VINUM.IN – promocija časopisa o vinu

by Ribafish
0 komentar

U zagrebačkom restoranu Fino&Vino predstavljen je novi časopis o vinu, VINUM.IN. Na svečanoj promociji glavna urednica Dijana Grgić predstavila je svoje suradnike, vinare i koncept časopisa.

Pred nekih desetak godina dobio sam pozivnicu na jedan festival vina. Kao stara, i na takve vidove zabave potpuno neupućena pankerčina, koncept grickanja i kušanja svega mi se, priznajem, jako dopao. popilo se, nasmijalo se, upoznao sam neke drage ljude koji su me pozvali na neki novi festival, i tako je krenulo. Danas pišem o putovanjima, hrani, pivima, a bogami i o časopisu o vinu.

Doduše, povod je potpuno drugačiji, tekst je zahvala za predivan potez velikog Borisa Šuljića Boškinca, koji je sav novac koji se zaradi uplatama za njihovo vino Potribica, odlučio uplatiti na račun udruge RokOtok. Borise, hvala ti na ovome, mislim na tebe svaki put kad klinci na našim otocima vade edukativne poklone iz vrećice na nekoj od naših plaža, a ovo je tek početak!

Pročitajte službeni izvještaj s presice i javite se Dijani za svoj primjerak i moguću suradnju…

Zagreb, 23.rujna 2019.
VINUM.IN će izlaziti tromjesečno, a cilj mu je prikazivati vino kroz različite oblike. Već u prvom broju vino se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i otoke, zavirilo se na vinsku scenu susjedima iz Srbije, a Matija Lesković putovao je do daleke Južne Afrike. Temu broja – rajnski rizling – predstavio je Ivo Kozarčanin, Tomislav Radić je čitateljima pripremio tekst o kraljevini, a Željko Suhadolnik prenio je čitateljima svoje bogato iskustvo vinskih putovanja po inozemstvu. Marija Vukelić je u rubrici „Vino na visokoj peti“ ugostila enologinju Evu Krištof te intervjuirala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu“. Ivana Erhardt Draganić kroz rubriku „Vinska mušica“ predstavila je vina Slavonije i Baranje, dok je dr. Nina Levičnik, prikazala vinsku arhitekturu na primjeru jedne hrvatske vinarije, a Domagoj Jakopović Ribafish ispričao je kako nastaje bajkovito vino Potribica vinarije Boškinac. Moderni dizajn časopisa najbolji je pokazatelj smjera u kojem se ide, a za odlične fotografije pobrinuo se urednik fotografije Julio Frangen.

Drugačiji, moderan, zanimljiv i edukativan časopis već od sljedećeg broja će svoje mjesto pronaći na kioscima kako bi bio dostupan svim vinoljupcima. Prvi broj, kao posebno izdanje, distribuira se slanjem besplatnog primjerka na adrese vinara, restorana, wine barova, vinoteka, hotela, vinskih udruga i mnogobrojnih vinoljubaca.

Na promociji su gosti imali priliku kušati i neka vina, pjenušce i rakije koji su predstavljeni i u časopisu.
Uskoro se očekuje i web izdanje gdje će se časopis moći on-line prolistati, a sam web bit će u formi vinskog portala na kojemu će se pratiti aktualnosti između dva broja.

Više informacija: Dijana Grgić, glavna i odgovorna urednica, mail: info@vinumin.eu

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.