Dođite na 16. Dane otvorenih vrata peljeških podruma 2023. od Stona i Janjine do Orebića!

Od 1. do 3. prosinca posjetite poluotok Pelješac i uživajte u carstvu vina plavca malog na najvećoj vinskoj manifestaciji u Dalmaciji

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinskih puta, Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina te sponzora: Dubrovačko – neretvanska županija, Turistička zajednica DNŽ-e, pelješki vinari te uz podršku poznatog brenda Römerquelle i ove godine vas očekuje nezaboravan provod po vinskim podrumima i vinarijama uz najbolja hrvatska vina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100MEDIADJI_0017.JPG

„Pripreme za šesnaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku i organizirani dolasci iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva već su najavljeni“. rekao nam je Slobodan Rosić, organizator manifestacije i dodao
„Svi koji dođu u petak mogu uživati na vinskim feštama u prostorima PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u Janjini te u Kuni Pelješkoj u Domu kulture uz glazbu uživo te pelješke delicije i nezaobilazni i jedinstveni okus pelješkog plavca.
Dvanaest enologa s Pelješca u PZ Putniković ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocijenjeno mlado vino rukatac, pošip i ostale bijele sorte, rose, plavac mali, plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte. Nakon kušanja ocjenjivanih vina posjetitelji će moći uživati u živoj glazbi.“, kaže Rosić.


U subotu 2. prosinca, dan je rezerviran za organizirani obilazak podruma. Nakon ceremonije otvaranja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 11.00 sati kreće se u obilazak vinarija kroz Ponikve prema Muzeju vina u Putnikoviću. U Zadružnom domu u Janjini predstavit će se vinari Janjine uz tradicionalni vinski gulaš, zatim slijedi obilazak vinskih podruma u Potomju poznatom po vrhunskim Dingačima, gdje je i središte manifestacije. U Kuni Pelješkoj dočekat će vas kunovski vinari okupljeni na jednom mjestu. U Muzeju pelješke tradicije u sklopu Boutique vinarije Mikulić u Mokalu domaćini će vas dočekati s pričom o povijesti vinogradarstva i vinarstva uz kušanje vina i pelješke delicije.

Na samom kraju obilazaka vinskih podruma diljem Pelješca po prvi puta vrata svog podruma otvara i Vinarija Arambašić u Orebiću. Nedjelja je dan za najavljene i organizirane grupe.

 

U zagrebačkom diWine baru baru najavljena manifestacija Dani otvorenih podruma Pelješca!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.