Tori streetfood: Špansko postaje prijestolnica vrhunske azijske hrane

by Ribafish
0 komentar

Vid Nikolić je čovjek koji je prva asocijacija za Asian fusion u Hrvatskoj. Upravo on stoji iza malenog, ali fantastičnog bistroa u zagrebačkom kvartu Špansko!

U jednom je trenutku prvo došla kineska, pa tajlandska, japanska i uskoro je cijeli centar metropole nudio bogatu ponudu hrane s najvećeg i najmnogoljudnijeg kontinenta. Time restaurant & bar je pred par godina predstavio novi meni potpisan rukom Vida Nikolića, i ljestvica je dignuta na visoku razinu, jer je ovaj majstor umaka, zaljubljenik u Aziju i vrstan kuhar, dizajner zalogaja te fotograf, sve svoje ljubavi uobličio i urezao se u nepce široke publike.

Kasnije je imao lokal i u Poreču, s Vedranom Gulinom osmislio fantastičan Soi Fusion u Ilici, a danas nakon odlaska iz Swankyja na vrlo sličnoj osnovi predstavlja i najnoviju, vlastitu akviziciju – Tori na Trgu Ivana Kukuljevića.

Tori je u najjednostavnijem prijevodu – ptica, a kako od Izakaye na Selskoj na ovu stranu nema ništa slično, odlučio se isprobati napraviti nešto novo.

„Tek smo na početku, radimo na terasi i uskoro ćete moći sjediti na više od ovih 8 stolica koliko ih imamo za sada. Srećom pa je dostava planula, i za sada imamo i više posla nego što smo očekivali.“ govori nam Vid, koji je zbog pandemije nešto više u Hrvatskoj nego u svom drugom prirodnom staništu – Tajlandu.

„Baza Torija je vrlo slična onoj Soijevoj, uz neke sitne novitete. Ukratko, samo najbolje od Azije. Sve je u pripremi i kvaliteti namirnica, a jako sam sretan što smo i u ovom dijelu Zagreba našli široki krug publike koju zanima ovaj izričaj.“

Uz klasični poke i green curry (sjajno ga gasi tajlandski lager Singha), bao bunse savršene teksture punjene jastogom, carskim mesom i crispy piletinom, a tu je i novitet – Korean fried chicken. Ovo izvrsno jelo koje nema nikakve veze s drugom skraćenicom s kojom dijeli inicijale definitivno je otkriće dana, omotano mirisnim bogatim umakom, a opet tako hrskavo i puno okusa mesa. Jednostavno – Vid Nikolić, veličina i jedinica za kvalitetu azijske kuhinje. Amen.

 Varionica stout za kraj i briljantna “azijska riža na mlijeku s voćem na vrhu”, odnosno Coconut Rice & Mango Sorbet. Ako vam je nekada bilo daleko ići za vrhunsku pizzu u O’Haru, e pa ovo vam je još malo dalje. i definitivno se isplati otići, ili naručiti preko Wolta. Svaka čast!

https://www.facebook.com/TORIstreetfood/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.