Tuk Tuk Express: Brdo fine azijske hrane na vrhu Tkalče!

Najpopularnija zagrebačka ulica poznata je turistička i gastronomska meka, a svako malo u njoj nikne neki novi lokal. Iako smo malkice okasnili na samo otvaranje, konačno smo došli probati i hranu u Tuk Tuk Expressu u Tkalčićevoj 59a

by Ribafish
0 komentar

Svega ima u toj najturističkijoj ulici Metropole, od okusa Libanona preko Šri Lanke do Grčke i klasičnih zapadnjačkih zalogajnica, što samo ide u prilog Zagrebu i njegovim stanovnicima i gostima željnim kvalitetne i raznovrsne ponude.

Negdje pri kraju, dakle obilato u drugoj trećini Tkalče nakon Historyja, a prije Kaptol centra, danas obitava nekoliko bistroa/restorančića s ponudom svakojake brze hrane, s posebnim naglaskom na Aziju. Ima tu Japana, Indije i odnedavno, točnije od kolovoza 2023., i velik izbor azijskih specijaliteta od Koreje preko Kine, do Tajlanda i Malezije, i to sve fino ukomponirano u novog igrača na sceni – malenog terasastog Tuk Tuk Expressa na broju 59a.


Sjeli smo na staklom ograđenu terasicu sa svega 14 mjesta (unutrašnjost je rezervirana za kuhinju, toalet i blagajnu te eventualno dva stola za silu), a na samom ulazu je velik i transparentan slikovni jelovnik koji vas odmah upućuje što se sve nudi te koji su favoriti. Jelovnik je dosta bogat i raznolik, pa možete birati od klasičnih predjela (čak 11 komada, raznih juha, ramena, bao bunsa, dim suma, pokea, sushija i rice bowla te par deserata uključujući i mango lasi). Dakle obilato i možda malo preopsežno, ali zašto ne probati.

Od vina imaju Josić graševinu i Buhač merlot, dok su piva rezervirana za Carlsberg, s vjerojatnim skorim proširenjem na par azijskih etiketa. Rade i svoje koktele, klasične, ali i s wasabijem, što se naravno, moralo probati. Jako zanimljiva kombinacija, iako moram priznati da mi je ovaj zeleni japanski hren/senf (ja mu tako tepam) ipak draži uz sushi, i nemojte me razapeti – dobre hrenovke!


Tuk Tuk Express je inače ideja mladog indijskog biznismena Kirana, koji je došao u Hrvatsku na odmor, oduševio se i svoja IT-jevska znanja i ideje odlučio isprobati upravo na vrhu Tkalče. „Želimo stvoriti vrhunski Panazijski lokal u kojem ćete kroz cijeli dan imati svježa jela. U lokalu rade samo stranci, a u autohtonom servisu i kuhinji nema hijerarhije – svi rade sve! Nakon obuke od mjesec dana, novi čovjek u timu zna i radi sve od pranja suđa, preko kuhanja do posluživanja. To je moja ideja, ovo prvi restoran, nadam se da je ovo početak jednog uspješnog biznis modela i da je ovo budućnost poslovanja.“ Govori nam Kiran…


Sama hrana teži tradicionalnom izražaju, odnosno bez pretjeranog uljepšavanja i dodvoravanja, kao što se to obično radi, ali svejedno s malom dozom modernog u svakom jelu. Većinu namirnica nabavljaju u Hrvatskoj, Dolac je na prvome mjestu, a velika im je prednost što rade sve dane u godini i to od 10-21.30, po ljeti će i dulje. Uglavnom, zanimljiva priča, ali ono najbitnije – hrana je sasvim korektna, zanimljiva i s par izvrsnih iznenađenja!


Na stol su prvo došli Hot ‘n’ crispy calamari, Crispy corn, Korean fried chickenom i Gyozama s povrćem i piletinom. Također, bio je tu i California roll sushi s kozicama u tempuri. Oduševljenje hrskavim prženim kukuruzom ne jenjava ni par dana poslije, a na cijeloj, samo za nas pripremljenoj plati – nije bilo lošeg detalja. Drugi nalet je sadržavao Bao bun Char siu bao te Dim sum chicken i Sui mai, gdje isto nije bilo nikakvih primjedbi, dapače, konačno netko da ne radi presladak i presuh Bao bun.


Za kraj, tu je bio Kimchi fried rice s piletinom i Pad thai s piletinom umjesto kozica jer mora Kasandra nešto van menija naručiti. Očekivao sam malo više kupusa i malo ljući izričaj, ali pojelo se bez problema. Kasnije su nam rekli da smo samo trebali pitati za ljutinu jer ovdje gostima daju opciju u jačini ljutine i začina te na zahtjev mogu dodati ili izostaviti pojedine namirnice iz jela. Kao i doma! Isti je slučaj i s Pad thaijem, malo više ljutine i začina ne bi bilo zgorega, ali i ovako je bilo jako dobro. Za preporuku, uz stvarno velik Mai tai, njami…

Tuk Tuk Express možete posjetiti, ali i naručiti njihova jela iz dostave. Sve se još zahuktava, ljudi su ih prepoznali pa je stalno puno, a dostavljači se izmjenjuju kao na traci. Koncept je više nego zanimljiv pa zašto ne dati priliku ovoj panazijskoj „zadruzi“ i uživajte u svjetskim specijalitetima.

——————-

Tuk Tuk Express
Tkalčićeva ulica 59A, Zagreb, Croatia
091 502 2476
https://www.tuktuk.hr
https://www.facebook.com/tuktuk.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.