lipnja 2022. po drugi put manifestacija „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije.Na području TZ Meridiana Slavonica nalaze se obronci Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze. Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima te je ovaj kraj kao stvoren za posebne vinske događaje.


Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od 16:00 – 21:00h. Na događaju će se posjetiteljima predstaviti vinari općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela s vinima tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina,cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti kupone kojima će moći kušati vina na izlagačkim mjestima vinara.

 

PROGRAM:
16:00 – 21:00 h – izlaganje vinara Meridiane Slavonice (Galić, Jakob, Grozdanović, Vučković i dr.)
16:00 – 16:45 h, Vinska radionica – „Vina našega kraja“, moderatorica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina 5 vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do četvrtka 9.6. u 12h na – info@tzms.com.hr.
17:30 h Službeno otvorenje manifestacije, Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare koji predstavljaju svoja vina


18:00 h, Koncert – Tihomir Hojsak i Filip Novosel . Duo koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiče hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Obojica su školovani glazbenici, skladatelji i umjetnici. Ovi istinski majstori na svojim instrumentima (Filip slovi kao jedini svjetski tamburist s jazz diplomom, i to njujorškom!) svoje su instrumente odlučili staviti u službu glazbe baš kao radosti, takve da žanrovi ne predstavljaju granice već domove, a svaki novi dom, svaki novi posjet otvara put sljedećem u gotovo nepreglednom nizu.
U 19h počinje foto nagradni natječaj. Na njemu sudjeluju posjetitelji ove manifestacije. Zadatak je sa svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti na događaju s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora.


Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori priprema promotivnu večeru s okusima Graničarskog Posavlja – s Galić vinima. Na jelovniku su dva bogata menija, jedan mesni i jedan riblji, uz aperitivni pjenušac i još 3 slijeda – za samo 129 kn. Večeru treba posebno rezervirati na mail restoranainfo@stupnicki-dvori.hr

FB događaj: https://www.facebook.com/events/1079768742607307

Više informacija o događaju na:
Mateja Pejanović, dir. TZ Meridiana Slavonica
info@tzms.com.hr

Kontakt za medije/press akreditacije:
Marija Vukelić, prof., Zlatne riječi, mob: 098 277301

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.