Za sve zaljubljenike u viski — Fine stvari u Zagreb ponovno dovode Kilchoman destileriju

Fine stvari, selektori najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku, u prvoj polovici travnja u Zagreb ponovno dovode okuse škotske destilerije. Kilchoman destilerija u sklopu svoje europske turneje „Kilchoman European tour 2024.“, ponovno će gostovati u Finim stvarima i svim uzvanicima će pružiti vrhunsko viski iskustvo

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Ovom prilikom, dan će biti podijeljen na dva dijela: podnevno druženje uz degustaciju 5 viskija iz palete Kilchomana i večernja radionica/degustacija koju će voditi jedan od članova obitelji Wills u čijem je vlasništvu destilerija Kilchoman. Oba događanja održat će se u lokalu Finih stvari u Cankarevoj 5 u Zagrebu.

Kilchoman European Tour 2024. veća je od prošlogodišnje turneje i ove će godine u svega 10 tjedana obići 20 zemalja, a u Hrvatsku stižu samo na jedan dan i to 6. travnja 2024. Oduševljeni prošlogodišnjim odazivom u Hrvatskoj, točnije u Finim stvarima, pozivaju sve ljubitelje viskija i one koji će to tek postati. Osim limitirane edicije viskija pripremljenog posebno za ovogodišnju europsku turneju, posjetitelji će među prvima probati nove edicije, upoznati tim, čuti neke priče iz života u Kilchomanu i zabaviti se kušajući izvrsne viskije.

Povodom gostovanja 6. travnja 2024. od 12 do 15h bit će organizirana degustacija pet vrhunskih viskija iz palete Kilchoman, od koji će neki biti predstavljeni prvi puta, a večernja radionica, koja će se održati od 19 do 21h, bit će organizirana za svega 16 sretnika koji će uživati u predavanju gosp. Georgea Willsa i na kojoj će osim nekih novih i starih okusa, moći kušati i Kilchoman star 16 godina. Oba događanja održat će se u lokalu Finih stvari u Cankarevoj 5.

Ulaznice za Kilchoman Tour Edition 2024 dostupne su na webshopu Finih stvari (finestvari.hr) po cijeni od €30 za podnevnu degustaciju i €100 za večernju radionicu. Na večernju radionici će se, osim predavanja gosp. Willsa i degustacije, video vezom uključiti i Kilchomanov tim iz destilerije – s otoka Islay direktno u Zagreb. Ulaznice za večernju radionicu po cijeni od €100 dostupne su na webshopu Finih stvari (finestvari.hr) te uključuju bocu viskija iz ograničene serije Kilchoman Tour Edition 2024.

Kilchoman je jedna od rijetkih europskih destilerija koja za proizvodnju viskija koristi ječam u potpunosti proizveden na vlastitoj farmi. Osnovana 2005. godine u vlasništvu je obitelji Wills koja zadržavanjem svih dijelova proizvodnog procesa na škotskom otoku Islay, čuvenom po nekim od najstarijih i najboljih viskija na svijetu, njeguje tradiciju zaslađenog, destiliranog, sazrelog i buteljiranog viskija na jednom mjestu što se stručnom terminologijom onda može nazivati Single Farm Single Malt Scotch Whisky.

“Veselimo se što će tim iz Kilchoman destilerije ponovno gostovati baš i samo kod nas u Zagrebu, a dolazak gosp. Willsa dodatno će začiniti cijeli ovaj jedinstveni viski doživljaj.  Kao i prošle godine, ovime smo posjetiteljima ponudili priliku da si priušte vrhunsku bocu, ali i isprobaju nekoliko novih”, poručuje Zlatko Ivkić, direktor Finih stvari.

Fine stvari su selektor i distributer najfinijih alkoholnih destilata za Hrvatsku koji potiče odgovorno konzumiranje alkoholnih pića. Inače organizator kultnog Whisky Leaks događanja, Fine stvari nisu samo mjesto kupovine vrhunskih pića, nego i razmjene znanja za sve vrsne poznavatelje svijeta destilata ali i one koji ga tek otkrivaju. Tako se ovdje od otvorenja u jesen 2022. godine redovito održavaju tematske radionice pod vodstvom industrijskih eksperata koji kroz neformalna druženja i degustacije govore o uzbudljivoj povijesti vrhunskih pića, tipologijama i načinima proizvodnje.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.