Vrbovec: Dođite na trodnevni festival tradicionalne hrane “Kaj su jeli naši stari”

Grad Vrbovec će od 25. do 27. kolovoza ove godine prirediti spektakularan događaj koji će oživjeti duh prošlih vremena i tradicionalne kuhinje. "Kaj su jeli naši stari", već 42. godinu zaredom, privlači posjetitelje svojim šarolikim okusima, bogatim nasljeđem i autentičnim doživljajem, stoga dođite i - okusite tradiciju

by Ribafish
0 komentar

Ovaj festival tradicionalne hrane donosi nam mnoštvo jedinstvenih iskustava, ispunjenih mirisima i okusima iz vremena kada su se jela pripremala s ljubavlju i strpljenjem. Grad Vrbovec će tijekom festivala postati pravo malo gastronomsko carstvo, a više od petnaest punktova s tradicionalnom hranom razveselit će posjetitelje raznovrsnim jelima koja su nekoć krčkala na štednjacima naših baka. Od slasnih seljačkih jela do mirisnih kolača, festival će svakog posjetitelja vratiti u vrijeme kada su se okusi čuvali kao pravo blago.

Festival “Kaj su jeli naši stari” nije samo o hrani, već stvara i pravu obiteljsku atmosferu. Ovaj događaj obiteljskog karaktera osmišljen je da okupi sve generacije i stvori prostor za zajedničko uživanje. Duga tradicija festivala čini ga idealnim mjestom za okupljanje obitelji, dijeljenje priča i stvaranje novih uspomena.

Grah, tematsko jelo ovogodišnjeg festivala, dočekat će vas u raznim varijantama i okusima. Od rustikalnog seljačkog graha do nešto složenijih varijanti, svaki posjetitelj moći će pronaći svoju omiljenu kombinaciju. A za slatki završetak, tu su domaći kolači pripremljeni s istinskom pažnjom i strašću. Druženje i zabava neće izostati ni ove godine. Festival će svaki dan biti obogaćen velikim koncertima koji će okupiti glazbene ljubitelje svih dobnih skupina. Edo Maajka (petak), Haris Džinović (subota) i Zlatko Pejaković (nedjelja) prenijet će glazbenu raznolikost na festivalsku pozornicu, stvarajući posebno ugođajno ozračje.

Slogan festivala, “Okusi tradiciju”, odražava suštinsku svrhu ovog događaja – vraćanje korijenima kroz okuse i mirise koje su njegovali naši stari. U Vrbovcu, grad će odisati starinskim šarmom, a ulice će se pretvoriti u živu sliku prošlih vremena, ispunjenu tradicionalnim nošnjama, kućicama i mirisima domaće kuhinje. Jedno od posebnih blaga festivala je Vrbovečka pera. Ovo jelo, pripremljeno od pažljivo odabranih sastojaka i pečeno u krušnoj peći, predstavlja vrhunac tradicionalne kuhinje ovog kraja. Svinjska mast, sir, kukuruzna krupica, vrhnje i jaja uz dodatak soli ili šećera– svi ti sastojci stvaraju neodoljivu kombinaciju koja je oduševljavala generacije.

Festival tradicionalne hrane “Kaj su jeli naši stari” je prilika da se uroni u prošlost, da se okusi i doživi bogatstvo kulturnog nasljeđa. Grad Vrbovec će tijekom ova tri dana postati središte okupljanja svih ljubitelja tradicionalne hrane i dobrog provoda. Ovo je prilika da se napravi putovanje kroz vrijeme dok istovremeno stvaramo nove uspomene koje ćemo s ponosom prenositi budućim generacijama. Vratite se u neka lijepa vremena i posjetite Vrbovec – ne bute ostali gladni!

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.