Počinje 4. Wine, olive & heritage festival: Ljepota otoka – vina, ulja i nasljeđa od 25-28. svibnja 2023.

Poseban gurmanski doživljaj u Jelsi i okolici čeka vas od 25. do 28. lipnja na 4. Wine, olive & heritage festival u organizaciji Turističke zajednice općine Jelsa uz podršku udruge Hvarski vinari i TZ Splitsko-dalmatinske županije

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Festival započinje u četvrtak 25.05. organiziranim tematskim obilaskom uljare Radojković, posjetom OPG-u Grgo Lučić i farmi koza Kod Kućera, te nedavno otvorenom Muzeju vinogradarstva u Pitvama. U petak 26.05. na programu je izlet u Zastražišće, na OPG Ante Mateljan Babić, posjet uljari OPG Eva Čurin i za kraj upoznavanje autohtonog bilja u jedinstvenom vrtu bioraznolikosti Fjori Fôra na službenom otvorenju sezonu uz gostovanje DJ-a Zupyja.

Večeri petka i subote od 20h do ponoći rezervirane su za središnji jelšanski park gdje se, uz glazbeni program i degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda, nude jela restorana s mediteranskom hranom i delicijama. U parku će biti organizirana i Art&wine radionica u petak i subotu od 19 sati pa nadalje. U nedjelju prijepodne na Trgu sv. Ivana bit će predstavljena prva „Hvarska vegetarijanska kuharica“ autorice Dominke Juzbašić uz prigodne zalogaje. U predvečernjim satima na istom mjestu predstavit će se mlada umjetnica Marta Milatić s glazbeno likovnim akvarelom “Otok”.

„I ove godine pripremili smo posebno zanimljiv program za ljubitelje domaće hrane i nadaleko poznatih hvarskih vina na našem Wine, olive & heritage festivalu“. Domaćim i stranim gostima želimo pokazati kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija hvarskih vina, maslinovih ulja i raznih domaćih proizvoda otoka poput autohtonog bilja – lavande, smilja, ružmarina, lovora i dr. Cilj festivala je promocija hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“, a namijenjen je turistima u predsezoni kojima je važniji autentični doživljaj od samoga sunca i mora“ – najavila je događaj gđa Marija Marjan, direktorica TZ općine Jelsa.

Detaljan program dnevnih izleta nalazi se na webu Turističke zajednice općine Jelsa www.visitjelsa.hr, a na facebook stranici Wine, olive & heritage festival pratite sve aktualnosti. Kupnja karata za izlete moguća je u uredu TZ Jelsa i online putem aplikacije ENTRIO. Festival se održava uz podršku Splitsko-dalmatinske županije

 

Fotografije: Julio Frangen

Info: TZ općine Jelsa; info@tzjelsa.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.