Sve hrvatske pivovare 62: Lokalna Craft Pivovara

by Ribafish
0 komentar

Iako ih u Hrvatskoj ima stotinjak, mi smo tek na broju 62, a želite li već danas probati kako drma Lokalna Drma, naletite u Strossmayerov park na Oktobeerfest!

Ime pivovare: Lokalna Craft Pivovara
Grad: Zagreb
Vrsta: Craft
Vlasnik: Mirko Drmić
Sjedište: Zagreb
Mjesto kuhanja: Zagreb
Godina osnutka: 2020
Broj zaposlenih: 1
Mjesečna proizvodnja: 2000 l
Brewmaster: Mirko Drmić
Nit vodilja/slogan: Misli Globalno, Pij Lokalno!
Ambalaža: Bačve 25 l (radimo na bocama)
Gdje se može kupiti/popiti: Harats Beer Boutique, Beer & Snacks, Fakin Craft Bar (od 02.11.2020), Ro&Do
Facebook: https://www.facebook.com/LokalnaCraftPivovara

Brandovi:
Drma – Hoppy red ale
Vrsta: red ale
Alc. Vol.: 6%
Ekstrakt: 15%

Mala povijest pivovare
Oduvijek sam se želio baviti poduzetništvom, stoga sam pohađao srednju ekonomsku školu, a na kraju upisao i diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ideja o proizvodnji vlastitog piva nastala je slučajno, a evo i zašto. Odlučio sam višak svojeg slobodnog vremena koje sam imao uz studiranje uložiti u kuhanje piva. Na samom početku, uz pomoć pivskog ekstrakta i vode. Nakon te uspješno riješene prepreke, pojavila se znatiželja i izazov kako bi pravo postignuće bilo skuhati pivo od prirodnih sirovina (ječma, hmelja, kvasca i vode). Proces učenja je trajao više godina što je rezultiralo proizvodnjom boljeg i ukusnijeg piva te je došlo do proizvodnje više desetaka litara u vlastitom podrumu za obitelj i prijatelje. Njihov veliki interes bio je prvi pozitivan znak ka ideji otvaranja male craft pivovare.

Za vrijeme studiranja sezonski sam radio u SAD-u 2017. i 2019. godine kao konobar u restoranu, primijetio sam kako velika većina gostiju traži pivo male lokalne craft pivovare (Montauk Brewing Company).

To me potaknulo da posjetim tu pivovaru malih kapaciteta smještenu u naizgled običnu kuću. Uvidom u proizvodni pogon i tijekom razgovora s vlasnicima saznao sam veoma zanimljivu priču ne samo o proizvodnji piva već i o načinu funkcioniranja tržišta i potreba krajnjih kupaca. Shvatio sam kako tržište sve više traži kvalitetne, lokalne proizvode koji se rade u manjim količinama i u neposrednoj blizini krajnjih kupaca tj. prodajnog tržišta.

S obzirom na uočeni veliki potencijal lokalnog tržišta na kojem je također prepoznat potencijal craft pivarstva, vođen uspješnom poslovnom pričom, odlučio sam se za pokretanje vlastite male pivovare. I tako sam u rujnu 2019, čim sam dobio diplomu EFZG-a, krenuo u ovu priču.
Često se u ovom tekstu spominje riječ „lokalno“, a obzirom da djelujemo samo na području Zagreba jedno logično je bilo nazvati pivovaru Lokalna Craft Pivovara.


Zanimljivosti: Pivo je dobilo naziv po obiteljskom nadimku, a dobro i drma!

Kontakt mail/telefon:

lokalnacraftpivovara@gmail.com

mob. 0915133524

————————-

Prethodne pivovare na ovoj stranici…

Sve hrvatske pivovare: 61. Stric, Našice

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.