Terme Sveti Martin: Pet friendly hotel za sjajan odmor s vašim kućnim ljubimcima!

by Ribafish
1 komentar
Terme Sveti Martin

Dok nisam imao psa, nisam kužio koliko je komplicirano negdje ići s njim. Em te ne puste u birtiju, em ti ne daju ući kod Vukušića, a s hotelima je tek posebna pjesma…

No, nedavno sam u siječanjskoj debeloj depresiji gledao gdje da pobjegnemo na par dana iz grada i otkrio da je LifeClass Terme Sveti Martin pet friendly za pse do 10 kila!!!

Odmah sam na prijevaru uhvatio Dživu, stao s njim na vagu, i kako je kuja pokazivala 113,5 kg, dakle tek kilu i pol više od dozvoljenog, krenuli smo pakirati kufere! Rečeno, ispunjeno, nešto više od sat i pol vožnje uz jedno Dživino i jedno moje pišanje, zavoji ko valcer bečki, i onda dolina, mir, tišina, zelenilo…

Dživu nisu vagali, nego samo odmjerili, rekli nam da može i do 15 kg ako smo u hotelu, a u apartmanima čak i do 40 kila, pa smo sretni ušli u sobu gdje su nas čekale pivice, čips od jabuke i krevet za psića! Divota…

Večerica u Le Batatu, na prvom katu hotela, jako fino, pogotovo pohana teletina i gljivlja juha, jedino što je možda malo falilo je nekakvo događanje u bližoj blizini za prodrmat kosti, ali s druge strane, Slovenija je preko brda, a Čakovec na dvadesetak minuta brže vožnje. Uglavnom, skinusmo se u badiće, Dživu ostavili da čuva sobu i fino se termalizirali u tri nivoa tople vode.

Saune, masaže, sve je tu, ali nekako smo zbog cucka ipak više uživali u šumarcima i brdima kojih ovdje ima u izobilju, Dživo je posebno uživao u klanju krtičnjaka! Nije naodmet spomenuti da Terme Sveti Martin imaju i posebno, zaštićeno pseće igralište na metar od puba u kojem možete kontemplirati u craftovima pivovare Lepi Dečki iz Čakovca.

https://ribafish.com/craft-table-2-rougemarin-ugostio-medimurske-lepe-decke-za-sjajnu-veceru-sparivanja-hrane-s-pivima/ 

Srećom da još uvijek čuvam rame od opterećenja, jer sam skoro zaigrao golf, a zna se kako kvalitetan udarac imam, pa bih porazbijao pola prozora, a jako zgodna stvar je da ovdje postoji i igralište za Disc Golf, odnosno golf koji igrate frizbijem! Moram to obnoviti!


Naravno, kakvi bi mi to food blogeri bili da se nismo satrali domaćom hranom, s posebnim naglaskom na povrće i vege obroke, pa smo uživali u salati od batata, cezar salati i njokima s vrganjima koje nam je posluživao najjači bloger među konobarima i obratno, slavni gospodin Gorkić Taradi! Ne propustite pročitati njegovu knjigu!

Organizatorica zdravog života Svetog Martina, poznata food blogerica Gracia Petek (Kiwi go crazy) priuštila nam je dosta dramatičan pregled, i rekla mi da je vrijeme za poć na dijetu, što sam nevoljko i učinio već sljedeći ponedjeljak, a otišao sam i na fizikalnu terapiju za rame kod izuzetno ugodnih i pristojnih ljudi u bijelom.

Zamolio sam Graciju da mi kaže nešto više o svom segmentu:

„Temeljni koncept LifeClass Terma Sveti Martin počiva na filozofiji dr. Rudolfa Steinera i njegove antropozofije, kojeg smo u termama nazvali Healthiness. To je jedan spoj aktivnog odmora, wellness opuštanja i zdrave gastronomije, prilikom kojeg se stvaraju nove zdrave životne navike i ravnoteža tijela, duha i organizma. U termama se zdravlje gostiju stavlja u prvi plan, te su svi naši odjeli napravljeni tako da nudimo gostima nešto posebno.

Od naših restorana sa zdravom prehranom, sve do naše termalne vode, starije od 43.000 godina s izuzetno ljekovitim svojstvima. Jedna od posebnosti je i BIOScan općeg stanja organizma i sklonosti određenim zdravstvenim problemima, nakon kojeg slijedi razgovor te individualno savjetovanje, a tu su još i prirodna kozmetika bazirana na termalnoj vodi i domaćim proizvodima, radionice, besplatni satovi joge i meditacije, zvučne kupke, ali i mnoge druge aktivnosti na otvorenom“.

Također, starog znanca i dobrog duha PR-a i marketinga cijele regije Sašu Vugrinca, pitali smo da nam kaže nešto više o sjajnom restoranu Le Batat koji ima posebnu priču:

„Healthy dining restoran Le Batat je restoran u kojem se tradicija spaja s modernim idejama i tako stvara jedna zdrava i ukusna priča za svako nepce. Temelj restorana je kako i sam naziv kaže batat, namirnica bogata vitaminima i visokim energetskim potencijalom, koja se u Le Batatu koristi na različite načine. Njoki od ljubičastog batata, šareni čips od batata ili Steinerova kremšnita s kremom od batata, samo su neka jela kojima se ovaj restoran može pohvaliti, a kad uz to još naglasimo kako se namirnice za obroke pripremljene u Le Batatu dobavljaju od lokalnih proizvođača, možemo reći kako ovaj restoran uistinu u prvi plan stavlja zdravlje svojih gostiju.“


Sutra smo čak i prešli cestu kako bismo probali slavne bijele bubrege u restoranu Jastreb a kasnije i u prelijepi dvorac Terbotz na tačke/taške/tačkrle s domaćim pekmezom i palačinke u vajnšodou od muškata Jakopić!

Uglavnom, komforne, velike sobe, priroda, hrpa svega u hotelu, općenito izvrstan odmor za vas i vašeg malog ljubimca koji će se vratiti u stan izmoren i sretan!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Gorkić je govorio o ptičicama, cvjetićima i leptirićima | Međimurje info 15 svibnja, 2021 - 10:45

[…] Ribafish je jednom pisao o jelu “koje nam je posluživao najjači bloger među konobarima i obratno, slavni gospodin Gorkić Taradi!“. Još uvijek čekam da dođe ta slava, ali neće pa neće! Možda je poslana na krivu adresu, a ne znam ni kojom dostavnom službom? Gorkić je govorio! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.