Pozoj – 1. međunarodni craft festival u organizaciji Zmajske pivovare!

Zagreb će u petak 1.7.2022. biti domaćin 1. međunarodnog festivala craft piva „Pozoj“. Riječ je o novom festivalu u organizaciji Zmajske pivovare i prvom festivalu craft piva degustacijskog tipa u Hrvatskoj.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Zamišljen je po uzoru na najpoznatije svjetske festivale (Mikkeller, London Craft Beer Week, Great American beer Festival…), održat će se prvog dana srpnja pred Zmajskom pivovarom na Jankomiru od 17 do 23 sata. Ovaj ekskluzivni događaj predstavit će najbolje što aktualna svjetska craft scena ima za ponuditi, a većina od 60+ piva na festivalu bit će premijerno točena u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Festival će okupiti više od 20 nagrađivanih pivovara od kojih su mnoge svjetski trendseteri craft pivarstva.


Pozoj će biti jedinstvena prilika da posjetitelji kušaju rijetka, zanimljiva, skupa i inače teško ili nikako dostupna piva i upoznaju svijet craft pivarstva i njegove mogućnosti. Uz europske craft velikane poput Pohjale, Omnipolla i Lerviga, iz SAD-a stižu Evil Twin i Adroit Theory pivovare, a lokalnu craft podršku dat će Garden, Nova runda, Pulfer, Maskeron, i naravno Zmajska koja će na Pozoju predstaviti svoje novitete.

Pozoj je namijenjen kako profesionalnoj craft publici, tako i svim zaljubljenicima u craft scenu i one koji ju tek počinju istraživati. U Zmajskoj pivovari vjeruju da kvaliteta zaslužuje trud i pozornost i sigurni su u svijetlu budućnost hrvatskog craft pivarstva.

„Želja nam je educirati, širiti svijest i znanje o craft pivarstvu, proširiti craft kulturu i kulturu piva općenito, razmjenjivati iskustva i ideje. Pivo je toliko više od tekućine na koju je navikao prosječni hrvatski konzument i nećemo tako brzo odustati od toga da svoju ljubav i znanje prenesemo i na druge.“Andrej Čapka, majstor pivar i vlasnik Zmajske pivovare

Kako festival funkcionira?
U cijenu ulaznice uključena je festivalska čaša od 1dL koja se dobije na ulazu, boca vode, a piva se mogu degustirati u neograničenoj količini.

Osim piva, na festivalu će se moći kupiti i bezalkoholna pića, a gastro korner će osim vrhunskih BBQ delicija imati ponudu za vegetarijance koja će se lijepo slagati s izborom piva.

„Ovakav koncept pivskog festivala uobičajen je i vrlo popularan u Europi i svijetu, u čaše od 1dL točit će se toliko ili manje (ovisno je li bačva od 20 ili 30 litara), a sa 60-ak ponuđenih piva kušati ih sve je zapravo vrlo zahtijevan posao. Jako smo uzbuđeni zbog ovog festivala, dugo ga pripremamo i nadamo se da će njegovu kvalitetu i važnost prepoznati domaća craft i gastro publika.“ – zaključuje Andrej.

Pogledajte što još ima za reći gospodin Čapka dok mu debeli novinar nemilice ispija pivo…

https://fb.watch/dTPoDTWOyE/

 

Broj ulaznica za festival je ograničen, a dostupne su putem webshopa Zmajske pivovare: https://bit.ly/POZOJ_ulaznice

POZOJ – 1.međunarodni festival craft piva Zmajske pivovare
Zmajska pivovara, Ulica Kreše Golika 3a
1.7.2022. 17 – 23h
FB event: https://www.facebook.com/events/1021002668503943/

Pivovare (popis se širi i nadopunjava):

Europa:

Pohjala – Estonija (https://pohjalabeer.com/)
Lervig – Norveška (https://lervig.no/)
Omnipollo – Švedska (https://omnipollo.com/)
Dry and Bitter Brewery – Danska (https://dryandbitter.com/)
Amundsen – Norveška (https://www.amundsenbrewery.com/)
Arpus – Latvija (https://arpusbrewing.co/)
Basquebeer – Španjolska (https://basquebeer.com/en/)

SAD:
Evil Twin (https://eviltwin.nyc/)
Androit Theory (https://www.adroit-theory.com/)
Superstition Meadery (https://superstitionmeadery.com/company-info/)

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.