Zagreb Advent Run 2023. – nedjelja, 10. prosinca u 12 sati ispred hotela Hilton Garden Inn

Sve je spremno za jedinstvenu kostimiranu, predbožićnu utrka humanitarnog karaktera, čiji je cilj promoviranje pozitivnih životnih navika te poticanje fizičke aktivnosti, posebice trčanja kao jednog od najzdravijih načina rekreacije

by Ribafish
0 komentar

ZAGREB ADVENT RUN 2023.

 • Datum i vrijeme utrke: nedjelja, 10. prosinca 2023., u 12 sati
 • Start/cilj utrke: ispred hotela Hilton Garden Inn (Radnička cesta 21)
 • Trase: 5 i 10 km
 • Prijave: www.zagrebadventrun.hr do 30. studenog u ponoć
 • Procjena broja sudionika: 2500-3000 trkača i hodača

O ZAGREB ADVENT RUNU

 • Jedinstvena kostimirana, predbožićna utrka humanitarnog karaktera, čiji je cilj promoviranje pozitivnih životnih navika te poticanje fizičke aktivnosti, posebice trčanja kao jednog od najzdravijih načina rekreacije.
 • Zagreb Advent Run 2023 posvećen je studentima sportašima, a ovogodišnji partner je Zaklada UniSport Srce koju je osnovao Hrvatski akademski sportski savez s ciljem ulaganja u studente sportaše putem stipendija, kao i projekte te nove ideje koji povezuju sport, zdravlje i akademsku zajednicu.
 • Cilj je informirati građane, podići svijest i potaknuti ih na ulaganje u bolju budućnost te naglasiti važnost kombiniranja akademskog života i studentskog sporta
 • Dio sredstava od uplaćenih kotizacija utrke donirat će se Zakladi za stipendiranje novih studenata sportaša u 2024. godini.
 • Zagreb Advent Run 2023. je osmo izdanje utrke koja je u prethodnih godina okupila više od 14.000 sudionika, a čime je značajno pomogla Zagrebu da se u isto vrijeme pozicionira na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe.
 • Organizatori utrke su tvrtke Millenium promocija i Run Croatia.

ZAGREB ADVENT RUN U BROJKAMA

 • Dosadašnji broj sudionika: +14.000
 • Zemlje: +43
 • Donacije: +50.000,00 EUR
 • Primatelji donacija: Udruga Ljubav na djelu (ZAR 2017), Hrvatski savez dijabetičkih udruga (ZAR 2018), Udruga Zdravi pod suncem (ZAR 2019), ZAR trči za Petrinju (ZAR 2020, uplaćeno na Državni proračun Republike Hrvatske), Udruga Nismo same (ZAR 2021), Udruga Veliko srce malom srcu (ZAR 2022).

O Zakladi UniSport Srce
Vođeni idejom da je ulaganje u sport i obrazovanje zapravo ulaganje u bolju budućnost te želeći javnosti osvijestiti i naglasiti važnost kombiniranja akademskog života i studentskog sporta, Hrvatski akademski sportski savez osnovao je Zakladu UniSport Srce kao vrijedan i proaktivan projekt koji naglašava istinske sportske i akademske vrijednosti.

Cilj je uložiti u pojedince (studente sportaše) putem stipendija, kao i projekte te nove ideje koji povezuju sport, zdravlje i akademsku zajednicu. Svjesni da je za značajnu i vidljivu promjenu potrebno kontinuirano ulaganje kroz duži vremenski period, djelovanjem Zaklade teži se multi-sektorskoj suradnji s partnerima poput institucija u akademskoj zajednici, državnih tijela, privatnog sektora, dionika u sustavu sporta, ali i pojedinca.

Zanimljivost o Zakladi
Tko se sjeća 2016. godine prepoznat će u imenu Zaklade nekadašnji moto Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka, koji predstavlja sinergiju srca i uma, ključnih vrijednosti studentskog sporta.

Prvi stipendisti Zaklade UniSport Srce
U predivnom prostoru Muzejsko Memorijalnog Centra Dražen Petrović u Zagrebu, 2. ožujka 2023. godine Zaklada UniSport Srce službeno je predstavljena javnosti ceremonijalno dodjeljujući prve dvije stipendije istaknutim pojedincima Hrvatskog akademskog sportskog saveza Josipi Bebek i Nevenu Zonjiću. Dvojac je stipendije potpisao uz proslavljenog hrvatskog rukometnog reprezentativca, ujedno upravitelja Zaklade UniSport Srce, Gorana Šprema te Harisa Pavletića, predsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

O Hrvatskom akademskom sportskom savezu
Hrvatski akademski sportski savez (HASS) jedan je od pet krovnih sportskih saveza Republike Hrvatske. Osnovan je 1994. godine kao Hrvatski sveučilišni sportski savez, pod nazivom koji je zadržan do 2012. godine kada postaje poznat kao Hrvatski akademski sportski savez. HASS je pridruženi član Hrvatskog olimpijskog odbora i jedini savez na nacionalnoj razini koji potiče, promiče i skrbi o sportu na visokoškolskim institucijama te ga, jednako tako, predstavlja i u međunarodnim okvirima što ostvaruje članstvom u Svjetskoj sveučilišnoj sportskoj federaciji (FISU) te Europskoj sveučilišnoj sportskoj asocijaciji (EUSA). Cilj HASS-a je potaknuti što više studenata da spoje sport s iskustvom studiranja te im osigurati mogućnost da se natječu na najvišoj akademskoj razini.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.