Tradicionalna 4. VIP berba vinskog podruma Puklavec Family Wines

by Ribafish
0 komentar

Jedan od najboljih tuluma prošle godine protekao je bez mene jer sam šljakao. Pa ćemo ovaj put svi uživati u – fotkama i strpljivo čekati sljedeću sezonu.

Dragi moji Puklavci, samo vi radite ova sjajna vina, a pogotovo muškat, vidimo se uskoroooo!

Svetinje, 3. listopada 2019. – Vinski podrum Puklavec Family Wines ove godine je već šesti put zaredom organizirao tradicionalni susret za prijatelje, poslovne partnere, načelnike okolnih općina i poznate Slovence u idiličnoj Zidanici Malek, usred Jeruzalemskih gorica. Zajedničku priču počeli su pisati 2014. godine kada su zajedno posadili loze šipona, uslijedio je prvi posao u vinogradu, a od 2016. godine pa sve do danas već se tradicionalno svake godine susreću na VIP berbi. Ovaj put u rekordnom sudjelovanju jer je berba okupila otprilike 200 gostiju željnih zabave.

U vinogradu uz slikovitu Zidanicu Malek jučer popodne bilo je ponovo živo jer se odvijao uistinu poseban tradicionalni susret, odnosno nastavak priče koja je započeta 2014. godine. Lijep, ali hladan jesenski dan je unatoč oblačnom vremenu privukao brojne goste koji se svake godine vraćaju na isto mjesto jer sada već dobro znaju da im se smiješi dobra zabava popraćena odličnom gastronomijom i vrhunskim vinima.

U ime obitelji Puklavec, vlasnika vinskog podruma, goste je pozdravio i obratio im se Vladimir Puklavec, koji je naglasio da se svake godine rado vraća na ovaj tradicionalni događaj gdje se u ugodnoj atmosferi ponovo susreće s prijateljima i poznanicima. Direktor i glavni enolog podruma Mitja Herga sažeo je ovogodišnju berbu i najavio kakvo će biti nova godina vina.

Susretu su se pridružili brojni poslovni partneri, načelnici okolnih općina, poznati Slovenci i predstavnici tvrtki. Za dobro raspoloženje na događaju pobrinuli su se popularni slovenski TV voditelj Peter Poles, koji je duhovitim doskočicama dobrano nasmijao prisutne te popularni glazbeni izvođač Samuel Lucas s bendom, koji je zabavnim repertoarom publiku zagrijao i doveo na plesni podij. Za dašak prleške tradicije pobrinuo se lokalni oktet Kogovski dečki, koji je narodne pjesme zapjevao upravo u zidanici na gotovo 200 godina staroj preši i narodno zabavni Ansambel Opoj sa zabavnim ritmovima koji su odjekivali do kasno u noć. Za gastronomski doživljaj uz vrhunsko vino pobrinuo se Nana Catering iz Maribora, a svojevrstan pečat svojom domaćim slasticama dodale su jednako simpatične prleške žene iz Aktiva kmečkih žena Kog. Simpatični prleki sa start up tvrtkom Glowen goste su posluživali svježim prleškim pogačama – „poštržačama“, koje su pekli svježe na događanju.

Među gostima mogli smo primijetiti i poznate Slovence koji su rado došli brati grožđe sa svojih loza: Jasna Kuljaj, Urša Drofenik, Sašo Udovič, direktor gospodarskog izložbenog centra Gospodarsko razstavišče Iztok Bricl, Vinska kraljica Slovenije 2019 Meta Frangež i mnogi drugi.

 

Više na:

Internetska stranica: www.puklavecfamilywines.com i www.jeruzalem-ormoz.com

Turistička ponuda podruma: www.visitjeruzalem.com

Facebook stranica: www.facebook.com/JeruzalemOrmozKlet

Instagram: http://www.instagram.com/jeruzalem_ormoz

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.