Restoran Bevanda poziva na tematske večeri: 7 vrsta babića!

by Ribafish
0 komentar
Restoran Bevanda

Restoran Bevanda jedan je od najpoznatijih na našoj obali, kao i u cijeloj regiji po svojim sjajnim delicijama ponajviše napravljenih od najkvalitetnijih namirnica iz jadranskog mora.

Tijekom ugostiteljski lakšeg i mirnijeg, hladnog dijela godine chef Konrad Vulić i sommelier Klaudio Jurčić ne miruju, nego u goste zovu najeminentnije hrvatske vinare i s njima rade priče… Upitali smo Klaudija da nam ispriča o čemu se radi

Klaudio, je l’ još uvijek imate najbogatiji vinski podrum u Hrvata?
S obzirom na to da nemam uvid u podrume mojih kolega ne znam baš točno, ali sam siguran da smo u top tri podruma u Hrvatskoj!

Kako je prošla 2019., što novoga spremate za 2020.?
Godina za nama je prošla zaista dobro za Restoran Bevanda, a 2020 spremamo jedno veliko iznenađenje vezano za prezentaciju, način spremanja i serviranje morskih delicija, naravno uz kontinuitet organiziranja raznih evenata.

Već neko vrijeme traju gostovanja poznatih vinara u Bevandi, otkud ideja, tko je sve do sada gostovao ?
Opatija je u zimskom periodu nekako u deficitu evenata, ništa se ne događa po pitanju gastronomije te sam došao na ideju da malo zainteresiram publiku s ovim konceptom vinskih večeri. Sad smo počeli i s organizacijom kuharskih večeri. Do sada je gostovala velika većina naj vinara Hrvatske, ne bih nikoga posebno izdvojio.

Tko je sljedeći, kako ih birate?
Sljedeća je tema babić naša velika autohtona sorta (velika u smislu potencijala). Sedam proizvođača koji po mom mišljenju imaju dobar babić!!!

Upitali smo i chefa Konrada Vulića da nam kaže nešto o predstojećoj večeri:
Donedavno se smatralo da je somelijer taj koji će odabrati vino, ali je puno lakše za vino spremiti jelo, a da bi kao kuhar znao spremiti jelo uz vino moram ih dobro upoznati. Mnogo puta imao sam priliku kuhati “za vino” i, vjerujte mi, to je doista zahtjevan zadatak, pun izazova uspjeha i neuspjeha, ali sve to me čini samo kuharom. Ono što mi radimo na vinskim večerama naziva se enogastronomija, a to je po meni znanstvena disciplina s blagim udjelom umjetnosti.


Foto: Hedonist.com

Tu dolazim do mogućnosti da iskažem svoju kreativnost. Zato trebam znati i nešto o vinu, a kako sam narod kaže nema dobrog kuhara koji ne zna osnove o vinu, tome me naučio, podučio i utvrdio gradivo na dugim noćnim vježbama moj maestro – Klaudio Jurčić. Važan segment prilikom sljubljivanja vina i hrane je tekstura jela. Za pravilan odabir i redoslijed jela upotrebljavam osnovna pravila, a sve ostalo je iskustvo. Najvažniji dio je ipak božji dar koji svi poznajemo nazvan okus, u koji treba stalno ulagati. Ali vjerujte ako ste inače u životu hedonist – bit će vam lakše.

Kako se može rezervirati?
Rezervacije su isključivo na broj mobitela 091/1277379.

Uglavnom, naviknuli smo da Klaudio više toči nego priča, pa je ovo apsolutno dovoljan razlog da se uputite do rive u Opatiji i sjednete na najljepšu terasu s pogledom na more na svijetu!

Vidimo se u Opatiji!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.