Parking mat

by Ribafish
30 komentara

Uklještio sam kičmu.
Jer sam u zavoju fulao prečku u tramvaju jer sam se minvajl okreto da snimim eventualne kontrolore.
Jer se švercam.
Jer mi je žao dat deset kuna za dvije stanice.
Jer će ih Banditi i ekipa strošit na kampanje, bakanalije i skupe aute.
A i zetovac ima veću plaću od mene…
Pa sam nadrkat jer me bole leđa, a i ne vidim kad lešinari uđu jer sam neokretljiv.
Reumatični suncokret.

Al kad sam s Rokinjom – platim kartu.
Dobro, jednu…

A ne bi išo s Rokom tramvajem u vrtić da imam di parkirat.
Al pred vrtićem pavaju paukovi.
U firmi nemam parkirno mjesto.
A kraj firme nema mjesta za mukte parking.
A ne plaća mi se 64 kune dnevno za parking.

Pa se švercam po pločnicima kraj firme.
Dok mi pauk svaka tri mjeseca ne mrkne auto pa sam tužan i kivan i obrišem prkno sa svakom novčanicom od onih 800 kuna što im platim za ne znam šta.
Što me i ne ispunjava nešto…
Ono, sutra će mi i zrak počet naplaćivat, porez na krmelje, štogod…
Pa se onda durim i idem pješke na posao, s posla po auto, pa u svojim terminima po Roka u vrtić kad pada kiša ili žurimo nekam ili je boležnjikav.
Pa me nervira tih sat vremena svog dragocjenog života dnevno što ih darujem vlasti i gradonačelniku koji iako dnevno ubiru milijun kuna od parkinga – odu dva u minus.

Ne vozim bicikl jer ne znam.
Imam neki strah ili poremećaj al’ mam padam ko Srna stalno ili Carla Del Ponte jedared.
Zlatko Vujović je ipak neprikosnoven…
A i ne bi klinca nikad stavio na bicikl u gradu jer svakakvi ljudi voze.
Ja prvi.
Skoro sam se burekom zadavio dok mi je neki imbecilni biciklist s dredloksima proletio preko crvenog pišući sms s obje ruke i sa slušalicama pod grivom!!!
Jedva zakočio…

Opcija mi je dakle, da kupim parkirnu kartu za parkirno mjesto u ulici u kojoj sam 38 godina živio i parkirao bez plaćanja parkirnog mjesta.
Preko noći sam postao crvena zona.
Ali tu mogu parkat u dvorište.
Ali na poslu nemrem, a tamo je nakon 900 godina Zagreba, od prošle – žuta zona.
A i u 8.45 su i sva parkirna mjesta – zauzeta.

Dakle, moram kupit stanarsku kartu i kretat sat ranije na posao.
Ali auto nije na mene nego na Rokovu mamu s kojom sam ga onomad zajedno kupio ali s kojom odavno ne živim i koja je sad na svojoj adresi.
A ne želim prebacivat sedmogodišnjeg kliću na sebe jer slutim oštre zube hrvatske birokracije na svom vratu…
I sad me oblijeva znoj na dane i novce koje ću izgubiti u sljedećem procesu:
Trebam godišnju kartu za parking ispred firme na moju adresu na različitu zonu na auto koji je na tuđe ime.

Pa postavljam sljedeća pitanja:

– da li da se odmah upucam motornom pilom?
– da li da se upustim u borbu protiv birokracije, govornih automata, nadrkanih službenica, podlih bilježnika, užurbanih pravnika i jel neko to već prošao i koliko ga je vremena/živaca/love to stajalo?
– Imal’ neko žnoru?

Kako sam star, kako mi se više ne da švercat, kako bi malo mira i topline…
Uf…
Hilfe.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

30 komentara

mamica 9 rujna, 2010 - 10:28

Tebi treba VIP? (Veze i poznanstva)
Ma daaaaj…Nabaci osmjeh i sve O.K.
Rješena stvar.

Odgovori
Pistabachy 9 rujna, 2010 - 10:41

Cuj, imam ti ja rashodovanih kola hitne … Znas, parkas se gdje i kad kod hoces … A i svi ti se micu kad te vide … Recimo svi. Cijena? Moze se izdurat. Razmisli …

Odgovori
Ribafish 9 rujna, 2010 - 10:49

@je, kontrolori se odmah oraspolože kad se nasmiješiš. mam rakiju vade!

