Burger Bar, Zagreb: Vrhunski burgeri od sada i na trećoj adresi!

Par godina nakon osvajanja zagrebačkog festivala burgera, nakon Velesajma i Zavrtnice, otvara se i treća poslovnica ovog više nego uspješnog koncepta

by Ribafish
0 komentar

Kako je najmlađi član terceta Burger bara s adresom u Plivskoj ulici (kod Miramarske) još uvijek tek u povojima i za sada radi samo dostave, otišli smo se prisjetiti okusa kvalitetnih burgera prvo slučajno na Zavrtnicu, a onda i ciljano na Zagrebački Velesajam. OK, isti su, ali u to nismo ni sumnjali, nego smo samo u trenucima varanja organizma finim fast foodom išli vidjeti kako održavaju neupitnu kvalitetu te kako se nose s novitetima u trendovima.

Smješten na najprometnijoj ulici u Novom Zagrebu, pedesetak koraka od glavnog ulaza na Velesajam, Burger bar je svoja vrata otvorio 16. listopada 2014. godine. Vlasnik je Rudi Stipić, čovjek koji je u pečenjari Remetinec visoko dignuo ljestvicu fantastičnim pljeskavicama, a i danas se trudi da ima što više autorskih potpisa, pa su brioši njihovi, kao i tri specijalna umaka.

I dalje su ovdje burgeri na prvome mjestu, ima ih sedam u ponudi, od klasika preko New Jerseya, Signaturea, i najpoznatijeg – Primea. Okitio se Prime s više medalja na Zagreb burger festu i jednom mi se opako zamjerio kad pobjednički burger nije bio isti u lokalu, ali sve je s vremenom došlo na svoje i danas Burger bar stvarno ima kvalitetno meso i sastojke, veličinom i cijenom su stvarno fer i kad već imate cheat day, stvarno je prava lokacija za osjetiti malo sreće u želucu… No, okrenete li stranicu jelovnika, na drugoj strani ima još i ponuda beef i chicken wrapa kao i ribeye i chicken cheesesteaka te njihova varijanta Phillyja za oba sendviča. Tu su i dvije salate, Caesar i Mozzarella te prženi krumpirići i batati.

E sad, okusi. Kao prvo, i dalje ne kužim fenomen prženih batata koje bih svojevoljno naručio samo ako je umro i zadnji krumpir na Planetu. I to prije deset godina. Svejedno, ovdje nisu loši, a pomfrit je jako dobar, hrskav i taman slan. Salata s mozzarellom je izvrstan alibi ako ne želite jesti brioš i meso, stvarno velika porcija i hrpa sira. Domaći baguette za ribeye cheesesteak je jako fin, gotovo nepostojeći, a meso mekano i sočno. Jako dobar izbor, a pasao bi i u kombinaciji sa salatom.

No, na prvome mjestu među burgerima je iznenađujuće ispred Primea i BBQ-a došao New Jersey! Kompletan obrok između dvije kriške mekanog brioša, ukusno meso, taman sastojaka da se sve ne raspadne ili vam se ukoči vilica od prevelikih visina (nisam bager, helou), cijene od 6.60 do 11.50 eura za ozbiljno velik, ali i dalje ne prevelik burger. Value for money i više od toga!

Uglavnom, mjesto za brz obrok visoke kvalitete, uvijek se rado vraćamo, sretno s novom lokacijom!

 

Burger Bar
Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, Croatia
091 119 4455
https://www.facebook.com/bbzagreb
Radno vrijeme pon-sub 09-00, nedjeljom zatvoreno

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.