Sve hrvatske pivovare 12: HEINEKEN Hrvatska

by Ribafish
0 komentar
U našem ciklusu “Sve hrvatske pivovare”, put nas danas vodi u Karlovac i pivovaru HEINEKEN Hrvatska!

Datum objave: 6.10.2016.
Ime pivovare:
 HEINEKEN Hrvatska (Heineken Hrvatska d.o.o.)
Sjedište: Sjedište kompanije HEINEKEN Hrvatska je u Karlovcu, Dubovac 22.
Mjesto kuhanja: Piva iz asortimana Karlovačkog, uključujući i radlere, proizvode se u Karlovcu, kao i dio Heinekena, Amstel Premium Pilsener te Sokol. U asortimanu su i druga piva koja kompanija HEINEKEN Hrvatska plasira na tržište, a koja se proizvode u drugim zemljama: Affligem u Belgiji, Edelweiss u Austriji, Desperados u Francuskoj, a Brand IPA u Nizozemskoj.
Vrsta: velika pivovara
Vlasnik: Heineken International B.V.
Godina osnutka: Pivovara u Karlovcu osnovana je 1854. g.
Broj zaposlenih: Kompanija HEINEKEN Hrvatska ima 342 zaposlenika (podatak iz rujna 2016.).
Brewmaster: Daniel Verbanac, po struci magistar bioprocesnog inženjerstva, rukovoditelj je Odjela proizvodnje piva.
Ambalaža: Proizvodi kompanije HEINEKEN Hrvatska na hrvatskom su tržištu dostupni u različitoj ambalaži, ovisno o željama i potrebama potrošača. Tako se piva iz asortimana kompanije mogu pronaći u staklenim bocama od 0,25l, 0,33l, 0,4l i 0,5 l, limenkama zapremnine 0,33 l, 0,4l i 0,5l, PET bocama 0d 1 l, 1,854 l i 2l, bačvama od 30 i 50 l, a tu je i poznata Heineken „bačvica“ – Draught keg od 5 l.
Web: www.heineken.hrwww.karlovacko.hrhttp://www.heineken.com/hr
Facebook: www.facebook.com/idemonakarlovackowww.facebook.com/heineken/www.facebook.com/Amstel-Premium-Pilsener-757965564339121/

Karlovačko | Author: PromoPromo

Brandovi: U svom portfelju imamo vrhunske proizvode koji će zadovoljiti ukuse odraslih ljubitelja piva u različitim prigodama. Pored Karlovačkog svijetlog piva, u toj su obitelji još i: Karlovačko 0,0% Maxx, Karlovačko Limun Natur Radler, Karlovačko Natur Laganini Radler, Karlovačko Leđero Natur Radler, Karlovačko 0,0% Natur Radler, Karlovačko Royal 1854, Karlovačko crno i Karlovačko Nepasterizirano Retro. Također imamo i sljedeće brendove: Sokol, Heineken, Affligem Blonde, Affligem Double i , Amstel Premium Pilsener, Edelweiss Snowfresh, Desperados i Strongbow – cider br. 1 u svijetu, a nedavno su nam se pridružili i brandovi Laško Zlatorog, Laško Special piva u tri okusa te Union Radler s okusom grejpa.

Vrsta: U proizvodnom asortimanu imamo lager i radler piva, a u prodajnom leger, ale i radlere, kao i cider, koji zapravo spada u pjenušava voćna vina.

Alkoholni volumni udio, ekstrakt, vrsta piva:

Karlovačko | Author: PromoPromo

Mala povijest pivovare: 

Pivovara u Karlovcu osnovana je davne 1854. Godine, a jedan od osnivača bio je barun Nikola Vranyczany. U prošlom je stoljeću pivovara u Karlovcu svojim odličnim proizvodima – pogotovo Karlovačkim pivom – zauzela posebno mjesto u srcima domaćih ljudi. Novije razdoblje u poslovanju pivovare, koja se tada zvala Karlovačka pivovara, počinje 1. travnja 2003. godine. Tada je HEINEKEN, najinternacionalniji proizvođač piva, postao vlasnik pivovare. Kao uspješan i značajan dio kompanije, Karlovačka pivovara 10. prosinca 2014. godine preuzima ime Heineken Hrvatska d.o.o. Kompanija drži čvrsto drugo mjesto na hrvatskom tržištu piva i svoje proizvode izvozi u Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Nizozemsku, Slovačku, Sloveniju i Švedsku.

Zanimljivosti:

Kompanija svojim brandovima zadovoljava različite potrebe potrošača, te ih se stalno trudi pozitivno iznenađivati inovacijama – novim proizvodima, okusima, pakiranjima te atraktivnim promocijama. U 2015. i 2016. godini predstavili smo Karlovačko Nepasterizirano Retro, posbena piva Affligem i Brand IPA, posebno izdanje Karlovačko Limun Natur Radlera koje u sebi sadrži limune s Visa, te novi okus cidera Strongobw – Dark Fruit odnosno crni ribiz.

Neke od promocija i sponzorstava našeg Karlovačkog su: Karlovačko korner, Rock Off, Heineken sponzorstvo i aktivacije Uefa Champions League i Ultra Europe, James Bond itd. Važni su nam odnosi s lokalnom zajednicom te redovito sponzoriramo i pomažemo događanja poput Riječnog kina uz Karlovačko, Dana piva, Ivanjskog krijesa, Međunarodnog sajma folklora, Sajma vlastelinstva, Karlovačkog cenera, Kunstbunkera i mnogih drugih lokalnih inicijativa.

2014. je godine kompanija s partnerima, tvrtkama Slavonija slad i Poljoprivredno prehrambenim kompleksom (PPK) te Poljoprivrednim institutom Osijek pokrenula inicijativu nabave domaćeg ječma za proizvodnju Karlovačkog i njegovih ekstenzija. Rezultat te suradnje je da se Karlovačko pivo u cijelosti proizvodi od hrvatskog ječma, pri čemu se stalno provode kontrole kvalitete budući da ječam mora zadovoljavati visoke standarde kvalitete kompanije.

U ožujku 2016. godine osnovan je i Klub proizvođača ječma Karlovačko, koji okuplja 27 proizvođača ječma, a cilj mu je kroz organizaciju edukacija i drugih sadržaja doprinijeti održivosti proizvodnje domaćeg ječma te razvoju hrvatske poljoprivrede općenito. U 2015. godini pokrenuta je i inicijativa nabave domaćih mandarina čiji sok se koristi u poizvodnji Karlovačko Radlera. Karlovačko Leđero Natur Radler sadrži sok od neretvanskih mandarina, a na početku sezone predstavljena je i limitirana ljetna edicija Karlovačko Limun Natur Radlera s viškim limunom. Karlovačko Natur Radleri spravljeni su od prirodnih sastojaka i ne sadrže konzervanse, umjetne boje ni sladila.

Karlovačko | Author: PromoPromo

Svake godine surađujemo s Grupacijom proizvođača piva, slada i hmelja na zajedničkoj kampanji usmjerenoj protiv maloljetničke konzumacije alkohola; krajem 2015. godine u suradnji Grupacije i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske provedena je velika kampanja Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne.

Osoba za kontakt: Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije
Kontakt mail: pr@karlovacko.hr 

Enciklopedija svih hrvatskih pivovara startala je na portalu Gastro.hr, današnjem Missgastro.hr, kojem sam tada bio glavni urednik i nedavno je napunila pet godina! Originali su i dalje na www.gastro.24sata.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.