Raslina svojim 13. maratonom oduševila tristotinjak trkača i plivača!

Malena Raslina je ovog vikenda bila meka i medina za sportaše i rekreativce, a uspjeli smo i očistiti plaže, sakriti geocache i divno se zabaviti s dragim ljudima i njihovim sjajnim klincima!

by Ribafish
0 komentar

Raslina je mjestašce na obali Prokljanskog jezera kojeg lokalci više vole nazivati Prukljan. dugi niz godina do Rasline ste mogli samo barkom, a onda je konačno probijena i cesta. Iza koje nema ničega, samo mir, tišina, bočata voda, brdo ribe i divni, vrijedni ljudi.


Braća Tonći i Krešo Lokas već trinaest godina organiziraju Raslinski plivački maraton, manifestaciju koja je ove godine u dva dana okupila rekordnih 300 plivača i trkača jer se u petak održao i akvatlon! Obojici sam duboko zahvalan na ogromnoj pomoći oko projekta #RokOtok, veliki ljudi, stvarno veliki…


Kako sam kilav za trčanje, a predstavnik stanara mi štopa utrke po regiji i trči kao velik, napravili smo štafetu “Zauvijek susjedi” i ne se previše blamirali ukupnim 13. mjestom u štafetnom akvatlonu, što je bilo tek zagrijavanje za sutrašnji mini maraton.

Inače za jednog starog masnog morža, tih 750 metara je lipov čaj prema, što sam stariji i potrganiji, sve duljih – 3.000 metara, ali sreo sam u vodi Žmavca, Donkića, Adžića, Darija, Dinka, Andreja, Niku, Powerlifting brata, moje Utrinske gavune Žareta, Draža, Čavleka, Borisa pa čak i velikog Borka, i tulum je bio zagarantiran. Bez obzira na gadne bolove u ramenu i ruci, rezultat od 54.58 i treće mjesto u kategoriji su u rangu večere u Bekalu s ekstra blitvom! Ja sretan!


No, umjesto da zasjednem na najslađu, postplivnu pivicu u organizaciji Pivovare 022 koja je došla kombijem, otišao sam pričati s tridesetak lokalnih klinaca o ekologiji, smeću, plivanju, avanturama, nakon čega smo navečer očistili par plaža i pronašli prvi raslinski Geocache, fala barba Tomo!


Najeli su nas i napili kao da smo i mi Lokasi (80% stanovništva!), toplo preporučujemo burger u baru Polakoo, pravo meso, bez primjesa, kao i ćevape za desert, kao i restoran Stara Raslina gdje gospođa Branka davno uvezena s Raba radi sjajne delicije od svega što barba Zoran nabavi iz Prukljana. Probajte carpaccio od jezerskih kozica, pečene kozice i puno nježnije jegulje od neretvanskih! Čudo!

Posjetili smo i dragog vinskog poznanika doktora Buru s obitelji u hacijendi na brdu iznad mjesta, sreli još sto poznatih i podružili se s obiteljima Lokas i prijateljima do kasno u noć. Dživo predživio dvije nevere, Kasandra postojano sve snimala, duboko zahvalan Raslinjanima, plivačima, Joketu i Ani Radišić kao najslavnijim Raslinjanima koji su bili tu, i cijeloj atmosferi bez ijednog incidenta i tako apsolutno savršenoj. Ponovilo se, potpuno nestvarno mjesto, čista uživancija i totalni odmor.

 

Divan vikend, vidimo se na 14. maratonu u Raslini u srpnju 2024.! Hvala Tonći…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.