Zalazak u vinogradu: Stupnički dvori vas pozivaju na sjajan vinski doživljaj!

by Ribafish
0 komentar

U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održat će se 19. lipnja 2021. po prvi put manifestacija „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije. 

Službena objava:

Na području TZ Meridiana Slavonica nalaze se obronci Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze. Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima te je ovaj kraj kao stvoren za posebne vinske događaje.

Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od 16:00 – 21:00h. Na događaju će se posjetiteljima predstaviti vinari općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela s vinima tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina,  cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti kupone kojima će moći kušati vina na izlagačkim mjestima vinara. Uz vina, prigodne zalogaje pripremit će lokalni OPG-ovi sa svojim domaćim proizvodima.

Program počinje u 16:00 vinskom radionicom – „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“, koju vodi prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje pet vina pet vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj posjetitelja ograničen. Prijave traju do petka 18.6. u 12h na – info@tzms.com.hr.

U 18:00 h počinje koncert u vinogradu poznatoga sastava Borna Šercar’s Jazziana Croatica (Borna Šercar – bubnjevi, Vojkan Jocić – sax, Hrvoje Galler – klavir, Elvis Penava – gitara).

Jazziana Croatica, osnovana 2009. godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu inspiriranu etno utjecajem te nametnuti nove standarde u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv, hrvatski.

Od 19:00 posjetitelji će moći sudjelovati u foto nagradnom natječaju sa zadatkom da svojim mobitelima „ulove“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše dočarava ozračje (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti na FB eventu na stranici Meridana Slavonica, s oznakom #sunsetinBrodskiStupnik ili #zalazakBrodskiStupnik. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica fb stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora.

 

FB događaj : https://www.facebook.com/events/249997376924494

Više informacija na: info@tzms.com.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.