Počinje Ljeto na Limu

Ljeto još nije gotovo, a najljepše avanture tek stižu! U prekrasnom ambijentu Limskoga zaljeva kraj kolovoza i početak rujna bit će obilježeni nizom zanimljivih događanja u novom programu „Ljeto na Limu“, kojeg su danas na tiskovnoj konferenciji zajednički najavile direktorice turističkih zajednica općina Kanfanar i Vrsar, kao organizatori

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Sa željom za obogaćivanjem turističke ponude na području Limskoga zaljeva novim događanjima, u sklopu „Ljeta na Limu“ ovih vas dana očekuju koncerti, interpretativne vožnje brodom, romantični piknik na brodu i kina na otvorenom. Osim zanimljivih tematskih vožnji brodom Limskim zaljevom pod nazivom „Pirati s Lima“ koje dolaze u dva termina (sve informacije na info@visitkanfanar.hr), druga polovica kolovoza donosi koncert Tamare Obrovac, kino projekcije nagrađivanog dokumentarnog filma „Zemlja meda“ i dokumentarno-putopisnog filma „Lutajući oceanom“ te piknik na brodu uz prigodna jela i glazbu, dok će početak rujna biti obilježen koncertom Elis Lovrić.

Bogat program „Ljeta na Limu“ predstavljaju Ivana Maružin, direktorica TZ Općine Kanfanar, i Klara Trošt Lesić, direktorica TZ Općine Vrsar.

U utorak 22.8. s početkom u 20:30 sati na plaži kraj rive Limskoga zaljeva (u blizini restorana) počet će koncert poznate pjevačice, skladateljice i autorice tekstova Tamare Obrovac, jedne od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni koja je, upravo na temeljima istarske narodne glazbe i dijalekta kreirala svoj glazbeni izraz i stekla veliku popularnost. Koncert je besplatan za goste.

Već sljedećeg dana, u srijedu 23.8. s početkom u 21:00 sati održat će se i kino-projekcija nagrađivanog dokumentarca „Zemlja meda“ (u originalu: Honeyland) koji na vrlo emotivan i potresan način govori o suživotu s prirodom, ispravnom odnosu prema svemu onome što nam priroda daje i pruža te o ugroženosti pčela. Priča prikazuje težak život Hatidže Muratove iz Makedonije koja skrbi o svojoj nepokretnoj majci prodajući svoj med. No, njezina je filozofija nesvakidašnja, i ona živi po pravilu da sve što prirodi uzme, prirodi treba i vratiti. Film je odmah po prikazivanju osvojio brojne nagrade, a 2020. godine bio je nominiran i za Oscara, i to u kategorijama najbolji dokumentarac i najbolji strani dugometražni film.
Dan nakon, u četvrtak 24.8. s početkom u 19:00 sati održat će se i piknik na brodu uz vožnju Limskim zaljevom u trajanju od sat i pol, praćen degustacijama morskih specijaliteta i glazbom. Dok djeca s roditeljima mogu sudjelovati u interpretativnoj turi „Pirati s Lima“ piknik na brodu organiziran je samo za odrasle osobe, parove ili vesele ekipe, a zbog kapaciteta broda broj sudionika je ograničen te su obavezne rezervacije (info@visitkanfanar.hr).

I posljednji će tjedan kolovoza na Lim donijeti atraktivnu filmsku projekciju, ovoga puta putopisni dokumentarac „Lutajući oceanom“ koji će se uprizoriti u srijedu 30.8. s početkom u 21:00 sati, a baš kao i prethodnome, cilj mu je pobuditi kod gledatelja osjećaj povezanosti s prirodom i potrebu odgovornijeg odnosa prema resursima koje imamo te potaknuti na održiviju filozofiju života. Putujući Azorima, protagonist filma upoznaje brojne zanimljive ličnosti i lokalne stanovnike i, istražujući ovaj skriveni raj na Zemlji, vodi nas u duhovno istraživanje našeg unutarnjeg svijeta.

U četvrtak 31.8. avanture na Limu nastavljaju se interpretativnom vožnjom brodom „Pirati s Lima“, a na samom kraju tjedna, u petak 1.9. u 21 sat uz kulise opuštajućeg mora Limskoga zaljeva na scenu stupa naša poznata kantautorica, glazbenica i glumica Elis Lovrić s autorskim skladbama koje progovaraju o ljubavima u svim oblicima – ljubavi između osoba, ali i ljubavi prema našem kraju.

Koncertom Elis Lovrić završit će prvo izdanje programa „Ljeto na Limu“, a detaljnije informacije o svim događanjima mogu se pronaći na internet stranica turističkih zajednica općina Kanfanar i Vrsar (www.visitkanfanar.hr, www.infovrsar.com) te društvenim mrežama turističkih zajednica (Visit Kanfanar, Vrsar Tourist Board). Svi su programi besplatni, a zbog ograničenog broja mjesta obavezne su rezervacije za programe „Pirati s Lima“ i „Piknik na Limu“. Rezervacije se vrše putem e-mail adrese info@visitkanfanar.hr

Ovom suradnjom turističke zajednice Kanfanara i Vrsara nastoje dodatno valorizirati zaštićeno područje Limskoga zaljeva, vodeći se načelima održivog razvoja i pazeći na sve specifičnosti i karakteristike lokacije, nastoje naglasak staviti na događanja koja su neštetna za okoliš te, kao što će to biti slučaj s kino projekcijama, progovaraju o potrebi očuvanja prirodnih resursa koji su nam na raspolaganju i odgovornijeg ponašanja prema okolišu.

Organizatori svih programa su Turistička zajednica Općine Kanfanar, Turistička zajednica Općine Vrsar i Općina Kanfanar, a isti će se održati uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice.

Dobrodošli na Ljeto na Limu!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.