Tiq bučino ulje: Otkrili smo fenomenalan novi brend iz okolice Ivanić Grada!

Možete ga stavljati u guste juhe, salate ili posluživati kao predjelo, bučino ulje je nešto s čime se doista možemo ponositi. A sada postoji i premium bučino ulje koje smo kušali u sedam sljedova!

by Ribafish
0 komentar

Kuća za odmor Grabersko Brdo na desetak minuta vožnje od Ivanića s pogledom na šumu i vinograde škrleta bila je domaćin veganske večere u sedam sljedova koje su potpisali chefovi Denis Jerković i Ivana Rukavina

Da večer bude još bolja pobrinuo se mladi kokteldžija Boris Mistrafović sa svojim suludim fuzijama i fizijama, ali zvijezda večeri je ipak bilo bučino ulje Tiq, u dizajnerskoj bočici, puno, moćno, ukusno i stvarno dojmljivo, Pitali smo chefa Denisa Jerkovića koji se nakon poslova u Novalji i Jelsi konačno vratio i na rodnu grudu, da nam kaže više detalja.

Kao prvo, Denise, što je Tiq ulje, kad i kako je nastalo, tko i gdje ga proizvodi i zašto je tako prokleto dobro?

Tiq je izvedenica od “Tikva”, a nastao je prije par godina. Čovjek koji stoji iza brenda, gospodin Jasmin Sadiković, iz hobija je počeo radi zdravlja proizvoditi ulje i testirati ga na sebi i tako otkrio sve beneficije te se odlučio dublje istražiti procese proizvodnje, od tla pa do prešanja i sada ga proizvodi u Ivanić Gradu. Ja sam njegov dugogodišnji prijatelj te sam mu izašao u susret sa promocijom,savjetovanjem prodajom te marketingom.

Ovaj event je u stvari bilo službeno lansiranje ulja za prodaju, a dobro je zbog toga što je na pomno odabranoj zemlji postignut idealan balans mineralnosti i kiselosti te su koštice savršene vlage i volumena za besprijekorno ulje koje je stopostotne čistoće i ne miješa se ni sa čime.

Koja je filozofija brenda?
Konzistencija.

Gdje se može nabaviti i po kojoj cijeni?

Ulje u maloprodaji košta 140 kn za 0.5l. Tu su i manje bočice od 2.5 dcl po cijeni od 75 kn. Boce su dizajnerske te su same po sebi prekrasne za držati na stolu kao ukras, na stalaži, u kuhinji, vinskom podrumu…

Nabavite ga našim IG profilima i na webu www.tiq.hr – uskoro će se naći u nekim dućanima, ali pošto je broj boca limitiran (3.500 litara) – javite se što prije!

 

Kako to da smo se našli u ovoj prekrasnoj vili?

Ovo je prije svega vikendica gdje ne nekada bio vinograd, poslije se prenamijenilo i preuredilo za kuću za osobni odmor te ured za Tiq, vani je kuhinja gdje razvijamo proizvode te isprobavamo razne kombinacije s uljima, sjemenkama, tikvama, hranom, pićem…

 

Otkud ti i Ivana Rukavina u kombinaciji?

Ivanu sam zvao da napravimo zajedno neki event, a kako se bližila prva Tiq promocija, rekli smo: “Ajmo napraviti nešto totalno drukčije” i tako složili full veganski menu, odnosno show cooking open air kuhinju oko chef’s tablea, s Tiq bučinim uljem kao zvijezdom večeri!

Ivanu sam upoznao razmjenjujući ideje preko Instagrama, ona se bavi plant based kuhanjem te je možete pratiti na @planted_by_ivana.

Tko je još sudjelovao u večeri?

U večeri su sudjelovali s donacijama Sana delikatese, Tvornica Zdrave hrane, te Cidrani hrvatski premium jabučni ocat te Tomislav Ferenčaba (@caba_caba) premium dizajnerske daske za rezanje i posluživanje.

Što smo sve jeli, što pili?

Jeli smo ovim redom: košarice punjene humusom od tikve i bučinog ulja, zatim “macarons” ili kako su ih neki nazvali lažni oreo, što je u suštini blini palačinka na bazi heljde punjena veganskom majonezom od kimchija i tostiranim bučinim sjemenkama na umeboshi octu.

Potom je sljedila juha od kestena i gljiva, salata s pečenim jabukama i cvjetačom sa žara, uz jedan čistač palete okusa na bazi limunade s đumbirom i aktivnim ugljenom. Onda su uslijedile spring role punjene dimljenim tempehom i keljom  premazane domaćom teriyaki glazurom i spring role punjene butternut tikvom.

Nakon toga smo jeli grillane tikve i bukovače u tortilji s crnim tahinijem. Tada smo došli i do prvog deserta, wellingtona od tikve infuzirane u vakuum s misom od smeđe riže te gina na kremi od vanilije i prelivene bučinim uljem, a zaključili smo veganskim flanom s flambiranim jabukama.

Za piće se pobrinuo Tomislav Frčko iz Miva galerije vina s vinima sa Sicilije te Boris Mistrafović, jedan od većih mozgova Balkana u smjeru miksologije i pravog barmenstva sa svojim koktelima dizajniranima upravo za taj dan.


Hoće li biti još ovakvih evenata?
Naravno da hoće!

Koju poruku šaljemo ljudima koji su se sad napalili na Tiq?
Pratite nas i podržite jer idemo dalje!

Gdje možemo pratiti novosti o brendu?
Na instagramu @Tiqoil te na mom profilu @Umam1me gdje će biti uskoro i giveaway poklon paketa, i naravno na webu www.tiq.hr!

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.