Početak sezone: Restaurant 360 Dubrovnik otvara se za svoje goste u petak 01.04.

Restoran 360 Dubrovnik, nositelj Michelinove zvjezdice od 2018. otvara se za sezonu 2022. u petak 01.04. navečer, a jelovnik chefa Marija Curića će dosljedno filozofiji restorana interpretirati jela hrvatske gastronomije u njezinom širem povijesno-kulturološkom kontekstu, napajajući se dvama bazenima – mediteransko-primorskim i kontinentalnim.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Gastronomski doživljaj s potpisom chefa Marija Curića kojemu je klasična francuska kuhinja temelj misaonog i praktičnog, zanatskog procesa, bit će ove sezone ispričan kroz dva degustacijska jelovnika. Prvi svojim nazivom “Retro” jasno sugerira da su to njegovi signature dishes koji dolaze s posve novim prilozima, dok drugi degustacijski jelovnik znakovitog imena “2022” gostima nudi radikalniji pristup u fokusu kojega su mediteranski klasici – skuša, brancin i jakobove kapice te crna slavonska svinja s kontinenta.


Izražajni, odlično definirani okusi osnovne namirnice i harmonične kombinacije okusa te uvijek zadržan fokus na teksturi, vrlo su precizni: kratko dimljeni filet skuše pečen je na tavici i dolazi u kontrapunktu s carpacciom od bijele repe punjenim kavijarom od pastrve, a blagost brancina sljubljuje se s dimljenom majonezom i kontrastira sa salaticom od dagnji i koromača koju prate fagotini punjeni raguom od sipe, te slatko kiseli umak. Inače, zimske mjesece chef Marijo Curić proveo je u srcu Mediterana, istražujući španjolsku kuhinju. Vrhunac tog istraživanja i razmjene s chefovima čine dva toposa gastronomske scene globalno – Ricard Camarena Restaurant u Valenciji, te Disfrutar iz Barcelone, sa svojim trojcem, chefovima Mateuom Casañasom, Oriolom Castrom i Eduardom Xatruchom.

U jelovniku za 2022. ističu se još tartar od jakobovih kapica uz mousse od korabe i umak od korabe s uljem estragona, gelom od yuzua te čipsom od pileće kožice, dok za ljubitelje iznutrica chef nudi brizle pečene na tavici i poslužene u kremi od artičoka s confitom artičoke. Brizle dolaze s tartarom od telećeg filea, a tanjur je završen listićima tostiranog badema i telećim jusom.


Na vinskoj karti za koju se brine Miho Vidak, glavni sommelier restorana, a za koju je restoran više godina zaredom dobio prestižnu Wine Spectatorovu nagradu – Best of Award of Excellence – ulistano je više od 500 etiketa, s naglasom na vina autohtonih sorti te vina iz regije, uz relevantan izbor etiketa iz svih dijelova starog i novog svijeta. U ponudi vina na čaše nalazi se više od 90 etiketa. U sljubljivanju s hranom, prvi izbor uvijek su autohtone sorte i regionalni proizvođači.


U barskom dijelu, restoran nudi niskoalkoholna pića te tropske TIKI-style koktele, igrajući se rumovima i začinima. Za goste koji večeru vole završiti kavom, tu su rijetke sorte kave prestižnog britanskog branda Difference Coffee. Restoran poslužuje samo večeru, radno vrijeme je od 18.00 – 22.00, a rezervacija je obavezna.
Ponedjeljkom je restoran zatvoren.

Dodatne informacije office@360dubrovnik.com
Foto: Veronica Arevalo

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.