@a jel ide i kuta s kolima?

Odgovori
dida99 9 rujna, 2010 - 12:51

pa koliko dođe pokaz za trajvan ?

Odgovori
walrus 9 rujna, 2010 - 12:54

Prebaci auto na sebe, i uzmi si tu kartu kad već na nju imaš pravo po mjestu stanovanja. Neki bi svašta dali za nju, pa i ja 😀
Auto ti bivša bolja polovica treba poklonit ili ga kupi za kunu 😀
I treba ti pol ure u MUP-u, ak dođeš poslije 18, i manje.

Odgovori
sexziger 9 rujna, 2010 - 13:11

ili (radnički) pokaz
ili maalo borbice s birokracijom i P-card je zasluženo tu,
(pobjeda je slatka)))
ne moj trošit kredite za usluge i poznanstva za sitnicu

Odgovori
Šima 9 rujna, 2010 - 13:27

Mislim da auto ne treba biti na tebe da bi ostvario pravo na stanarsku kartu. Dosta bi bilo da kod bilježnika ovjerite ugovor o korištenju na tvoje ime (bilježnik će znati kako se to točno zove) i imaš pravo na parking. U mom Gradu tako podstanari rješavaju parking. Jedino ako banditi imaju nešto i protiv podstanara… ali znajući njih bitno je da kinta kapa da imaju za ljubavnice i kocku.

Odgovori
Neuro 9 rujna, 2010 - 13:28

Ribica, ma prebaci auto, plati mali porez, i onda ti se fućka jer prvo azona karta se može parkirati u sve zone. jednom godišnje kupiš i puno ti je jeftinije nego plaćati paukićima svako malo. a živiš ko car je r se parkiraš gdje god hoćeš i koliko god hoćeš … provjeri 🙂

Odgovori
vonsmile 9 rujna, 2010 - 14:49

Biševo. Nema druge.

Odgovori
rudarka 9 rujna, 2010 - 15:31

to ti je jednostavno, prodaš starog Clia, kupiš neku novu kant(ic)u, platiš faking crvenu zonu (i mi sa sela bi dali krv za nju) i parkiraš na trgu ako ti se digne…

ili čak iznajmljuješ nova kola onima što nemaju tu mogućnost – mislim parkanja u svakolikom carstvu jebenog Bandićija…

Odgovori
astrosailor 9 rujna, 2010 - 17:10

o j… ti životnih problema, fakat, sad se bum rasplakal! Daj oj prenesi to vozilo na sebe i basta. Ja sam moral čekat da Poljska uđe u EU da bi mogel “vlastiti”(naravno da ni bil na mene registriran) auto iz Njemačke tam prešaltat , to ti je problem i birokracija (na kraju sam jedino istrpil kaj sam moral poništiti kuku za vuču jer nisam imal žmigavce na bokovima, moš si mislit), ti bar ne moraš čekat da HR uđe u EU, haha..

Odgovori
sergej 9 rujna, 2010 - 17:55

pripremi sms kartu. udji u tramvaj. kad te pita za kartu, izvadi mobitel, posalji vec pripremljeni sms, sacekaj, i pokazi svjeze kupljenu kartu.

Odgovori
snoopyshist 9 rujna, 2010 - 18:41

Upravo se raspitivah o sličnoj stvari, ali ne za sebe nego za druge koji ne mogu bez auta do posla i sad kmeče jer su se svi dileri iz holdinga usrali zbog internih kontrola. Iskreno, meni super dođe ići tramvajem do posla umjesto autom jer mi ostane dobrih soma kuna u džepu mjesečno. Jedino sranje je što mi noge otkidaju zbog štikletina na kraju dana. A bivša ti može napraviti tu izjavu da ti koristiš auto i za ciglih 46,60 kn riješiš stvar legalno. Narafski, prije toga provjeriš s Zg parkingom jel to drži vodu.

Odgovori
Zeko zna 9 rujna, 2010 - 20:57

Eee who dares wins! ( + mot rukama)

Odgovori
leemoona?DA! 9 rujna, 2010 - 23:59

..pusti price i kombinacije.. koliko nudis za dobru motornu pilu (s prigušivačem naravno..)?

Odgovori
kojotica 10 rujna, 2010 - 14:13

jebiga, jel živiš u centru, sad se muči s parkiranjem 😛
kod mene parkinga koliko oćeš po pripizdini, široko mi polje, a za svaku sitnicu moram sjedat u auto i odpeljat se barem 5 km u jednom smjeru
oš se mijenjat?

