Pivovara Slavonica pojačava turističku i pivsku ponudu Zapadne Slavonije

Otvaranjem novouređene terase i promocijom novog piva naziva Slavonska NEIPA na Danu otvorenih vrata koji su održani proteklog vikenda Pivovara Slavonica ponudila je zanimljivo mjesto i iskustvo za sve ljubitelje piva

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Ideja je bila ponuditi mjesto za buduća obiteljska druženja i vođene grupne posjete, promocije novih piva, ali i razne druge evente rekao nam je pokretač Pivovare Slavonica Marko Barčan te kako je uz proizvodni pogon i gastro suvenirnicu ovo svojevrsni tap room pivovare gdje će se moći doživjeti zanimljivo pivsko iskustvo i probati uvijek nešto novo.


Prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata Pivovare Slavonica prošao je tako u veselom ozračju u degustaciji njihovog novog piva Slavonska NEIPA koje je u maniri dobrog slavonskog domaćina bilo posluženo uz domaće slavonske delicije. Kroz dan je prodefiliralo oko 150 ljudi koji su potegnuli iz šire okolice, od Virovitice do Kutine, a bilo je i Zagrepčana s obzirom na to kako se pivovara nalazi na svega sat i pol vožnje od Zagreba i mnogi su sunčani vikend zaokružili obilaskom sve popularnije destinacije Zapadne Slavonije koja uz prirodne ljepote Papuka i Psunja ima sve više za ponuditi na karti kontinentalnog turizma.


Riječ više i o samom pivu. Slavonska NEIPA dio je šire linije proizvoda zajedničkog naziva Slavonica Classic, a u kojoj Pivovara Slavonica planira ponuditi više različitih pivskih stilova kojima želi dati svoj osobni pečat. U osnovi Slavonska NEIPA tako je klasičan primjerak NEIPA stila koje obiluje aromama u okusu i mirisu s obzirom na to kako je duplo suho hmeljena s hmeljevima Mosaic, Citra i Idaho 7. Smanjene je gorčine sa svega 28 IBU jedinica, a alkoholom je na 6,2%. Namjerno je izostala jedino mutnoća, popularni „crazy haze“ stoga je, kako je rečeno, i dodan pridjev „slavonska“ budući da još uvijek dobar dio lokalnog stanovništva drži kako je mutno pivo pokvareno, ova slavonska inačica se drži svoje granične bistrine.


Uz već poznati art collection Pivovare Slavonica, odnosno Grofa (Amber Ale), Groficu (APA) i Caricu (IPA), linija Slavonica Classic kroz koji tjedan dobiva i drugog predstavnika. Bit će to jedan pitki lager sa svojih 4,1% alkohola, a u prigodi njegovog izlaska na tržište kako govori Barčan plan ga je također promovirati na novouređenoj terasi, nadolazećim festivalima, ali i u kultnom Caffe baru Melin u Tkalči koja je glavna zagrebačka točiona Pivovare Slavonica gdje se mogu probati njihova točena piva uz brojne druge kafiće koji nude izbor crafta gdje su prisutni u boci.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.