Vintage Photo Souvenir Zagreb: Povratak u prošlost – ovakvu fotografiju morate imati!

by Ribafish
0 komentar

Kada vas netko upita gdje ste bili 1991., vi mu samo pokažite ovu sliku i mahnite ispred nosa uz izjavu: “Gdje si ti sinko bio 1856!”. Dakle, od sada možete svoju facu i profesionalno slikati u starinskim kostimima u strogom centru metropole u Vintage Photo Souveniru Zagreb!

Zagreb konačno ima nešto novo, duhovito i originalno, mali foto studio sa starinskom odjećom i predmetima koji će vas uz mirnu ruku fotografa i puno smijeha u pola sata vratiti i nekoliko stoljeća unatrag. Želite li biti Sherlock, Dr. Watson, Sissy, Franjo Josip, ili pak samo badža na savskoj plaži nakon Punskog rata, sve vas to očekuje na samom početku Tkalče, konkretnije na broju 7, prvi kat.

Zanimalo me je otkud Andrei i Dini ideja, hrabrost i artefakti za tako nešto, pa kad sam već bio tamo…

Dragi Vintagani, hvala što me učiniste carem na jedan dan. Otkud vam ideja za snimanje starinskih fotki?
Ideja je nastala kao kombinacija više faktora. Počevši od ljubavi prema Zagrebu, povijesti, romanima Marije Jurić Zagorke, pa sve do povijesnih filmovima i kostimiranih serijala.

Kako to da ste upravo na ovoj adresi u strogom centru?
Nema boljeg i autentičnijeg mjesta za zaroniti u prošlost od našeg centra Zagreba gdje već samo šetnjom, pogotovo Gornjim gradom, imaš dojam da si u nekom drugom vremenu. Mislimo da smo se našom ponudom idealno uklopili u okruženje.

Kome je namijenjen Vintage Photo Souvenir Zagreb?
Stvarno svima! Pojedincima koji žele samo za sebe na trenutak biti netko drugi, mladi parovi koji za rođendan ili godišnjicu žele jedan drugome darovati nešto posebno, a pogotovo obiteljima koji često komentiraju da u ovo doba selfija skoro nitko više nema zajedničku obiteljsku sliku.

Sjajno! Što nam sve nudite?
Koncept je vrlo jednostavan. Izaberete kostim koji vam se sviđa, sve prilagodimo odgovarajućim rekvizitima i zatim slijedi poziranje i fotografiranje. Fotografija se obradi u starinskom stilu i odmah isprinta u A4 format uloženu u paspartu.

Iako bi svatko pomislio da je ono glavno ta finalna isprintana fotografija, shvatili smo da je put do njezinog stvaranja onaj najbolji dio. Uživanje u odabiru kostima, smijanje i zabava obitelji dok poziraju i provode zajedničke trenutke. Fotografija je na kraju lijepa uspomena na kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme.

Koje sve slavne ličnosti postoje u studiju?
Iako je inspiracija krenula od likova iz romana Marije Jurić Zagorke, nismo se koncentrirali samo na pojedine likove nego više na vremenska razdoblja, tako da se mogu odabrati kostimi iz doba renesanse, baroka i pogotovo iz druge polovice 19. stoljeća.

Gdje nabavljate kostime, šešire, ili onaj čudestan kovčeg s Titanica?
Skoro sve kostime je šivala naša prijateljica i dizajnerica Nikolina koja obožava kostimografiju i koja je u rekordnom roku sašila prvih 15 kostima. Kao da je godinama u glavi imala sve te ideje koje su jednostavno morale izaći van. Pojedini dijelovi kostima su iz zagrebačkih vintage dućana, a kostimi koji su inspirirani filmovima kao “Zameo ih vjetar” došli su ravno iz Amerike!

Rekvizite kao što su šeširi, štapovi za šetnju, i torbice tražimo i nalazimo na sajmu antikviteta na Britancu. Puno rekvizita smo dobili i na poklon od zadovoljnih klijenta. Netko je donio šešir od djeda, rukavice od bake ili tajanstveni kofer za kojeg smo čuli da je proputovao sjevernu Afriku i bliski Istok.

Kako se može naručiti?
Vrlo jednostavno, osobno, putem telefona 099 512 3330, maila na webu, ili naše Facebook stranice!

Hvala puno!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.