Odgovori
Pistabachy 10 rujna, 2010 - 17:36

Bjela kuta, boca s kisikom, a sredim ti i sancov ovratnik (ak ti kola krepaju pa opet moras na biljar u tramvaj). Svidja mi se osvrt kojotice; zivis u centru i jos kukas kak nemas parking … Ovce i novce? He he he, ne ide to prijatelju … Zivio ti meni.

Odgovori
darios 10 rujna, 2010 - 19:50

1. Kupuj mjesečnu park. kartu za 1. zonu kao i ja (stanujem 500 m od tebe), vrijedit će ti za sada svuda po gradu pa i blizini firme u svim zonama…osjećat ćeš se bolje ( jedno pauk iskustvo=godišnja park. karta)
2. Nauči vozit bajk kao i ja davno (ja sam svojeg buraza u 20-oj učio po mraku da ga nitko ne vidi…al’ dandanas ga ne vozi, nemoj i ti tako)…pa idemo zajedno na Sljeme…kičma će ti odmah živnut, srce ti više neće preskakati a i Roki će te još više volit

Odgovori
oilfield 10 rujna, 2010 - 22:27

Biciklisti u ZG su sve samoziviji, indolentniji i opasniji, a ljeti se ponasaju ko da je grad samo njihov. Uzivaju ti se prikrast iza ledja (bez zvrc-zvrc) i prozujat na 2 mm kraj tebe (sa zvrc-zvrc), al to nije nekaj strasno, neg ovi, kaj si spomenul, “dreadful locksi” kaj bi prosli kroz infracrveno da postoji i kaj si nabiju slusalice sve do primozga i pisu traktate na mobu, takve sam videl podosta (detalj vise-manje), takvi mi posebno idu na genitalije…
(Nisam bas ni siguran da je bajk tolko i zdrav shport. Frend mi je godinama vozil specku i uzival u tome, al je na kraju po naputku doktora moral “objesit sic o klin” jer si je shebal kicmu i koljena (postupno, godinama)…)

p.s. Tocno, Zli Vujovic je neprikosnoven, rodjeni “dajver”, ni Kike “Bez-Nike” Curavic nije znal tak zagnjurit…
p.p.s. Nemam auto pa se shveram po tramwayima s jednom rukom na mobu (ko da drzim Colt 45), za stisnut “send” Zg na 8585, zapet ko puska, sva cula izostrena (nazalost, i njuh…), jer…
Oni su kontrolori
I imaju moc…

Odgovori
monoperajanka 10 rujna, 2010 - 22:41

Znaš kaj…pred koji sat sam s autom zgazila ježa koji je prelazio cestu i to ispod semafora i na zebri, ali je semafor bio isključen tj. namješten da blinka žuto za prolaz…nemam uopće volje sjesati u auto, što ionako ovdje rijetko činim. JAvni prijevoz funkcionira s podzemnom (od prošlog vikenda U-Bahn vozi čitvu noć vikendima), autobusima svakih 4-6 minuta preko dana i tramajima koji nikad nisu nakrcani kao zagrebački. Pa ćemu onda sjedam u auto? Da odem na bazen izvan Beča gdje mogu normalno plivati dok se termini ne podijele plivačkim klubovima jer se Stadthalle preuređuje, i usput se izmasirai turbo jakom vodenom masažom, pa da da mogu do Ikee pokupovati sve (ne)potrepštine i da odem do Parndorfa u Designer Outlet opet po povoljna krpice.
Po Beču se ne bih nikad vozila, prestresno i ne vjerujem da si brži nego s javnim prijevozom. Imam mjesečnu kartu i iskorištavam je maksimalno.
Nego, Savršeni je nedavno kupio neki turbo romobil, sa velikim kotačima…i nevjerojatno koliko je to dobra stvar, za čas si svugdje, pa onda malo u tramvaj ako se umoriš…Ako nisi biciklist, mogao bi postati romobilist.

Odgovori
Tia Texada 11 rujna, 2010 - 00:06

ahahahahhahahaahahah:)))))))))))
e ovo mi je tribalo pred spavanje::))))))))))

živa istina.što ćeš:)
pa upiši se opet na fax,proforme,pa kupi studentski pokaz:)))

Da,prošla sam neke borbe s vjetrenjačama i nisu mi se sviđale boje:)

Bojiš se bicikle?
Ok,ja se bojim skoka na glavu u more,pa te razumin.
A rođena san na moru. Za ubit se od srama!
Mene je strah da dok vozim,ne pokupim jednog od “tih”
biciklsita.U biti imam tešku fobiju od njih.

