Osjetite avanturu: Pređite Ocean na Jedrilici!

by Ribafish
0 komentar

Dobro, ne baš cijeli Ocean, ali ako imate testise, volju, želju, duh i čiste papire, zašto ne biste proveli tjedan ili dva na brodu koji putuje iz južnih mora prema sjeveru Europe?

Zvuči zgodno, i uopće nije neostvarivo, pogotovo kad znate prave ljude, a svatko tko je jednom u životu plovio s kapetanom Đivom, zna da je u najsigurnijim mogućim rukama, i da je čovjek toliko savjestan da vam je skoro pa neugodno. Kao drugo, Đivo je sjajan sugovornik, Tomistički filozof, DJ gregoriano i čovjek s kojim vam sigurno neće biti dosadno. Pa sam ga pitao kako to da prima ljude na brod…

Eto Đivo, otkud ti na jugu i koji ti je plan za sljedeća dva mjeseca?
Borimo se rukama, perajama, nogama i zubima za svaku teško zarađenu kunu, idemo čak i na Antarktik poslije ove šetnje…

Uozbilji se, ipak ti tražimo posadu, kakav je brod, koliko brzo ide?
Old school, 1988. godište, Swan 53 stope – nikad ih više takve neće napraviti… Kao da ti kaže: “Vozi me, vozi me”, čak se i tuljani maze i češu o njega…

Gdje sve pristajete, koji je cilj?
Sv. Helena nam je prvi stop – možda, ako ne bude vjetra dovoljno pa budemo morali voziti motorom, lako je moguće da ćemo i na Praiu na Cabo Verde… Ožujak je i potrefit će se koji južin, i sigurno će nas izbaviti iz pakla bonace oko ekvatora. Morat ćemo vjerojatno ostaviti sve tune, sabljarke, mahi-mahije za sobom…

Što se sve lijepoga može raditi na brodu?
Može se gledati sunce kako ide u krivom smjeru (smijeh). Može se disati eksluzivni čisti zrak, naučiti jedriti na najnekonvencionalnije načine, “Ono što oni koji nose rukavice” ne mogu ni zamisliti… također, tu je i Big game cross ocean fishing na tradicionalni način – “old man & the sea”.

Što se sve može naučiti?
Može se naučiti postati “čovjekom”, može se naučiti ne gledati u mobitel, kuhati (jedini preostali član posade Samuel je izvrstan chef!), uhvatiti još toplu ribu i pojesti ju frišku, hehe, Riboo (smijeh). Može se naučiti gregorijansko pjevanje… Ima toga.

Koje je dokumente potrebno imati?

Putovnicu, prolaznu ocjenu od psihijatrijske klinike (Vrapče, Ugljan, Bula…).

Može ona od odvikavanja? Na koliko razdoblje i kakve ljude primaš na brod?

Ako ima zainteresiranih, mogu se pridružiti od Sv. Helene do Cabo Verde, ili Tenerife (St. Cruz). Možda poslije Tenerife do Cipra, a možda do Azora pa preko Biskaja do Hamburga (saznat ćemo na Tenerifima). E to što ljudi mogu naučiti dodatno je da nisu gospodari svojih planova!

I da nikada ne možeš planirati na moru jer se svaki plan poluizjalovi i vidiš koliko je more jače!

Što se jede, što pije?

Fresh fish sašimi, tartar od ribe (tuna, swordfish, dorado – svaki dan). Pašta, riža – istarske splačine, imamo i brašna australskog, ostalo nam s puta oko svijeta.

Imaš li još štogod za dodati?
Da, plovimo kao 1/1 sole captains. Samuel je sa mnom/nama, ako bude zainteresiranih, pa stalno mirišu pljukanci, njoki, tartufata, tuto freško, a tek juhe… Indipendent captains koji bi posramili sve vas iz 321.

E to se ne bih kladio. Kako da ti se jave, mob, mail?
Satelitski telefon: +870772635547 i email: tradelovre@gmail.com

Evo ljudi, sve ste čuli, a tebi mirno more brate!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.