Kičma ti se uklijštila od previše sjedenja za kompom.
Ako nisi dobio hemoroide još….hoćeš i to.
Znam.;)

Odgovori
leemoona?DA! 11 rujna, 2010 - 00:38

..bajk je zakon stvar.. samo ga je puno teze vozit pijan nego auto…

Odgovori
Freya 11 rujna, 2010 - 01:21

Kad parkiras volanom smotaj puni lijevi krug – onda ti ga pauk ne moze pokupiti jer bi polomio nesto na autu (ne znam tocno sto jer sam zensko, jebiga) 😉

Odgovori
Ivana 11 rujna, 2010 - 03:08

tako ti je kad zivis u rvackoj

Odgovori
klara.1106 11 rujna, 2010 - 09:47

“Skoro sam se burekom zadavio dok mi je neki imbecilni biciklist…”
Aahahhahahhahh 🙂
A što se birokrata tiče – mene isto čeka borba s njima, al’ u drugačijem smislu, pa sad čekam onaj “klik u glavi” poslije kojeg mi oni, niti njihovi nadrkani faculjci, neće moć niš i sve ću sredit u dan,dva…
Al’ tak ja funkcioniram (…),
ti odi odma. 😉 Sretno!
“…u želji da svet svojim očima gledam
da se pre ne predam…”

Odgovori
Nemetz 12 rujna, 2010 - 09:05

Jezušmarija koja žalopojka, i to zato kaj više ne možeš besplatno parkirat u centru grada(!) i švercat se u tramvajima 🙂
Budi kao i svi mi smrtnici, nabavi godišnju kartu za centar grada i car si svih zagrebačkih parkinga.
Neću više o biciklu, sad vidim da se radi o dubljem razlogu krhke psihosocijalne strukture 🙂
I da, ovim putem se, kao ljubitelj bicikl prijevoza, javno odričem svih bezobzirnih idiota biciklista koji se po pločnicima voze kao na kronometar, jednako kao i onih koji ne poštuju prometna pravila na cestama. I kretena koji se čak i u ulicama gdje ima biciklistička staza (Martićeva npr.), voze po cesti.
S druge strane, imajte milosti. Tamo gdje nema biciklističke staze, svi nas mrze i tjeraju sa svog kretališta, jal’ pješaci jal’ vozači. Da, ima krelaca koji ne zvone zvoncem, ali iz vlastitog iskustva, nekad je još gore ako pozvoniš zvoncem. U najmanju ruku si zbunio pješaka i onda on počne potpuno nepotrebno predviđati kuda ćeš i cimati lijevo-desno, umjesto da samostalno odabere stranu u koju će se tek malčice pomaknuti. Često je zvonce i kao crvena krpa za bijesnog bika, u koji se često pretvori pješak kome zvrcneš.

Odgovori
k. 16 rujna, 2010 - 06:39

Tebi bi ovo moglo biti zanimljivo.
http://www.oddee.com/item_97188.aspx
k.

Odgovori
51days 21 rujna, 2010 - 14:02

mene ulovila plavojka pred jeb… goricom (2 zone), liqovi su izmislili da sms ne valja jer piše ZG a ne VG (strana im je i opcija slanja smsx2)…pa..(kao debil kakav jesam), sam predao osobnu i još pridržavao blok plavojki dok je upisivala moje podatke…i cijelo vrijeme se pitao zašto ja stojim i pridržavam blok?? postalo mi je jasno zašto kada mi je došla kazna doma…jer ih nikada ne plaćam (a imam ih 4)..i tako..

Odgovori
PoplavaUKupaonici 25 rujna, 2010 - 14:03

Vrijedi ti potvrda o korištenju ako koristis auto člana obitelji ili firme u kojoj si zaposlen, ostale kombinacije bas ne prolaze.
Otkad sam prebacila auto na sebe, prijavila boraviste u zoni u kojoj boravim i u skladu s tim kupila parkirnu kartu, totalno sam se preporodila. Toplo preporucam.

Odgovori
Google It Movies 7 studenoga, 2010 - 12:06

posjetite moj site za besplatne filmove [LINK=http://googleitmovies.com]Google It Movies[/LINK]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.